Josef01 Odesláno 17. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2014 Tohle téma jsem nenašel, pokud existuje, tak to můžeme sloučit. Rozhodnul jsem se otestovat tuto verzi OS na Lumia 930, jak si dnes stojí. Celkové provedení telefonu budí solidní dojem, i když se zadním krytem si mohli dát ještě více práce. Všiml jsem si, že "sklo" se mnohem méně zapatlá než na iPhone 4S, nevím, zda je to nějakou úpravou povrchu a také se mnohem lépe čistí. HW telefonu je o generaci dále, než iPhone 6 a to nejen rozlišením a displejem (OLED) ale i výkonem procesoru a kvalitou fotografií s optickou stabilizací. Rovněž je v základu 2x více RAM (2GB) a 2x více flash paměti (32GB). Síť 4G (LTE), NFC obsahuje taky, navíc má integrované rádio s RDS. Kapacitu baterie má o 35% vyšší a výdrž telefonu je opravdu velmi solidní. Lumia již obsahuje velmi solidní mapy s plnou navigací. Cena je poloviční oproti iP6. Většina lidí nesnáší ty šílený barvy dlaždic (ikon), naštěstí jdou ty barvy doladit a nebo dát ikonám podklad (obrázek). Každé ikoně lze přiřadit 3 různé velikosti (tedy nejmenší je čtvrtinová velikost, největší dvojnásobná velikost) a tak si celkem rozumně upravit plochu do použitelného stavu. Ikony si mění dynamicky obsah, tedy nejen ve smyslu iOS jako zobrazení data, ale např. u ikony počasí vidíte rovnou současný stav teploty se střídající předpovědí na 3 dny, u kalendáře rovnou s kým máte schůzku a to i na zamčené ploše jsou základní údaje o počasí, času, poště, zprávách a kalendáři, která umí dynamicky měnit obrázky dle počasí a ročního období. OS je velmi rychlý tedy i mezi aplikace přepnout je mžik. Internet Explorer načítá opravdu svižně a dokáže lépe pracovat s formátováním textu než Safari (nehledě na více funkcí, která má k dispozici). I pošta zvládá lépe formátování textu (diakritika narozdíl od iOS je bezproblémová), v přiložených dokumentech u zpráv lze i vyhledávat, editovat apod. Na spodní liště je i tlačko zpět, kterým se uživatel vrací ke všem úkonům, které provedl (tedy včetně návratu k otevřeným aplikacím) a při přidržení se objeví řada oken s aplikacemi vedle sebe, mezi kterými lze vybrat tu, kterou chceme používat. Přepnutí oken lze provést i prostým posunem celého otevřeného okna vlevo či vpravo. Největší slabina Windows mobile jsou aplikace a naprosto se to nedá srovnat s iOS. Samozřejmě pro běžnou práci telefon vyhoví, ale programy pro zábavu jsou velmi slabé či nejsou vůbec. Přirovnám to ke klasickým Windows a OSX, kdy na OSX neexistuje celá řada aplikací (nehledě na uživatelské programy) i když dnes se to dost zlepšilo oproti minulosti přechodem na Intel platformu. Navíc řada korporátních zaměstnavatelů nedovolí iOS a OSX pracovně používat. Další postřehy a obrázky příště. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 17. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2014 Jen dal a víc. To mě zajímá. Je to vodotěsné? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 17. října 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2014 Určitě to vodotěsné není a kolega má Samsung, který tvrdí že je vodotěsný do 50 cm vodního sloupce, ale nikdy se to neodvážil vyzkoušet Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
adamo Odesláno 17. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2014 Skvěle, hrozně mě zajímají postřehy typu co tě oproti iphonu překvapilo mile/nepříjemně atd. Jako počítač používáš mac nebo win? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 17. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2014 Jen technická, systém se jmenuje Windows Phone a v 930 ho máš ve verzi 8.1. Jinak já jsem dlouhodobý uživatel L920 a mohu potvrdit, že appek se síce méně než u konkurence, ale celkem rychle se to rozrůstá. Jedna důležitou věc bych k tvému postřehu doplnil. WP oproti iOS a droidovi vyniká především v bezpečnosti. WP zatím nebyl prolomen a všechny appky jsou testovány Microsoftem, takže viry a podobná havěť na WP neexistuje, což je třeba při online bankovnictví super (osobně ho používám raději než na PC právě kvůli bezpečnosti). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stevicek Odesláno 17. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2014 Dlouhé léta jsem měl android. Teď již +- rok funguji na wp8/wp8.1. Po roce čistě na wp mi přibyl domů i jeden telefon s androidem. Poměrně mě překvapilo, že na telefonu s androidem nepoužívám prakticky žádné aplikace na víc oproti wp. Čistě za mě mohu říci že menší množství aplikaci nepociťuji. Tím nechci říct že není, ale to, že je to dost individuální. Jedním z důvodu je určitě to, že vůbec nehraji hry na telefonu. Znatelně horší je wp v rychlosti načítání aplikací. Zatím co u androidu když spustím fb, tak spuštění aplikace/načtení aplikace z ramky je téměř okamžité. U wp čekám s mojí lumia 920 dlouhé vteřiny. Taky messenger nefunguje zdaleka tak dobře spolehlivě jako na androidu. Tím mám namysli spolehlivost notifikací atd. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 17. