Bojleros Odesláno 17. února 2021 Nahlásit Odesláno 17. února 2021 Ahoj digimaniaci jsem tady novej,rozkoukávám a poslintávám.Toš fešný to tu máteexkluzivní kousky.Začal jsem Géčkama a pomalu najíždím na staré kousky jak Géček tak Dwček atd.pouze digi teda analog mě zatim nechytl.Takže Vám sem občas něco hodim nebo někde zaprudim. Casio G-011bd-9A gold edition Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Bojleros Odesláno 17. února 2021 Nahlásit Odesláno 17. února 2021 před 25 minutami, Bojleros napsal: moje jediný combo co mám,to se nedalo odmítnout
Kristian.nov Odesláno 17. února 2021 Nahlásit Odesláno 17. února 2021 Tak konečně dorazily... Casio Marlin H101 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Frostie Odesláno 17. února 2021 Nahlásit Odesláno 17. února 2021 @Kristian.nov parádní stav, na ten věk!
casiotron Odesláno 17. února 2021 Nahlásit Odesláno 17. února 2021 Nádhera, luxusní stav, ty musely stát balík.
Kristian.nov Odesláno 17. února 2021 Nahlásit Odesláno 17. února 2021 Jo, nechal sem se unést a když mi k tomu ještě napočetli celní poplatky atd., málem sem vomdlel:-DD. Ale jsou pecka a stav je opravdu téměř NOS. Podle výrobního čísla, jestli se to dá podle něj brát, jsou rok 1981
jendazhor Odesláno 17. února 2021 Nahlásit Odesláno 17. února 2021 Fakt parádní stav. A už jsi počítal, kolik ti v roce výroby bylo let, nebo kolik jsi ještě musel počkat? Mě to nedá a u takových starých kousků si tehdejší svět vždycky musím představit. Asi už projev nějaké psychické chronoporuchy...
Kristian.nov Odesláno 17. února 2021 Nahlásit Odesláno 17. února 2021 Jestli je to opravdu rok 81, pak je to rok mého narození:-) Což hrálo v rozhodování koupě taky svojí roli:-)
jendazhor Odesláno 17. února 2021 Nahlásit Odesláno 17. února 2021 Tomu rozumím. Také jsem začínal s hodinkama z mého roku narození. A pak jsem si pořídil jedny ze začátku 2. světové války. To byl trochu časový výkyv. Najít nějaký časový úsek zájmu nebo jiné zaměření je asi cíl cesty každého "sběratele" hodinek, včetně těch digitálních. Když takové zaměření konečně najde, možná se mu uleví, že se konečně může zaměřit na nějakou užší skupinu hodinek. A možná pak nastane jen ještě horší stádium chrononemoci
Olin.uj Odesláno 17. února 2021 Nahlásit Odesláno 17. února 2021 Druhé Twin Graphy.. mám velkou radost, že se rozběhly. Neukazoval analog a vteřinovka ale to se nakonec vyřešilo. Dvě "packy" které drží displej v horní části byly odlomené.. Po řádné očistě a opětovném sesazení zase šlapou jak mají. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Shakur Odesláno 20. února 2021 Nahlásit Odesláno 20. února 2021 Rok 2021 se u mě nese ve znamení nákupu digitálek v oceli. Tyto byly první.... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Kristian.nov Odesláno 20. února 2021 Nahlásit Odesláno 20. února 2021 před 1 hodinou, Shakur napsal: Rok 2021 se u mě nese ve znamení nákupu digitálek v oceli. Tyto byly první.... Mám to letos stejně:-) Ty se ti povedly! Co je to za referenci?
