Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dnes mi Gunter sdělil, že předběžná cena by měla být někde 425- 450 EUR. Včetně dřevěného boxu, dva řemeny a nějaké nářadí na výměnu. Napsal jsem mu ať dá lepší cenu a to okolo není potřeba nebo za příplatek. :bangin:

Každopádně já mám o ně zájem i za tuto cenu. :smile_anim:

Specifikace:

47mm

Sapphire antireflection

14,2 mm thick

22 mm strap

Big crown.. / or shell I change the crown..??

Mineralglas back

Unitas 6497 geneva cut blue screws..

Big wooden box. Second strap different colour, watch tool to change the strap..

K tomu jsem se ptal jestli safír je konvexní, zatím bez odpovědi.

A korunku, že bych neměnil mě se docela líbí je to i váš názor?

• Odpovědi 109
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  nachtflug napsal:
Předběžně bych o verzi s vteřinovkou na 9 měl také zájem . Podstatná bude cena díky. Dejte prosím vědět.

Píšu nějak pomalu, cenu už tam máš. Pro otatní ještě jsem zapomněl pouzdro matné, nebo lesklé.

Napsal jsem, že asi matné- souhlas?

Odesláno
  Dali napsal:
Píšu nějak pomalu, cenu už tam máš. Pro otatní ještě jsem zapomněl pouzdro matné, nebo lesklé.

Napsal jsem, že asi matné- souhlas?

Matné. Cena lehce přes 400Eur by šla. Kdy počítá, že by byla edice na skladě?

Odesláno

Specifikace vypadá dobře. Druhý řemínek bych taky nemusel. A co udělat ještě druhou korunku? Ale nevím jak moc je složitá její výměna u Unitasu.

Odesláno

Hodinky jsou krásné,myslím že dřevená krabice vercajk a druhý řemen by byly zbytečné opičárny,jinak samozřejmě dle názoru většiny

Odesláno (upraveno)

Duke650: Zajímalo by mne, jestli je korunka 100% vycentrovaná.

Škoda, že jsi dalek od Prahy, rád bych je viděl a porovnal v paměti s Azimuthy. Nebudeš mít náhodou někdy cestu na Prahu ?

Olda: korunka je našroubovaná na hřídelku.

To čeho se u těchto hodinek bojím, ale třeba to mají vyřešené lépe než u Azimuthů.

Měl jsem Azimuth JB celkem dva kusy (výměna záruka) a u obou byl problém s korunkou.

1. Korunka vyvíjela velký tlak na hřídelku a ty praskaly.

2. Závit v korunce nebyl úplně přesný (větší) a nešlo pořadně přesně našroubovat korunku na hřídelku tak, aby při otáčení nešmajdala.

Šmajdající korunka byla u obou nových hodinek, u prvních málo, ale u druhých to byla celkem ostuda.

I když se povedlo korunku trochu srovnat, šmajdala za nějakou dobu znovu, tlak na korunku např. při ohýbání ruky byl celkem velký.

3. Korunka u Azimuthů měla hodně ostré hrany a docela řezala do zápěstí (hrany jsem tenkrát musel lehce srazit).

4. U Azimuthů pod lupou byly vidět na modřených ručkách malé korozní flíčky (klasická liška), pouhým okem neviditelné.

5. Časem mi u těchto konkrétních hodinek začal hrozně moc vadit průhled. Vůbec se to k nim nehodí, taktéž se mi nepovedlo sehnat náhradní plné dno.

Nebýt problémů s korunkou, tak mám Azimuthy zřejmě i teď, po reklamaci druhých mi byly vráceny peníze.

Vzpomínám na ně rád a co mi na nich vadilo byl nápis Jagdbomber, což by se zde pokud by byly bez nápisů vyřešilo.

Chtěl jsem už tenkrát nechat vyměnit ciferník, ale nebylo to schůdné. Hodinky měly super tvar a úplně pro mě ideální velikost.

Jinak leštěná verze pouzdra je podle mě na nic.

Sklo jedině safír a klenutý, docela bych chtěl vidět ten antireflex, Azimuthy jej neměly.

Celkem by mě lákala verze s centrální, protože na rozdíl od Azimuthů Bombardier je zde velký Unitas a ne malinký strojek ve velkých hodinkách.

Ovšem Azimuthy tenkrát stály 33 tis. a zde je cena úplně někde jinde. Takže uvidíme.

Upraveno uživatelem Ondraj
Odesláno

to Ondraj díky za postřehy, zeptám se ho na to. Ty problémy s korunkou, co popisuješ mě docela děsí.

Gunter odpověděl, že pouzdro udělá matové, a safír, že je konvexní.

Odesláno

Já mám Azimuth Bombardier I. a zatím bez těch popisovaných problémů. avíc musím k probíhající debatě prohlásit, že modřené ručky a průhled na strojek mi opravdu přijdou jako moc vlký historický anachronismus. Centrální vteřinovka je fajn, protože v té velikosti to je pak na ciferníku pohybu až oči přecházejí :D

Odesláno

Jednu korunku co jsem tenkrát ztratil, tak jsem našel a mám ji ještě doma.

Odesláno
  Onion napsal:
Já mám Azimuth Bombardier I. a zatím bez těch popisovaných problémů. avíc musím k probíhající debatě prohlásit, že modřené ručky a průhled na strojek mi opravdu přijdou jako moc vlký historický anachronismus. Centrální vteřinovka je fajn, protože v té velikosti to je pak na ciferníku pohybu až oči přecházejí :D

Modřené ručky tam vypadaly ale pěkně. Ten průhled byla opičárna. Dneska už bych ho chtěl snad jen na společenských hodinkách a ještě by ten strojek musel trochu vypadat. Za nejlepší dnes považuji průhled na obyč. ETU automat :(

Odesláno
  Onion napsal:
Já mám Azimuth Bombardier I. a zatím bez těch popisovaných problémů.