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2014 Hašna: Vodotěsná není, ale nová generace by měla být. Viděl jsem fotku na nějaký veletrh, kde ji máčeli zapnutou ve vodě. Ale i tak je to na ceně Z3 apod. tak nevím... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marfael Odesláno 17. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2014 Na úvod, opravdu by to chtelo poprosit adminy a poupravit název vlákna, protoze Windows mobile uz neexistuje radu let a je to dost zavadejici. Ideální název vlákna by byl Windows phone, bez čísla. Lumia 930 ke výborný tel. ale jedna věc oproti předchozím modelum by mi velmi chyběla, a to glance screen, neboli rychlý přehled, který by mi velmi chyběl. Z nových modelů jo ma mam dojem jen 830, coz je ale taky vynikající telefon. Mam uz zhruba mam dojem 2 roky 920 a jsem velmi spokojen. I po té době, nulové zpomalení telefonu, ani jeden restart, nic. Předchozí android byl katastrofa, proto jsem zkusil WP a uz bych to neměnil. Ale vady se samozřejmě taky najdou, i když to jsou jen takové funkcnostni "prkotiny" , ten základ co potrebuji funguje uzasne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 17. října 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2014 Lumia 930 pomalá určitě není, oproti 920 má 4 jádro na vyšší frekvenci a lepší grafický akcelerátor. Když porovnám rychlost aplikace Evernote na 4S iOS7, tak je to násobně rychlejší na Lumii. Má to lepší GSM signál než 4S. Ta plocha se mi dokonce začíná líbit, protože lze ty ikony různě modelovat a tak si udělat plochu daleko přehlednější, než řada stejně velkých ikon. Na plochu se vejde teoreticky až 60 ikon (čtvrtinových), to už by ale přehledné moc nebylo. Všechny počítače mám Apple, takže vyzkouším aplikaci, která umí synchronizovat fotky s Macem. Takhle vypadá zatím lehce upravená plocha. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 17. října 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2014 (upraveno) Co se týká přenosu médií do Mac, tak je na AppStore aplikace Windows mobile (podobná nápadně iTunes) a pomocí ní se přenáší potřebná data. Po připojení telefonu se automaticky sputil program iPhoto a načetl fotky. Zajímavostí je, že fotky lze ukládat v 5Mpix a 16Mpix formátu zároveň (pro posílání menších fotek a editaci originálu) a také se dá ukládat fotografie v RAW (DNG) Upraveno 17. října 2014 uživatelem Josef01 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 17. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2014 Parada. No, kdyby Z3 neprisla s dual SIM tak by asi bylo rozhodnuto. Ale tak zase vaham. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 17. října 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2014 To bys musel do levné Lumia 730 Dual SIM. Ta Z3 má ale Android a je de facto skoro stejná jako iPhone 6, takže to nevím, zda je výhra. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 17. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2014 (upraveno) Vsak ja su na Androidu, ted mam Z2. A velke mobily miluju. Navic Note 3 jsem utopil tim, ze jsem ho pri rybareni na lodi vzal dvakrat do mokre ruky, takze vodotesnost je mi navysost sympaticka. Ale na WP me silene laka ten graficky vzhled. ten se mi desne libi. Upraveno 17. října 2014 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 17. října 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2014 Aha, já myslel že máš iPhone Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 17. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2014 Nene. Jen jsem psal, ze iP6 hardware se mi v ruce libil. Ale Apple system ja nezkousnu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 17. října 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2014 Mě až na maličkosti iOS nevadí, ale zastaralý HW v pouzdře hodného levného Huawei prostě nedám Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dantechno Odesláno 17. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2014 Mam WP8.1 uz delsi dobu , aktualne na Nokia 925. Minus 930 je ze nema glance screen - me staci mavnout nad displejem a ukazou se mi navolene notifikace... Nokia od teto vlastnosti upousti, prodrazuje to displej který toto musí podporovat. Jinak je moc hezka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 17. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2014 Mně osobně na 930 vadí hlavně těch pět palců. Kdyby zůstali u 4,5 a snížili hmotnost a rozměry oproti 920, tak do ní jdu hned. Už teď mam u některých kalhot problém, že se mi 920 do kapsy kloudně nevejde. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 17. října 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2014 No taky by mi klidně stačil, bohužel všichni zvětšují displeje. Naštěstí je 930 ještě poměrně malá, Z3 se stejným displejem je o 1 cm vyšší a iphone se 4.7" stejně vysokej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 17. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2014 Jo, u Sony to dělají ty velké okraje nahoře a dole. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se