siwi Odesláno 20. února 2021 Nahlásit Odesláno 20. února 2021 Rok 2021 se u mě nese ve znamení nákupu digitálek v oceli. Tyto byly první....To je druhý krásný kousek, co u tebe dneska vidím. Úžasné Odesláno z mého SHT-W09 pomocí Tapatalk
Shakur Odesláno 20. února 2021 Nahlásit Odesláno 20. února 2021 (upraveno) před 39 minutami, Kristian.nov napsal: Mám to letos stejně:-) Ty se ti povedly! Co je to za referenci? W-30. Zatím jsem na ně moc nenarážel. před 36 minutami, siwi napsal: To je druhý krásný kousek, co u tebe dneska vidím. Úžasné Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Sami si za to můžete , vaše fotky tady na fóru a hlavně v některých digi vláknech jsou velkou inspirací a lákadlem. Původně jsem chtěl nějaké kovové digi z novodobé produkce, ale jelikož nerostou, ponořil jsem se do “studia” modelů minulého tisíciletí a asi jsem ztracen. Podobně jako kdysi u Primek... A podobně jako u Primek jsem měl začít o pár let dřív. Výběr a ceny byly asi někde jinde než teď. Upraveno 20. února 2021 uživatelem Shakur
siwi Odesláno 20. února 2021 Nahlásit Odesláno 20. února 2021 S výběrem a cenami máš naprostou pravdu.Odesláno z mého SHT-W09 pomocí Tapatalk
jendazhor Odesláno 25. února 2021 Nahlásit Odesláno 25. února 2021 (upraveno) Nový přírůstek do mé kupy. Casio GL-150-3 z řady G-lide. Rok 2002. Původní cena 16 000 Jenů, tedy obvyklá cena tehdy běžných G-Shock modelů s nějakou pokročilejší funkcionalitou. Kupoval jsem jako celkem tuctový plastový model, jehož hlavní raritou je pseudo tříbarevný, jinak duplexní displej. Což tedy není zas tak nevídaná raritka, vyskytoval se i na jiných modelech. Třeba G-3000, nebo G-3200 se stejným tělem ale jiným modulem, včetně těch dětských a teenagerských v řadě Baby-G. Ale zase úplná tuctovka to není. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Jenže nakonec jsem zjistil, že tenhle konkrétní model se liší od běžné Casio produkce v mnohem více detailech, než jsem si původně myslel. A proto jim dopřeju pár fotek a řádků. Mimochodem řady Casio G-Lide a G-Cool byly na všelijaké konstrukční a jiné úlety docela bohaté. VAROVÁNÍ: Asi to bude dlouhé a tudíž určené jen pro již digimagorstvím silně zasažené jedince! Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obecně o modelu GL-150. Stejný modul 2463 se vyskytuje ještě i v jiných modelech, konkrétně co vím minimálně v GL-150, 151, 160, 161, 180, 3100. Jsou zastoupeny jak tyto soudkovité, tak i kruhové modely. GL-150 je soudek vyráběný v několika variacích barevnosti plastového řemenu a vlastně i pouzdra (o tom níže). Některé barevné variace měly řemen poloprůhledný a ještě nerovnoměrně. Včetně červených, růžových, žlutých… Prostě úlet pro ty „extrémní sportovce“, jak tehdy nazývali snowboardisty, surfaře, skejťáky atd. Ale GL-150 je z celé řady asi nejzajímavější svou odlišnou konstrukcí. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Jak jsem nakupoval. Kupoval jsem je za minimální peníz. Vlastně ležely v japonské aukci a nikdo je nechtěl. Nikdo nepřihodil žádnou nabídku kupní ceny. Tak jsem si řekl: „To zas ne, to si nezaslouží!“. A přihodil minimální možný příhoz. Byly moje. Předpokládal jsem, že asi nebudou úplně ok, ale za tu cenu se v nich rád alespoň porýpám. Displej na fotkách v aukci nebyl prázdný. Dobré znamení. Úplně nefunkční asi nebudou. Také bylo jasné, že plastové části už nesou dost znatelné známky stárnutí, ale jevily se celistvé a kompletní. Jednalo se zjevně o variaci číslovanou jako 3. Tedy zelené transparentní plastové části. Už jsem je kdysi zahlédl na nějakém videu, kde Casio maniak, tuším že to tehdy byl gshock highfashion Youtube kanál, k nim dělal recenci. A jestli se dobře pamatuji, také je také zmínil mezi 10 nejunikátnějšími G-Shock modely. Proč se zajímat takové "běžné" plasťáky? Mám rád tyhle tehdy ujetější modely, které na přelomu tisíciletí nijak zvlášť nevyčnívaly cenou, ale zato se odlišovaly konstrukcí a hlavně funkcionalitou a grafickým podáním informací na displeji. Zde na dvou displejích na sobě. Pár jich mám, včetně třeba netradičního „Pininfarina“ modelu GE-2000. Nebo celokovové GL-110 V8. Či částečně dot matrix GL-130TC. A vlastně třeba i titanové MR-G 1000T. Z dnešního pohledu jsou to ochranným plastem většinou dost nabubřelé modely. Ale je to připomínka doby, kdy ještě na světě nebyly „smart watches“, nebo se jim tehdy tak neříkalo, zato chtělo Casio ukázat, co všechno do digošek dokážou nacpat a jak „cool“ to může celé vypadat. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Konečně k nejviditelnější „vychytávce“ u GL-150 Jo, duplexní vícebarevný displej je asi vidět nejvíc. Popravdě, je k něčemu tak maximálně pro surfaře nebo rybáře. Grafické znázornění přílivu formou jakýchsi vln a také znázornění aktuální fáze přílivu a odlivu my suchozemci zas tak moc nevyužijeme. Ti, kteří tuhle funkci využijí, budu vděční za velké a přehledné zobrazení. Barvičky na displeji jsou vlastně tři. Středový standardní řádek je klasicky pozitivní s černými znaky. A nutno podotknout, že s pěkně velkými znaky. To vítám. Vrchní a spodní standardní řádek je na mé variaci modelu jakýsi namodralý. Spodní řádek je navíc v dot matrix „puntíkovaném“ provedení. Stejně namodralý je i celý středový blok v alternativním zobrazení přílivu a odlivu. A to včetně zde zobrazených číselných znaků. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. A pak je tu ještě možnost přepnout spodní řádek na druhou variantu zobrazení, kdy se překlopí do jakéhosi inverzního zobrazení s modrým podkladem. Původně černý text je pak jakoby červený. Popravdě, červený je jen na přímém světle. Jinak je pak zde text velmi špatně čitelný. Ale je to efektní. Zajímavé je, že se umí přebarvit i vrchní řádek. Ale to pouze v určité části běžícího timeru. A při odpočtu startu stopek. Alespoň tak jsem to zatím viděl. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Jako jo, barvičky dobrý, ale smysl to zas tak moc nedává. Celkově není, kvůli dvěma vrstvám displeje nad sebou, zobrazení tak kontrastní, jako na obyčejných jednovrstvých displejích. Větší podivnost Dobře to vystihl někdo na webu, když psal něco ve smyslu: „Máte model GL-150? Blahopřeji, je to výjimečný kousek. A zároveň vás lituju v souvislosti s problémy, které objevíte v konstrukci“. Za mě: „Konstruktér musel být buď šílenec, nebo génius“. Příčinu takových tvrzení člověk zjistí hned, jakmile chce vyměnit baterii. Aby se k ní dostal, musí vyšroubovat 2+4+4 šroubky. Píšu to takto jako rovnici proto, aby bylo vidět, kolik je zde různých variací speciálních šroubků. A po odšroubování šroubků ještě na člověka vyskočí podivná pružinka, která se zespodu dotýká jednoho ze šroubků a svrchu spodku vrchního kovového ochranného rámečku. K čemu je, přesně nevím. Možná nějaký odvod statického nebo jiného elektrického náboje, či co. Znalejší možná vysvětlí. U mých stejně chyběla. Nahradil jsem jí tedy ohnutým drátkem. Jen pro úplnost. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Nešlo to udělat tradičně, kdy se vezme plastové tělo s plechovým zadním víčkem připevněným 4 šroubky a na to se nějak zavěsí řemen. Plastový bezel obvykle drží šroubky tak, že nepřekáží výměně baterie. Ne, zde se k baterii (klasický model CR2016) jen tak nikdo nedostane. A aby toho nebylo málo, boční 4 šroubky sice mají poměrně slušný průměr hlaviček, ale díry na křížový šroubovák jsou tak malé, že se ožvýkají hned, jakmile šroubek zatuhne v plastu. Což se mi u dvou stalo. Nakonec jsem jim musel frézovat do hlaviček nové drážky, abych je vůbec dostal ven. Moc to tedy nešlo. Jsou dost zapuštěné v plastu pouzdra. A proč tohle všechno? Zřejmě kvůli designu. Asi. Řemínek (ano, jiný než originální nelze použít) je zavěšený na bočních tlačítkách oky a vlastně zároveň tvoří spodní část ochrany celého těla. Zespodu těla je další velký plast, který to celé kryje. Na dvou šroubech. A vrchní část je zase chráněna kovovým bezelem, který visí na packách držených stejnými šrouby jako řemínek. Tohle vymyslet a zkonstruovat, musel být docela ořech. A ještě jedna podivnost. Přestože vršek hodinek kryje kovový rámeček, uvnitř je tělo opatřeno ještě jedním kovovým vnějším rámečkem. Který ale bez rozebrání není vidět. Že by nějaká dvojitá ochrana nebo zpevnění konstrukce? Přesně nevím. Ne že by se podobné konstrukce na Casio modelech občas nevyskytovaly. Třeba extra tenké GW-056 také mají speciální řemínek. A jistě i další modely. Ale takový složitý patvar a celkově konstrukci ochranných prvků vidím prvně. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Problémy mého kusu. Můj kus nezobrazuje všechny znaky na displeje úplně korektně. některé spodní segmenty na standardní středové části displeje jsou jakoby světlejší. Doufal jsem, že by to mohlo být starou baterií. Ale ani po výměně za novou se stav nezměnil. Tipuju tedy, že uvnitř bude nějaká oxidace na „zebra stripu“ displeje. Pod víčkem totiž zcela chybělo těsnění. Někdo ho tam prostě nedal. Je to takový ten mnohokrát zprohýbaný tvar. Ale kupodivu se mi do něj podařilo zatočit jeden starší normální o-kroužek. Modul jsem zatím nevyndával. Moc to ani nešlo. U tlačítek jsou k modulu ještě zasunuté jakési boční plíšky, které vypadávají ven. Celému modulu se ven moc nechtělo. Tak jsem ho zatím nechal být. Po výměně baterie a provedení resetu na desce (mimochodem, najít „AC“ kontaktní bod je docela problém, označení téměř není vidět) se hodinky v pohodě rozeběhly. Po zadání zeměpisných souřadnic souhlasí i data o Měsíci a Slunci. Trochu netradiční funkcionality. Věděl jsem, že na tomto modelu najdu to, co na jiných s přílivem, fázemi Měsíce, údaji o východu a západu Slunce. Ale i přesto mě některé rozšířené funkce trochu překvapily. Vlastně jich tam je asi až trochu moc. Holt to asi dělalo to nové tisíciletí a snaha o „nadupanost“ modelu. Mimochodem, kalendář je do roku 2039. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Výčet funkcí: - Údaje o přílivu (graficky), - Údaje o fázích Měsíce - graficky v kroužku (16 variací piktogramu) - nejsou zobrazeny ve standardních režimech, východ a západ, - Slunce - východ a západ, oboje v aktuální nebo vybraný jakýkoliv den; bez času, kdy je Slunce v nadhlavníku Pro aktuální polohu zadanou ve formě zeměpisných souřadnic, nebo pro předvolených 10 surfařských světových destinací - Stopky do 24 hodin, s funkcí měření 1. a 2. výsledku a funkcí automatického startu s odpočtem (volitelně) - Timer do 60 minut s funkcí časového signálu zbývajícícího času nazývaného „progress beeper“ (volitelně) – s možností volby, od které zbývající minuty se aktivuje zvukové upozornění (po každé zbývající minutě a posledních 10 vteřin po vteřině), s možností aktivace auto opakování timeru, se zobrazením 1/10 vteřiny - Dva budíky + jeden s funkcí Snooze (7x po cca 5 minutách), s možností nastavení na konkrétní den v týdnu nebo v měsíci - Funkce hodinového signálu (volitelně) - Auto podsvícení displeje (volitelné), jinak čelním tlačítkem - Standardní zobrazení času (12/24 h), roku, datumu, dne v týdnu - bez dalších voleb - Zobrazení časů ve vybraných lokalitách na jeden stisk pravého vrchního tlačítka - Zobrazení aktuálního času i v režimu stopek a timeru Už by tam mohli nacpat snad jedině databanku. Pokud počítám, že zde nejsou žádné senzory, jen náklonový pro automatické podsvětlení displeje. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Když se na ně podívám celkově. Je to zajímavý model. Konstrukčně dost zvláštní. Ne zrovna ideální. Ale nápaditost mu upřít nelze. Vzhled je poplatný době vzniku a určení hlavně pro surfaře apod. Vícebarevný displej je spíš demonstrací možností. Dvouvrstvý displej je pěkná zajímavost a umožní přehledné zobrazení přílivu a vln. Pípák je průměrně hlasitý, jednotónový. Funkčně zas tak nevybočují. I když třeba možností nastavení zvukových signálů u timeru je neobvykle hodně. Displej je přehledný a hlavně s velkými znaky. I když má nižší kontrast. Ovládání je v pohodě, příliš nevybočuje z ostatních G-Shock modelů. Šířka 41,4 mm a výška 12,3 mm nejsou nějak extrémní. Dobře sedí i na ruce s malým obvodem zápěstí. Asi bych měl vytvořit vlákno pro G-Shocky z přelomu tisíciletí. Nebo nějaké pro méně tradiční modely… Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 25. února 2021 uživatelem jendazhor
jendazhor Odesláno 25. února 2021 Nahlásit Odesláno 25. února 2021 Sorry, nějak se mi pod příspěvek dublují fotky. Když je odmažu, naskáče mi jich po publikování tam ještě víc. Netuším proč.
t2 Odesláno 25. února 2021 Nahlásit Odesláno 25. února 2021 Super! Pěkný psaní, délka nevadí. Rozhodně zajímavý model. Z mého pohledu bych se bál o pásek a spodní bezel. Ale jinak parádička nevídaná. Asi by se dala popsat filozofie tohoto modelu stylem: proč něco dělat jednoduše, když to jde složitě. Vzhledem k ceně mě překvapuje složitost pouzdra. Duplexní barevný display mám v modelu EDB 600 a taky DB 70. Je to mazec. (Sakra, teď mi odešel pásek na DB70, jak jsem je vzal do ruky abych se mrknul na označení.) Celkově pěkný úlovek do sbírky. Gratuluji.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se