Přejít na obsah

Pochlubte se svými novými číslíčkovými přírůstky

X-Bob

Doporučené příspěvky

Už jsem to do jednoho vlákna dal, ale sem to patří asi více.

Pamatuji si, že kdo měl tenkrát ve třídě casia (cca 1982) smál se těm co měli na ruce tohle..

Mám z nich nostalgickou radost.

Jo, to máš pravdu. Taky si na tu dobu dobře pamatuju.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 2 týdnech...

Tak po čase se ke mě dostaly jedny digi z východního německa. Ruhla/Eurochron jsou méně známé, ale o to mě víc zajímají.

attachicon.gifyPB290023.JPG

attachicon.gifyPB290010.JPG

attachicon.gifyPB290040.JPG

A taky jedny švícary. Mondaine, čistokrevná 70. léta:

attachicon.gifyPB290031.JPG

attachicon.gifyPB290013_2.JPG

Tak to je ale veliká paráda!!! Gratuluju. Jak tak koukám na ty Ruhly, nebude v nich ruskej modul z Elektronik 5?

...ale, jak teď koukám, asi ne. Ta tečka mezi hodinana a minutama má jiný tvar.

Upraveno uživatelem siwi
Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...
Návštěvník Chilliluk

Tak já mám zase nové Edifice od Casia - EFA-129D. Zahlédl jsem je u nás v Táboře v obchodě....na první pohled normální Edifice, ale modul 5048 je docela dobře vybavený (24 h odpočet s opakováním, budíky nastavitelné na datum, 100h stopky s pamětí na mezičasy, místo trapného světového času "jen" duální čas atd.) a připadaly mi tak nějak hezčí než všechny ostatní, co tam byly - viděl jsem je poprvé, nikdy jsem na ně ani na netu ještě nenarazil. Také mají hezký a docela netradiční "negativní" illuminátor a přitom pozitivní displaj a výrazné indexy, takže analogový čas je dobře čitelný na první pohled...no prostě všechno, co jsem hledal a ještě jsem neměl  :)  ..nějak je nemůžu sundat z ruky, takže naprostá spokojenost :)

post-12565-0-71432800-1386868081_thumb.jpg

post-12565-0-64468700-1386868083_thumb.jpg

post-12565-0-50147300-1386868085_thumb.jpg

post-12565-0-62485600-1386868086_thumb.jpg

post-12565-0-85211600-1386868087_thumb.jpg

post-12565-0-00951500-1386868089_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Chilliluk

Na E-bay by ta cena odpovídala, ale u nás to bylo přece jen trochu víc - 2050,- a ještě ve slevě - mají docela poctivý tah z plných článků, a to už bývá hned dražší...ale nebylo mi těch peněz líto. Lumi je klasika Casio, dlouho nevydrží, ale když je člověk nažhaví přímo u žárovky, tak to na večer před spaním stačí, aby se člověk koukl, jak dlouho že už nemůže usnout :)  ..já ale mám hrozně rád tuhle kombinaci illuminátoru a pozitivního displaje - to byl možná hlavní důvod je vzít - kdyby měly LEDku, tak bych je nekoupil.

Upraveno uživatelem Chilliluk
Odkaz ke komentáři

Tak já mám zase nové Edifice od Casia - EFA-129D.

čéče, ty jsou fakt povedený, vůbec jsem tento typ neregistroval.

sympatický na edifice je, máš záruku takový poctivý masivnosti - myslím tím full ocel a sklo, žádný plasty. no, dovedu si je představit jako velmi schopnýho zástupce anadigi..

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Chlapi tohle mi přišlo v nějakém konvolutu, steré Casia DB 520. Který rok by to mohl být odhadem a jakou mám do toho koupit baterku? Má to vůbec smysl - jakou mají cenu? thnx

foto ilustrativní, kdyžtak vyfotím 

79655-3.jpg?_ex=600x600

Odkaz ke komentáři

No rok může být docela různý. Rozpětí výroby tohoto modelu je opravdu široké. Začal se vyrábět ve druhé polovině 80.let a občas je na ebay k sehnání nový až do tedˇ. Starší kousky mají klasickou žárovičku, novější už svítí ledkou. Baterka je CR 1616.

Odkaz ke komentáři

Každopádně děkuji za inspiraci, hned jsem jedny pořídil :)

ta kůže je na nich lehce extravagantní, nicméně to vůbec nesnižuje hodnotu hezkého kousku. Gratulace!

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...