Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník Chilliluk
Odesláno
  V 28. 1. 2013 v 16:13, Frostie napsal:

Tak hlavně, že do plusu. Nesnáším hodinky, které se zpožďují, většinou za tím vidím problém se strojkem nebo s baterkou. 7 sec/měsíc plus je myslím dost slušných, jde to i lépe /i u Casia/, ale tragické to určitě není. A za 20 USD je to myslím báječné...

Jinak samo Casio v návodu k modulu 3208, kterým jsou naše oblíbené CA-53W osazeny, uvádí životnost lithiové baterie CR2016 v intervalu 5 let při 20 sec alarmu a 1 hodině použití kialkulačky denně, tak se necháme překvapit.

Tak když těch 5 let uvádí i Casio, navíc při 20 sec. alarmu denně, tak bych to osobně bral jako minimum, protože já třeba alarm nepoužívám. Taky se mi na nich líbí, že se dá vypnout pípání - nesnáším, když hodinky pípnou při každém zmáčknutí tlačítka mode a nejde to vypnout, tuhle funkci jsem u digitálek nikdy nepochopil, akorát to ruší ostatní, které to nazajímá. Bohu žel spousta dobrých starších modulů vypnout pípání neumí.

Jinak taky mám radši, když se hodinky předchází, než když se zpožďují - ale ještě jsem snad neměl digi, co by se zpožďovaly. Těch 7 vteřin měsíčně je pro mě pohoda, větší přesnost nepotřebuju - já mám u rádiem řízených hodinek někdy pocit, že mi ten příliš přesný čas i vadí - chci totiž, aby hodinky počítaly čas samy, i když třeba ne tak přesně, ale ne aby jim každou noc nějaký vysílač nakukal, kolik je vlastně hodin - aby se někam připojovaly, něco přijímaly - ať jsou samy sebou. V tomhle mě asi moc lidí nepochopí :)

Taky se mi líbí jejich tak trochu netradiční ovládání - ze začátku jsem si třeba myslel, že stopky jsou jen do 60 minut, pak mě ale velice mile překvapilo, že to tak není, že je to starých dobrých 24 hodin, akorát se musí stisknout tlačítko.

Osvětlení by mohly mít, to by bylo fajn, ale na druhou stranu jsou to ideální digi na uskutečnění pokusu o co nejdelší výdrž baterie, který bych chtěl udělat. Koupit třeba ještě jedny, koupit novou baterku od hodináře, kterému věřím, že je opravdu nová, a ani na ně nesahnout - schválně by mě zajímalo, jak dlouho by na ni vydržely jít - třeba by mě přežily :D

Ani moje další velmi oblíbené digi (Casio DBX-100) světýlko nemají, tak jsem si zvyknul a není to pro mě nutnost.

Odesláno (upraveno)

K tomu pípání tlačítek při každém stisku bych doponil, že je to kvůli kontrole, kolikrát bylo tlačítko stisknuto. U mých F-201 tlačítko MODE taky pípá a když projdu všechny režimy a vracím se stiskem na výchozí režim času, má ten poslední pípanec jiný tón. Aby bylo poznat, že jsou hodinky v základním stavu. Ale to asi není niíc nového, určitě to dělají i jiné typy.

A pokud jde o tu baterku v hodinkách, které by byly v klidovém stavu, typnul bych si tak kolem 12-14 let. Já takový experiment dělám s typem W-780. Baterku jsem dával v roce 2010, tak se tu sejdem o deset let později a uvidíme :D

A ještě jsem zapomněl dodat, že ten typ W-780 jsem kupoval v roce 1998 a nosil ho do roku 2004. Pak jsem hodinky odložil. V průběhu nošení jsem si občas posvítil žárovičkou a provozoval celou dobu alarm. I přesto baterka vydržela 12 let. V tomhle jsou Casia fakt nepřekonatelná.

Upraveno uživatelem siwi
Návštěvník Chilliluk
Odesláno
  V 28. 1. 2013 v 21:06, siwi napsal:

K tomu pípání tlačítek při každém stisku bych doponil, že je to kvůli kontrole, kolikrát bylo tlačítko stisknuto. U mých F-201 tlačítko MODE taky pípá a když projdu všechny režimy a vracím se stiskem na výchozí režim času, má ten poslední pípanec jiný tón. Aby bylo poznat, že jsou hodinky v základním stavu. Ale to asi není niíc nového, určitě to dělají i jiné typy.

