Josef01 Odesláno 4. listopadu 2014 Autor Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2014 Taky mysím, že ne. Jen jsem naznačoval, že čínský trh není vůbec jednoduchý a prodej 50 mil ks telefonů jeden rok, tam vůbec nic neznamená.
Marfael Odesláno 4. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2014 Podle spekulací chce Microsoft výrazně levný smartphone s Windows Phone,který se stane bestsellerem a dostane mobilní Windows mezi širší masu lidí.Vyrobit by jej údajně mělo čínské Xiaomi.Xiaomi je jedničkou na čínským trhu,ale fosud vyrábí pouze smartphony na platformě android.Microsoft tak podle spekulací usiluje o to,aby dalším modelem tohoto čínského draka byl levný smartphone s Windows Phone.Smartphone,který si koupí každý,protože cena by měla být pouhých 50 dolarů (cca 2tis Kč). Zkopírováno ze smartforum.cz
Josef01 Odesláno 4. listopadu 2014 Autor Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2014 No nevím, Xiaomi je trojkou na čínslém trhu a už dnes mají problémy s HW, protože ceny kolem 5ti tisíc samozřejmě tlačí kvalitu dolů. Navíc OS Windows Phone končí a nahradí jej zcela nový Windows 10, který je multiplatformní, tedy bude jak na PC, tak NTB tak tabletech i telefonech a podle mě bude dost náročný na hardware.
JaRooN Odesláno 4. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2014 ...pouhých 50 dolarů (cca 2tis Kč).Kúrňa, to nám ten dolar nějak podražil...
Marfael Odesláno 4. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2014 Kúrňa, to nám ten dolar nějak podražil... Jak jsem psal, jen jsem to zkopíroval, takže výpočty nejsou mé:-)). A jinak se mi to taky nezdá, leč to, že Xiaomi se chystá na WP jsem taky někde zachytil. Ale klidně může být pravda i tohle, kdo ví. Každopádně WP roste. To, že asi nikdy nedosáhne droidu je jasný, ale to ani není potřeba.
Josef01 Odesláno 9. dubna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 9. dubna 2015 (upraveno) Tak po půl roce si dovolím napsat jen krátké zkušenosti. WP je nesmírně stabilní systém a nezažil jsem ani jeden pád OS. Psaní na telefonu díky T9 je naprostá lahůdka a díky inteligentnímu nabízení slov často odešlu sms pouze výběrem nabízených slov, který systém zařadí do nabídky na základě častého opakování v psaném textu. T9 u Apple je proti tomu opravdu dětská hračka. Aplikace, které mi chyběly (např. Servis24 od ČS) jsou již v nabídce. Nabíjení telefonu Limia 930 je opravdu rychlé a za hodinu nabije telefon na 80%, takže i krátké 15 minutové nabíjední dokáže telefon udržet v chodu mnoho hodin. Jako minus je diktování textu není v češtině (Apple tohle má excelentní) a nemožnost změny klávesnice na českou QWERTY (ale zvyknul jsem si). Sumasumárum iPhone mi naprosto nechybí, některé aplikace, které v iOS jsou bezkonkurenční mám na iPadu, kde dávají i větší smysl, díky velikosti displeje. Jsem zvědav na Windows phone 10 Upraveno 9. dubna 2015 uživatelem Josef01
Baldic Odesláno 9. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2015 (upraveno) No ja nevim. Vsichni ten system opevujete, ale ja jsem teda nasel nekolik veci, ktere nemuzu prekousnout:vytaceni kontaktu - to mi prijde, jako by zkouseli znovu vynalezt kolo na zaklade dochovanyc ustnich legend.opravy textu - to jako MS SW inzenyri nemeli v ruce jiny telefon, aby zjistili, ze preklep ve slove se da opravit primo tim preklepem a nemusite smazat cele slovo?A psani ve WP? Hotova tragedie. Na jinych systemych pisu bez problemu bez chyb, ale ve WP musi byt nejaka spatna predikce toho, kam jste chteli kliknout, protoze tolik chyb, kolik udelam ve WP, ani zdaleka neudelam jinde.IE - zkusil jsem jiz hodne prohlizecu, ale IE ve WP je zdaleka neprekonatelny priklad, jak to nedelattragicky nedostatek aplikaci - vzhledem k tomu, ze to je pracovni telefon, tak si ho prilis neupravuju k obrazu svemu, ale chtel jsem si nainstalovat nekolik malo beznych (nikoli obskurnich) aplikaci a pro WP se zjevne nedelaji. A to uz nemluvim o tm, jak tragicky vypada samotny obchod s aplikacemi.Telefon nahodne a bez upozorneni ztraci konektivitu k siti a prijdete na to jen tak, ze vam prijde divne, ze vas uz tak dlouho nikdo neotravuje. Za me WP nikdy vice. Upraveno 9. dubna 2015 uživatelem Baldic
Josef01 Odesláno 9. dubna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 9. dubna 2015 (upraveno) To co píšeš ale není WP ale telefonem. Upraveno 9. dubna 2015 uživatelem Josef01
Lunochod Odesláno 9. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2015 Já WP mám také, konkrétně na lumii925 a s žádným popsaným problémem jsem se nesetkal. Problém s konektivitou mám ale to je způsobeno operátorem, když jsem byl u tmobile, tak to sice bylo drahý ale signál jsem měl prakticky všude. Pod vidinou lepší ceny jsem přešel k Vodafonu a TELEFONNÍ SIGNÁL občas nemám ani v centru Brna. Ve Slatině musím vylézt z baráku abych mohl volat. O nějakým internetu si tam mohu nechat zdát...
