Hantronix Odesláno 23. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2020 před 11 hodinami, siwi napsal: Ten vodní systém je hodně zajímavý. Ale napadá mě, že když se do nich nalije těmi dírkamí voda, tak při nošení zase vyteče, ne? Jak to s tím je? Ty dírky jsou dost malé a té vody se tam vleze asi minimum. Navíc asi všechna vsákne do těch článků. Nevšiml jsem si, že by z toho něco teklo nebo kapalo. Jinak zatím jdou (cca 24 hod.). No a přidám jedny, co dorazily včera z Japonska. Casio WQV-1. Cena se, myslím, celkem povedla. Vyšly jen na 1300 yenů, což je asi 13$. Ještě musím někde pohledat IrDA dongle na USB. Používal jsem ho kdysi na přenos fotek z telefonu Philips 755. Tak bych rád vyzkoušel přenos z těchto hodinek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 23. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2020 před 7 hodinami, Hantronix napsal: Ty dírky jsou dost malé a té vody se tam vleze asi minimum. Navíc asi všechna vsákne do těch článků. Nevšiml jsem si, že by z toho něco teklo nebo kapalo. ... Jj, díky. Vážně zajímavý systém. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavel1980 Odesláno 23. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2020 K těm hodinkám na vodu jsem na fórum už kdysi dával sken článečku z ABC z roku 1987, ale nějak jsem to nenašel... tak posílám znovu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hantronix Odesláno 23. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2020 No to je ono. To je ten článek z Ábíčka. Díky. Teď aspoň vím, že by měly jít cca 15 dní. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akai Odesláno 23. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2020 Taky diky a vidim u sebe nedostatky. Digitalky na klasicke pero -tento druh pohonu mne unikl, ty ostatni znam.)) A mozna je to i pravda -technicky by slo prevest jednu energii na druhou. Neudelal to nekdo? a ma neznalost skutecna? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 23. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2020 Taky diky a vidim u sebe nedostatky. Digitalky na klasicke pero -tento druh pohonu mne unikl, ty ostatni znam.)) A mozna je to i pravda -technicky by slo prevest jednu energii na druhou. Neudelal to nekdo? a ma neznalost skutecna?Myslím, že neunikl. Vzpomeň na mechanické digitálky Ruhla a jim podobné. Normální hodinkový strojek s manuálním nátahem, jen čas ukazují číselné kotoučky skrz okýnka "ciferníku".Odesláno z mého SHT-W09 pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 23. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2020 Před hodinou, akai napsal: A mozna je to i pravda -technicky by slo prevest jednu energii na druhou. Neudelal to nekdo? a ma neznalost skutecna? Ale jo, digi poháněné mechanickou energií tu jsou. Dokonce minimálně dvoje. Už nevím kdo tu má pěkné Hamiltony Pulsomatic. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akai Odesláno 23. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2020 ..jj o tech vim, ale tam to beru spis jako prevod indukcni ... The movement “borrows” from the concept of the Seiko Kinetic by having an automatic rotor generate power for the battery. Actually the Ventura watch (Q Spark I think it was) also did this. Inside the Hamilton Pulsomatic is the Calibre H1970 automatically generated quartz movement (gee, I wonder why “1970” is in there). It has a power reserve of about 82 days when fully charged, and is made by Swiss ETA. ... Ja myslim prevod energie natazene pruziny na eletrickou... -nebot bylo v textu napsano klasicke pruziny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akai Odesláno 27. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2020 V 23. 10. 2020 v 10:41, Hantronix napsal: Jinak zatím jdou (cca 24 hod.). Jak to vypada nyni ? stale tikaji ? A uplne jsem zapomnel, ze uz zde byl i tento tip. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hantronix Odesláno 27. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2020 Tak jsem se na ně teď díval a pořád jdou. A pořád relativně přesně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hantronix Odesláno 6. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. listopadu 2020 Tak ty hodinky na vodu vydržely jít přesně 15 dní. Včera displej zhasnul. Znovu jsem je pod vodu zatím nedával. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 6. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. listopadu 2020 Díky za info. Není to zázrak, ale zase tak krátká doba to taky není. Prostě je doleješ. To zní dobře. Jen to nastavovaní času bude asi trochu vopruz. Byl to takový tehdejší trénink na dnešní "chytré" dobíjecí hodinky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akai Odesláno 7. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2020 Ale joo to je slusne, takze staci jednou za ctrnact dni se umyt a hodinky ti pujdou porad...)) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akai Odesláno 11. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2020 V duchu nazvu tohoto vlakna musim nahlasit tyto Sanyo. Modul shodny se zde uz nekolikrat prezentovanymi Meister - Anker od Casiotrona nebo mymi Alba-mi vedle... Nemeli dynko a chybi cudlik pro svetylko(funkcni je) jinak stav je celkem ok . Co se snimi asi delo? Skoda, i kdyz zas na druhou stranu, byly-li by komplet tak by nebyly takto dostupne. Hodne solidni SS dynko nastesti sedlo(krassne lup pri zacvaknuti) uplne paradne od tech vedle, ktere jsem pro ilustraci prilozil a takove si ani nezaslouzily. Pri x-tem pokusu nejake pripasovat ze "srotovych" jsem uz ztracel nadeji a toto jedno z poslednich nastesti vyslo. Pipani zatim neresim. Prodavany takto... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 17. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu 2020 (upraveno) Tak Casiotrony jsou doma! Uf, nebylo to jen tak. Původní cena 145 usd. Nebo best offer. Nojo, ale prodejce nechtěl jít dolu. Ze 145 nechtěl slevit na 130 ani na 135. Už jsem si říkal tak proč dává možnost best offer když nechce dát slevu. Nakonec teda za 137. Bum odklikl jsem to 15.10. ale Fedex spolu s prodejcem to nějak skonili. Prodejce jim dal blbě moje číslo, takže jim chyběli poslední tři čísla. Sice měli mojí adresu, ale prostě mě nekontaktovali. Vyprdli se na to. Po uplynutí skladovací doby šup se zásilkou zpět do japonska. Tak já píšu prodejci a on by mi poslal hodinky podruhé, ale chtěl dalších 20 usd na opakovanou poštu. Hmm tak jo hodinky jsem chtěl. Celníci nic, tak fajn. No a 16.11. hurá už jsou tady! Trochu jsem je vyčistil a takle to teď vypadá: Upraveno 17. listopadu 2020 uživatelem t2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 17. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu 2020 Ale celokovový Casiotrony jsou to parádní, myslím, že za tu peripetii snad stály. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 17. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu 2020 Na Casio mají neobvyklý tvar pozdra. Vypadají moc pěkně. Úsilí se určitě vyplatilo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 17. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu 2020 Inovované Casiotron S-12 z roku 1976. Zajímalo by mě, ze kdy jsou tyto. Tipoval bych tak polovinu 90. let. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 17. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu 2020 Odhaduji úplný konec devadesátek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marosb Odesláno 18. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. listopadu 2020 nova hracka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se