U mne je to dané hlavně tím, že špatně slyším vysoké tóny - musím si dát většinou hodinky k uchu, abych je slyšel. Pak si při používání ani neuvědomuji, že vlastně pípají, ale ostatní to velice dobře slyší. To pípání je pak pro mne naprosto zbytečná a pouze obtěžující věc - ale to je jen můj případ.

Odesláno
  V 28. 1. 2013 v 21:49, Chilliluk napsal:

U mne je to dané hlavně tím, že špatně slyším vysoké tóny - musím si dát většinou hodinky k uchu, abych je slyšel. Pak si při používání ani neuvědomuji, že vlastně pípají, ale ostatní to velice dobře slyší. To pípání je pak pro mne naprosto zbytečná a pouze obtěžující věc - ale to je jen můj případ.

já jsem naopak za to pípání rád, neumím si představit, že bych nevěděl, že jsem třeba omylem změníl režim. Nehledě na to, že beru léky, takže se bez hodinek s alarmem neobejdu :-(

Odesláno

Tak já teda pochlubím ikdyž mi hodinky ještě nepřišly. Snad to nevadí.

Cca před rokem jsem si po dlouhých letech bez hodinek pořídil Casio DW 5600BB. Chtěl jsem něco tmavého. Ale také jsem pořád chtěl solár a rádio. Pořád Casio nedělalo něco co by bylo ono..Až teď jsem objebil.. GW M5610 1BJF . Mohlo by tam být méně bílé, ale už se to téměř blíží představám.. Objednáno přímo z Japanu..Tak uvidíme co přijde..hehe

• po 2 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Recenze absolutně nejlevnějších funkčních nových digitálních hodinek na Chronomagu:smile_anim:

Přátelé,

dne 27/01/2013 jsem si na EBay u prodejce "Ceedlim" z čínského Shenzhenu s celkem pozitivní reputací 98,6% za cenu 5,89 USD vč free shippingu objednal hodinky označované jako

hot Generation Touch sensor PULSE HEART RATE WATCH Monitor Calorie Counter Sport

Platba proběhla okamžitě Paypalem, dne 01/02/2013 byly expedovány čínskou poštou a dnes dorazily poštou ranní. Těžko co vytknout, vezmu-li v úvahu, že ještě šly přes celnici (označeno BEZ CLA). Jediné, co mne trochu zarazilo, je dlouhé prodlení mezi objednávkou a expedicí, asi zrovna nebyly na skladě...

Hodinky nejsou na horní straně kromě popisu 3 tlačítek na levé straně a sensoru a 1 tlačítka uprostřed pravé strany označeny žádnými jinými popisy a ani značkou výrobce. Mně nejvíce svým vzhledem připomínají TIMEX, je docela možné, že jsou v jedné fabrice vyráběny pro více odběratelů. Ani na nerezovém dýnku nejsou žádné nápisy, takže je docela obtížné dovodit výrobcem uvažovanou WR. Dle mého názoru ovšem bez jakýchkoli potíží a újmy snesou podmínky minimálně pro WR 5 bar - sprcha, vana, bazén bez ponoru a mačkání tlačítek pod vodou. Pokud náhodou ne, lze objednat nový kus a následně upravit podmínky použití...

Hodinky jsou celé z plastu, vč. silikonového řemínku, který anatomicky obepíná ruku.

Výchozí displej zobrazuje čas ve 24H formátu bez možnosti přepnutí na 12H, symbol zvonku /hodinový signál/ a budíku. Nejvyšší řádek zobrazuje datum ve formátu FEB-07. Velikost čísel je vynikající, čitelnost displeje velmi dobrá. Osvětlením hodinky nejsou vybaveny, což mi ovšem ani v nejmenším nevadí a myslím, že to jen prospěje neznámému typu použité baterie.