Mé laické vysvětlení ke korunce.

U Bombardierů má použitý menší strojek asi i užší hřídelku. U JB a Unitas museli zřejmě do stejné korunky pro všechny modely vytvořit do té dutinky větší závit a nezůstalo tam totiž moc materiálu (taková silnější plechovka). Dále asi tím, jak je strojek v Bombardierech menší, tak delší osička je zřejmě schopna se lépe vyrovnat s tlaky přes korunku.

Odesláno
  Ondraj napsal:
Modřené ručky tam vypadaly ale pěkně. Ten průhled byla opičárna. Dneska už bych ho chtěl snad jen na společenských hodinkách a ještě by ten strojek musel trochu vypadat. Za nejlepší dnes považuji průhled na obyč. ETU automat :(

Pěkně nepěkně, modrá na pilotky nepatří :sad01_anim: ... ale samozřejmě uznávám, že modrá je z nějakého důvodu prostě populární... :clap:

Odesláno
  Onion napsal:
Pěkně nepěkně, modrá na pilotky nepatří :sad01_anim: ... ale samozřejmě uznávám, že modrá je z nějakého důvodu prostě populární... :clap:

Na původních B-Uhr od IWC byly modřený ručky

iwc-big.jpg

Odesláno

Sroubovaci korunka u hodinek s rucnim natahem byva vetsinou kamenem urazu. Uz to tady parkrat probehlo. U pilotek postrada vyznam, stejne se s nima nikdo potapet nebude.

Mozna by to chtelo navrhnout.

Odesláno
  afrikab napsal:
Sroubovaci korunka u hodinek s rucnim natahem byva vetsinou kamenem urazu. Uz to tady parkrat probehlo. U pilotek postrada vyznam, stejne se s nima nikdo potapet nebude.

Mozna by to chtelo navrhnout.

Nemají šroubovací korunku ! Řeč byla o vnitřním závitu korunky na hřídelku.

Odesláno
  Viktor napsal:
Na původních B-Uhr od IWC byly modřený ručky

iwc-big.jpg

Já měl v ruce původní, bez úprav a modřené nebyly. Možná jich tedy bylo vícero. Ale ani Laco (které dodávalo to samé) je nemělo modřené...

Odesláno

Tak zatím ještě vyčkám, jak se bude vyvíjet další komunikace a plánování, zatím je to tak 50 na 50, ale dám vědět včas jestli bych do toho šel, nebo jestli ne. Mám teď v plánu jednu investici, pokud vyjde tak na tuto srandu finance nebudou. :suicide_anim:

Odesláno
  Ondraj napsal:
Duke650: Zajímalo by mne, jestli je korunka 100% vycentrovaná.

Škoda, že jsi dalek od Prahy, rád bych je viděl a porovnal v paměti s Azimuthy. Nebudeš mít náhodou někdy cestu na Prahu ?

Olda: korunka je našroubovaná na hřídelku.

To čeho se u těchto hodinek bojím, ale třeba to mají vyřešené lépe než u Azimuthů.

Měl jsem Azimuth JB celkem dva kusy (výměna záruka) a u obou byl problém s korunkou.

1. Korunka vyvíjela velký tlak na hřídelku a ty praskaly.

2. Závit v korunce nebyl úplně přesný (větší) a nešlo pořadně přesně našroubovat korunku na hřídelku tak, aby při otáčení nešmajdala.

Šmajdající korunka byla u obou nových hodinek, u prvních málo, ale u druhých to byla celkem ostuda.

I když se povedlo korunku trochu srovnat, šmajdala za nějakou dobu znovu, tlak na korunku např. při ohýbání ruky byl celkem velký.

3. Korunka u Azimuthů měla hodně ostré hrany a docela řezala do zápěstí (hrany jsem tenkrát musel lehce srazit).

4. U Azimuthů pod lupou byly vidět na modřených ručkách malé korozní flíčky (klasická liška), pouhým okem neviditelné.

5. Časem mi u těchto konkrétních hodinek začal hrozně moc vadit průhled. Vůbec se to k nim nehodí, taktéž se mi nepovedlo sehnat náhradní plné dno.

Nebýt problémů s korunkou, tak mám Azimuthy zřejmě i teď, po reklamaci druhých mi byly vráceny peníze.

Vzpomínám na ně rád a co mi na nich vadilo byl nápis Jagdbomber, což by se zde pokud by byly bez nápisů vyřešilo.

Chtěl jsem už tenkrát nechat vyměnit ciferník, ale nebylo to schůdné. Hodinky měly super tvar a úplně pro mě ideální velikost.

Jinak leštěná verze pouzdra je podle mě na nic.

Sklo jedině safír a klenutý, docela bych chtěl vidět ten antireflex, Azimuthy jej neměly.

Celkem by mě lákala verze s centrální, protože na rozdíl od Azimuthů Bombardier je zde velký Unitas a ne malinký strojek ve velkých hodinkách.

Ovšem Azimuthy tenkrát stály 33 tis. a zde je cena úplně někde jinde. Takže uvidíme.

Hm, takže výměna korunky není nic jednoduchého co bych zvládl mezi ranní hygienou a snídaní.

K hodinkám s výraznou korunkou asi patří spíš řemínek s podložkou pod hodinky. Chrání ruku a částečně i korunku.

Odesláno (upraveno)

No podložku pod hodinky 47mm + tuhle korunku, to už by byla pořádná plachta ;)

Upraveno uživatelem Ondraj

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...