dieegoo Odesláno 10. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2015 ... Mám WinPhone cca rok a s některými body musím souhlasit. Mně osobně vadí:1)dialer, který neumí hledat v adresáři (chci volat tátovi, zmáčknu 8(t) - 2(a) a telefon začne filtrovat seznam2) zbytečné klikání - proč, když jsem v seznamůu kontaktů a chci hledat, musím ještě kliknout na lupu, proč tam ten hledací řádek nemůže být rovnou? Proč mě v telefonní aplikaci tlačítko lupy umožní hledat pouze v historii volání a ne v celém seznamu? Proč, když si v adresáři kliknu na určitý kontakt, tak ho nemůžu upravit (opět mluvím o adresáři vyvolaném z telefonní aplikace).... Tady je ještě hodně co ladit. 3) Se zadáváním textu jsem měl po přechodu z iOS taky obrovský problém, zvykl jsem si. Opravy překlepů jsou ale skutečně voser, jak píšeš. 4) Defaultní emailový klient - neskutečně mě vytáčí, že nelze nastavit, aby zobrazoval složky, které chci. Proč musím zobrazení složek po každém opuštění aplikace znovu zapínat? Dnes má vyjít další build WinPhone 10 pro mobily, tak to asi zkusím, snad něco z tohodle opraví.
Josef01 Odesláno 10. dubna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 10. dubna 2015 add 1) není to IOS, takže je potřeba se to naučit jinak, např. si vytvořit seznam nejbližších a přáteladd 2) Protože máš výběr, kde vyhledáváš podle počátečního písmena, nebo pak lupou podle libovolného řetězce, ano je to klik navícadd 3) Opravy nechápu v čem je problém, mám chybu ve slovu, kliknu na slovo, celé se vybere a řádek pod tím nabídne možnosti opravyadd 4) K čemu je dobré, aby se standardně zobrazily složky? Tam chodím, jen velmi málo a jen z důvodu, že hledám odeslanou poštu. Možná že třídíš poštu do složek, to pak musí být neskutečný opruz...
KFL Odesláno 10. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2015 Mám WinPhone cca rok a s některými body musím souhlasit. Mně osobně vadí: 1)dialer, který neumí hledat v adresáři (chci volat tátovi, zmáčknu 8(t) - 2(a) a telefon začne filtrovat seznam 2) zbytečné klikání - proč, když jsem v seznamůu kontaktů a chci hledat, musím ještě kliknout na lupu, proč tam ten hledací řádek nemůže být rovnou? Proč mě v telefonní aplikaci tlačítko lupy umožní hledat pouze v historii volání a ne v celém seznamu? Proč, když si v adresáři kliknu na určitý kontakt, tak ho nemůžu upravit (opět mluvím o adresáři vyvolaném z telefonní aplikace).... Tady je ještě hodně co ladit. 3) Se zadáváním textu jsem měl po přechodu z iOS taky obrovský problém, zvykl jsem si. Opravy překlepů jsou ale skutečně voser, jak píšeš. 4) Defaultní emailový klient - neskutečně mě vytáčí, že nelze nastavit, aby zobrazoval složky, které chci. Proč musím zobrazení složek po každém opuštění aplikace znovu zapínat? Dnes má vyjít další build WinPhone 10 pro mobily, tak to asi zkusím, snad něco z tohodle opraví.Bavíme se o WP 8.1, jo? Ad 1 - dá se vyřešit aplikací RapDialer, pokud nevyhovuje standardní způsob Ad 2 - jak nemůžeš upravit kontakt? Samozřejmě že můžeš (jak v adresáři, tak adresáři vyvolaném z telefonu - jde o stejnou aplikaci). Ad 3 - mám iOS i WP a na iOS nejsem schopnej napsat nic správně napoprvý, naopak na WP ano. Myslím, že je to hodně subjektivní a hodně o zvyku (WP jsem měl dřív než iOS). Ad 4 - nerozumím - složky jsou viditelné pod menu - show folders a zobrazují se defaultně ty, které synchronizuješ do telefonu, zbytek potom pod "show all folders"
dieegoo Odesláno 10. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2015 Bavíme se o WP 8.1, jo? Ad 1 - dá se vyřešit aplikací RapDialer, pokud nevyhovuje standardní způsobAd 2 - jak nemůžeš upravit kontakt? Samozřejmě že můžeš (jak v adresáři, tak adresáři vyvolaném z telefonu - jde o stejnou aplikaci).Ad 3 - mám iOS i WP a na iOS nejsem schopnej napsat nic správně napoprvý, naopak na WP ano. Myslím, že je to hodně subjektivní a hodně o zvyku (WP jsem měl dřív než iOS).Ad 4 - nerozumím - složky jsou viditelné pod menu - show folders a zobrazují se defaultně ty, které synchronizuješ do telefonu, zbytek potom pod "show all folders" Ad1 - ano dá... ale fakt by to takovou základní věc mohlo umět defaultněAd2 - Telefon - třetí ikonka (knížka se sluchátkem) - zobrazí se seznam kontaktů. Po kliknutí se zobrazí pouze tel číslo bez možnosti to nějak upravovat. Ani podržením prstu na určitém kontaktu v seznamu se nevyvolá žádná kontextová nabídka. Zkus.Ad3 - prostě o zvyku Ad4 - Když zapnu mail klient, vidím Doručená pošta. Pokud chci vidět další podsložky této složky, musím do menu - složky a tam kliknout na složku, jejíž obsah chci načíst. Jakmile z aplikace vyskočím home-buttonem a aplikaci znovu otevřu, opět jsem v Doručená pošta a žádné podsložky nevidím. Opět je musím vyvolat ručně. Nerozumím tomu, proč nemůžu vidět stejnou strukturu, jako mám v Outlooku. Bylo by třeba super, když je to "jedna platforma" aby tento klient uměl synchronizovat i pravidla. Nebaví mě každý den ráno v práci třídit emaily, které mi telefon všechny nasází do Doručená pošta a neroztřídí je do podsložek tak, jak to udělá velký outlook.