Další možné režimy hodinek a displeje jsou v tomto pořadí:

- ALARM s nastavením zap/vyp hodinového signálu a zap/vyp denního budíčku

- CHR ON. Stopky jsem zatím nezkoušel, ale myslím, že budou standardně měřit do 59:59:99

- EXRCS - měřič, který po předchozím zadání pohlaví, hmotnosti v librách a data narození ukazuje při fyzické aktivitě spálené kalorie. Po ukončení cvičení se nabízí změření srdečního tepu

- PULSE - měření srdečního tepu. Měření probíhá zatím spolehlivě a důvěryhodně (kontrolováno japonským domácím Omronem za 6.000 kč...) přiložením prstu na sensor a držením konstantním tlakem po dobu cca 5 sec

Pro případnou objednávku odkaz zde:

http://www.ebay.com/...261113751738%26

Děkuji za pozornost, přikládám pár foto.

post-15103-000172800 1360245144.jpg

post-15103-015902400 1360245152.jpg

post-15103-095958500 1360245161.jpg

post-15103-016234100 1360245180.jpg

post-15103-035009800 1360245185.jpg

post-15103-030317600 1360245191.jpg

post-15103-077759300 1360245198.jpg

post-15103-087152000 1360245210.jpg

Upraveno uživatelem Frostie
Odesláno (upraveno)

Ten displej vypadá opravdu dobře čitelně. To u dnešnch hodinek není zas až taková samozřejmost. Když srovnám dnešní displeje s těmi před 30ti lety, jsou o dost tmavší a tím i méně kontrastnější.

Upraveno uživatelem siwi
Odesláno
  V 7. 2. 2013 v 14:06, Dantechno napsal:

Me je expedovali 27.1. a jeste je nemam :(

to mě taky na ebayi psalo shipped 27.1., výsledek ovšem vidíš sám. Myslím, že zítra ti dorazí...

Odesláno
  V 7. 2. 2013 v 13:53, Frostie napsal:

Recenze absolutně nejlevnějších funkčních nových digitálních hodinek na Chronomagu:smile_anim:

Nechci vyvolat flame, ale tohle je můj rekord a já se ho nevzdám. Příspěvěk 629 v tomto vlákně.

Jinak ať sloužej dobře.

Odesláno
  V 7. 2. 2013 v 22:14, t2 napsal:

Nechci vyvolat flame, ale tohle je můj rekord a já se ho nevzdám. Příspěvěk 629 v tomto vlákně.

Jinak ať sloužej dobře.

omlouvám se T2, hrubě jsem podcenil tvé nákupní a vyjednávací schopnosti... :smile_anim: Flame sem do digivlákna rozhodně zavádět nehodlám, dost na tom, že je ho jak nasr..o ve vláknech jiných zdejšího fora /myslím, že snad ani není nutno konkretizovat.../. 41,11 Kč asi zůstane zapsáno zlatým písmem, předpokládám, že se jednalo o tip top nové hodiny. Sorry!

Odesláno (upraveno)
  V 7. 2. 2013 v 22:47, Pavel K. napsal:

Díky vašemu zájmu zvedl cenu :) Už je má za US $6.18 :)

jj, to jsem zapomněl v mém příspěvku zmínit, také jsem to zaregistroval. Ještě pár objednávek z Evropy a u Shenzhenu budou muset rozšířit výrobní linky vč. potiskovacího stroje...:smile_anim: Až na nich bude nápis TIMEX nebo Suunto /např./, určitě nebudou stát to, co teď...

Doplnění:

Hodinky JSOU vybaveny přepínáním na režim 12H, děje se tak dolním levým tlačítkem...

Upraveno uživatelem Frostie
Odesláno
  V 7. 2. 2013 v 23:24, Frostie napsal:

jj, to jsem zapomněl v mém příspěvku zmínit, také jsem to zaregistroval. Ještě pár objednávek z Evropy a u Shenzhenu budou muset rozšířit výrobní linky vč. potiskovacího stroje...:smile_anim: Až na nich bude nápis TIMEX nebo Suunto /např./, určitě nebudou stát to, co teď...

Doplnění:

Hodinky JSOU vybaveny přepínáním na režim 12H, děje se tak dolním levým tlačítkem...

Dnes byly hodinky podrobeny tvrdému zátěžovému vodnímu testu /sprchování, plavání, sauna, bazének, sprchování/ a přežily vše bez ztráty kytičky a zaváhání. Ještě pak podám info o jejich přesnosti, včera byly seřízeny dle time.is, tak uvidíme za 14 dní...

