Přejít na obsah

Pochlubte se svými novými číslíčkovými přírůstky

X-Bob

Doporučené příspěvky

Návštěvník Chilliluk

Taky mi leží jedny v šuplíku bez klávesnice. Kde jsou ty časy, kdy se daly tyhle hodinky nové koupit na Ebay za cca 800,-Kč úplně nové i s poštovným...je to vlastně jen pár let zpátky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 4,6tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník Chilliluk

Já jsem si dneska musel koupit tyhle notoricky známé a všude dostupné hodinky s kalkulačkou, protože jsem zjistil, že umí něco, co mi docela pomůže v práci...a tím je převodník měn...který se dá použít docela dobře i pro výpočet procent...například si zadám X 0,85 a pak mi to každé číslo, které zadám, sníží o 15%...atd. atd....což se mi v práci bude náramně hodit a nebudu to muset vždycky ťukat celé...že jsem na to nepřišel dřív...

post-12565-0-21729600-1501959807_thumb.jpg

...no a z té radosti jsem je vzal rovnou na výlet svojí starou dobrou Omegou...

post-12565-0-25520600-1501959815_thumb.jpg

...akorát se teda omlouvám za tak hrozný fotky :-)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Chilliluk

lub: Přes rok mi trvalo, než jsem se odhodlal do ní jít, během toho jsem to několikrát zavrhnul a pak se k tomu zase vrátil, ale už přes dva měsíce ji mám a je to prostě kára mýho života, vůbec nelituju, že jsem do toho šel :-)

Pořádný auta jsou jako pořádný hodinky - nemusí být nový nebo moderní nebo drahý, aby z nich měl člověk radost :-)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Chilliluk

Je to 2.2 benzín, čtyřválec. Výkonově na tak těžký auto žádný dělo, ale na komfortní jízdu to bohatě stačí a spotřebu mám za 6000km kombinovanou 9.2 l/100 km, takže pohoda. Natrefil jsem na zachovalý kousek, takže jen vychytávám drobné mouchy a jinak autu v podstatě nic není...jsem s ním fakt spokojený. 

Fakt sorry za OT, kdyžtak to smažte a pokud by někoho něco zajímalo, rád odpovím přes SZ  :-)

Odkaz ke komentáři

lub: Přes rok mi trvalo, než jsem se odhodlal do ní jít, během toho jsem to několikrát zavrhnul a pak se k tomu zase vrátil, ale už přes dva měsíce ji mám a je to prostě kára mýho života, vůbec nelituju, že jsem do toho šel :-)

Pořádný auta jsou jako pořádný hodinky - nemusí být nový nebo moderní nebo drahý, aby z nich měl člověk radost :-)

Super, jen (nechci dělat paniku) nevím, jestli je to už motor jako má Vectra (03+) tak bych nechal vyměnit rozvodový řetěz (je to spíš řetízek, zlobí to) mám to za sebou. Jinak co do pohodlí pecka. Měl jsem jak Ačkovou i tuhle i Senátora, rád vzpomínám. :)

Abych nebyl O.T. Pochlubím se kouskem, zde známým, jen jiná výměna ruky :) dobrá zpráva, trouba nám jde dobře :D

post-27504-0-81911900-1502188119_thumb.jpg

Upraveno uživatelem DavidLC
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Chilliluk

lub: tak to máš na 2.4 spotřebu docela pohodovou. Já naftu v autě obecně nějak nemusím, radši oželím vyšší spotřebu, než abych řešil neustálé drahé problémy kolem dieselu

DavidLC: Omega má ještě rozvodový řemen, ten problémový řetěz začali dávat právě až do Vectry. Pokud se dodržuje interval výměny a dává se kvalitní sada, neměl by být s rozvody u Omegy žádný problém, alespoň k tomu jsem po ročním koumání došel, taky jsem se toho bál :-)

Jinak Seika parádní...poslední dobou to tu fakt digitálkově ožilo..před cca pěti lety byla tahle sekce na fóru skoro k smíchu, ale už jsme se z toho zdá se vyhrabali...jen čekám, kdy se to dostane i k výrobcům a začnou dělat konečně nějaký nový kovový pořádný digitálky :-)

Odkaz ke komentáři

Po case zase novy prirustek do me skromne digi rodinky. Seiko A965-4000, tzv. talking watch, puvodni urceni pro slepce. Po zmacknuti cudliku "Speak" se ozve hlas ze zahrobi a rekne (anglicky nebo nemecky) kolik je hodin. S trochou dobre vule se tomu da i rozumnet. :) A kdyz ne, tak se da cas precist na malinkem displeji. Pokud teda vidite. 

Funkce jsou tedy cas na displeji, cas predcitany po stisknuti predniho cudliku, pri dvojim stisknuti predniho cudliku se nastavi opakovane predcitani casu, tedy kazdou minutu to automaticky rekne kolik je hodin. Pak hodinky maji budika, a po jeho nastaveni to zase zahlasi, jestli je vyply, zaply a na kolik hodin nastaveny. Svetylko netreba. :)

Prostredni cast hodinek je plast, dynko ocelove a zbytek je hlinik. Hodinky jsou lehounke, 6,4mm vysoke, s cudlikama asi 34mm siroke a lug to lug je 40mm. Zivi je baterka CR2016, ktera by mela vydzet dva roky s presnosti +-20 sekund za mesic.

Mam z nich radost, shanel jsem je docela dlouho (na muj vkus :)), jedny mi chtel prodat Sacibagr, ale byly ponicene prepravcem, dva nebo tri jine kusy jsem zkousel bez uspechu usmlouvat na pro me akceptovatelnou cenu, pak se mi zase zadne nelibily (byly hodne jete) a ted se objevily tyhle, cena ok a jsou jako nove. Az je skoda je nosit. :D

post-3194-0-22656500-1502813002_thumb.jpg

post-3194-0-93423600-1502813007_thumb.jpg

post-3194-0-71503800-1502813018_thumb.jpg

post-3194-0-00572000-1502813014_thumb.jpg

post-3194-0-01557300-1502812998_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...