Baldic Odesláno 10. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2015 Ja se naprosto ztotoznuju s hodnocenim dieegoo.Verim tomu, ze si WP najdou sve oblibence. Nikomu neupiram moznost se svododne rozhodnout mezi iOvcemi, Waffen MS a uctivaci R2D2. Nicmene mne vyhovuje jiny system, ktery mi prijde - subjektivne - vyrazne uzivatelsky prijemnejsi.Jedine, co jsem chtel rict je, ze si nemyslim, ze by ve vlakne mely byt jen same opevne ody.
Baldic Odesláno 10. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2015 Já WP mám také, konkrétně na lumii925 a s žádným popsaným problémem jsem se nesetkal. Problém s konektivitou mám ale to je způsobeno operátorem, když jsem byl u tmobile, tak to sice bylo drahý ale signál jsem měl prakticky všude. Pod vidinou lepší ceny jsem přešel k Vodafonu a TELEFONNÍ SIGNÁL občas nemám ani v centru Brna. Ve Slatině musím vylézt z baráku abych mohl volat. O nějakým internetu si tam mohu nechat zdát...Tohle ale neni operatorem. Predstav si to, ze sedis na jednom miste s plnym signalem a najednou nic. Musis restartnout telefon, aby se to zas chytlo. To nemusi byt nutne chyba WP, ale faktem je, ze na jine platforme se mi to nikdy nestalo.
Baldic Odesláno 10. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2015 add 1) není to IOS, takže je potřeba se to naučit jinak, např. si vytvořit seznam nejbližších a přátelTohle povazuju za stadovou logiku. Neco jako nekriticke obdivovani Applu. Tady totiz tvrdis, ze mas zapomenout na logicky postup vyhledavani kontaktu a ze MS ti rika, jak je pro tebe nejlepsi hledat kontakty.
Lunochod Odesláno 10. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2015 Tohle ale neni operatorem. Predstav si to, ze sedis na jednom miste s plnym signalem a najednou nic. Musis restartnout telefon, aby se to zas chytlo. To nemusi byt nutne chyba WP, ale faktem je, ze na jine platforme se mi to nikdy nestalo.Neříkám, že v tvém případě ale v mém. :-)
Josef01 Odesláno 10. dubna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 10. dubna 2015 Tohle povazuju za stadovou logiku. Neco jako nekriticke obdivovani Applu. Tady totiz tvrdis, ze mas zapomenout na logicky postup vyhledavani kontaktu a ze MS ti rika, jak je pro tebe nejlepsi hledat kontakty. Já používám mobilní telefon od roku 1994 a to tak, že jdu do seznamu (adresáře) vyhledám uživatele a zavolám mu, nebo vytukám číslo na klávesnici a volám. Nokia (v tomto případě Lumia) tedy funguje naprosto stejně 20 let a nikdy jsem neočekával, že bych při volbě čísla na klávesnici viděl filtr kontaktů.
simon_magus Odesláno 10. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2015 windows phone je dobry ... mam uz par let, mam srovnani (blackberry a android) a zustavam urcite na windows.Z uzivatelskeho pohledu (resp. z pohledu uzivatele, ktery hodne telefonuje a hodne mailuje) je to velmi dotazeny telefon, vcetne prohlizece. Pokud nekdo bere telefon jako lifestyle hracku, tak je nokia asi marna, neumim posoudit. Otazka na ostatni uzivatele: nevite, zda se daji nastavit polozky, ktere maji byt defaultne videt pri vytvareni noveho zaznamu v kalendari? (treba abych rovnou mel moznost vyberu kalendare a nemusel klikat "dalsi podrobnosti"?)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se