Návštěvník Chilliluk
Odesláno

Dnes se mi podařil parádní úlovek. Náhodou jsem zašel do jednoho hodinářství v Pelhřimově a uviděl tam krásné nové Casio ABC-30 z devadesátých let - navíc rovnou v té mojí vysněné verzi. Párkrát jsem je měl už ve sledování na E-bay a chtěl jsem je i koupit, ale vždycky mi je někdo vyfouknul před nosem. No a teď se mi poštěstilo je mít nové s dvouletou zárukou přímo z ČR. To by mne zajímalo, jak by si prodejce poradil s případnou reklamací, nedělám si iluze, že na ně ve Fastu něco mají :)

post-12565-053330400 1360359198.jpg

post-12565-027413700 1360359212.jpg

post-12565-035595200 1360359223.jpg

post-12565-094129300 1360359236.jpg

Tomu říkám pořádný osvětlení - tak to má prostě vypadat. Ty dnešní "super illuminátory", kde člověk stěží rozezná čas a na displaj může zapomenout, to je proti tomuhle prostě k smíchu

Mám z nich opravdu radost - sice pouzdro je z plastu, ale ta kombinace funkcí, vintážního vzhledu a pořádného illuminátoru to vynahradí bohatě.

Kdyby někoho zajímalo, tady je manuál: http://mygshock.com/casio-manual/2332/

Odesláno (upraveno)
  V 7. 2. 2013 v 23:20, Frostie napsal:

omlouvám se T2, hrubě jsem podcenil tvé nákupní a vyjednávací schopnosti... :smile_anim: Flame sem do digivlákna rozhodně zavádět nehodlám, dost na tom, že je ho jak nasr..o ve vláknech jiných zdejšího fora /myslím, že snad ani není nutno konkretizovat.../. 41,11 Kč asi zůstane zapsáno zlatým písmem, předpokládám, že se jednalo o tip top nové hodiny. Sorry!

Jojo byly nové, teda pořád jsou páč je nenosím. Kupoval jsem je kuli strojku, ale ještě jsem se do nich nepodíval. A ještě pořád běží na původní baterku. Ale jak řikám moc si nezasvítěj. Upraveno uživatelem t2
Odesláno
  V 8. 2. 2013 v 21:44, Chilliluk napsal:

Dnes se mi podařil parádní úlovek. Náhodou jsem zašel do jednoho hodinářství v Pelhřimově a uviděl tam krásné nové Casio ABC-30 z devadesátých let - navíc rovnou v té mojí vysněné verzi. Párkrát jsem je měl už ve sledování na E-bay a chtěl jsem je i koupit, ale vždycky mi je někdo vyfouknul před nosem. No a teď se mi poštěstilo je mít nové s dvouletou zárukou přímo z ČR. To by mne zajímalo, jak by si prodejce poradil s případnou reklamací, nedělám si iluze, že na ně ve Fastu něco mají :)

post-12565-053330400 1360359198.jpg

post-12565-027413700 1360359212.jpg

post-12565-035595200 1360359223.jpg

post-12565-094129300 1360359236.jpg

Tomu říkám pořádný osvětlení - tak to má prostě vypadat. Ty dnešní "super illuminátory", kde člověk stěží rozezná čas a na displaj může zapomenout, to je proti tomuhle prostě k smíchu

Mám z nich opravdu radost - sice pouzdro je z plastu, ale ta kombinace funkcí, vintážního vzhledu a pořádného illuminátoru to vynahradí bohatě.

Kdyby někoho zajímalo, tady je manuál: http://mygshock.com/casio-manual/2332/

tak ty ovšem jsou! Prima úlovek. Záruku neřeš, myslím, že max tak výměna baterky. Gratulace a užívej si jich. No a to osvětlení je zatím v rámci toho, co jsem kdy viděl, bezkonkurenční!

Odesláno

No, to je opravdu skvělý úlovek. Musí se nechat, že Casio umí takovéhle hodinky vyrobit tak, že jsou 100% spolehlivé. Uvažovat o zároce je zbytčenost, nerozbijou se :D

Odesláno

Jsou vážně parádní. Dlouho jsem takovej klenot neviděl. Blahopřeju k úlovku. Zajímalo by mě, jestli jsou analogová a digitální část nějak synchronizovány - jestli se na nich postupně nerozejde čas.

Odesláno
  V 9. 2. 2013 v 10:35, YYBob napsal:

Jsou vážně parádní. Dlouho jsem takovej klenot neviděl. Blahopřeju k úlovku. Zajímalo by mě, jestli jsou analogová a digitální část nějak synchronizovány - jestli se na nich postupně nerozejde čas.

To je dobnrá otázka. Mám jedny anadigi Casio, kde je možné nastavit na ručičkové části jiný čas než na digitální. Ale vteřiny jsou pro obě části společné, a to v tom smyslu, že každých 10 vteřin, které uplynou na digitálu, se minutová ročička posune.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...