Přejít na obsah

Letecké Prim po Renovaci

Doporučené příspěvky

• Po letech...

?

Mám velkou radost. Po dlouhé době se mi vrátili z ELTONU moje letecké PRIM no. 001541. Takže: Nové nerez pouzdro a korunka, nové sklíčko i luneta. Strojek, ciferník, ručičky a dýnko s číslem jsou originál. Plněno pod plynem. Pásek s kompasem koupený nový a vyměněná plechová sponka za nerezovou z jiného řemínku.

Kolik stála renovace hodinek?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 2 týdnech...

Někdo mi tvrdil, že letecké Prim se také dělaly s červenou vteřinovkou a s armovacím kroužkem který neměl zelené čárky u číslic, ale bílé. Je to pravda ? Zatím jsem takové neviděl.

Armovací kroužek je jen ten jeden, ale pokud se nemýlím, tak se začaly dělat s klasickou oranžovou vteřinovkou a na bílou se přešlo a postupně se pak měnila u všech již distribuovaných za bílou - no a u všech se to asi nepovedlo.

post-5320-028488100 1284324426.jpg

Edit: překlep

Upraveno uživatelem Honza.manta
Odkaz ke komentáři

Kamile, tento tvůj starší příspěvek už tedy není aktuální?

Sice není otázka směřovaná na mně, ale dovolím si odpověďět za Kamila. Platí to co napsal v roce 2006 a sice :

"Ty červené nebo oranžové vteřinovky opravdu nejsou originální, originální byly jen bílé. Probíral jsem to s jedním hodinářem, starším pánem kolem 70-ti let, který je pro armádu dlouhá léta opravoval. Jednou za čas jim přivezli vícero leteckých Primek a oni z nich opravili co šlo a dávali do nich náhradní díly, které byly zrovna na skladě. Když byla oranžová, dali oranžovou, když byla červená, dali červenou. Ale podle jeho vyjádření, byly původně všechny vteřinovky bílé. "

Navíc to dokazuje výrobní dokumentace k těmto hodinkám. V ní je předepsaná sekundová ručka v bílé barvě. O oranžové ani slovo.

• Dát hlas 2
Odkaz ke komentáři

Sice není otázka směřovaná na mně, ale dovolím si odpověďět za Kamila. Platí to co napsal v roce 2006 a sice :

"Ty červené nebo oranžové vteřinovky opravdu nejsou originální, originální byly jen bílé. Probíral jsem to s jedním hodinářem, starším pánem kolem 70-ti let, který je pro armádu dlouhá léta opravoval. Jednou za čas jim přivezli vícero leteckých Primek a oni z nich opravili co šlo a dávali do nich náhradní díly, které byly zrovna na skladě. Když byla oranžová, dali oranžovou, když byla červená, dali červenou. Ale podle jeho vyjádření, byly původně všechny vteřinovky bílé. "

Navíc to dokazuje výrobní dokumentace k těmto hodinkám. V ní je předepsaná sekundová ručka v bílé barvě. O oranžové ani slovo.

Takže jediné správné provedení je s bílou vteřinovkou a armovací kroužek se zelenýma čárkama.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...