Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak jsem strávil sobotu v knihách, modelářských webech, místní vintáge sekci a tak, stáhnul a prostudoval jsem různá RAF písma a viděl spoustu fotek spitfirů, hurricanů, wellingtonů ......a musím připustit, že parnístroj má bohužel pravdu. Dost to, co napsal, se mnou zacloumalo, takže jsem procitl. Musíme si nalít čistého vína a jasně si říct, že to, co právě děláme, je napodobování IWC přemalováním messeschmittu na spitfire v barvě sváteční uniformy RAF s narovnanou domovenkou/nedomovenkou a flekem, co by měla být nášivka RAF. To vskutku není uctivé a šance, že budeme úspěšní, je malá. Dále následuje výčet problémů, které musíme zdárně a úplně vyřešit :

1. zjistil jsem, že nejen ručky jsou Luftwaffe, ale i velikost pouzdra a jeho tvar se bohužel jinak, než inspirován bomberflígry nedá nazvat 

2. souhlasím s parnimstrojem, že napodobenina IWC s napodobeninou nášivek uniformy vskutku není důstojná pocta hrdinům

3. domnívám se, že minimální tisknutelná a čitelná velikost loga RAF je ta, kterou tam mají ty Chr.Ward - a těm se tam vešla jen střední část s ratolestmi bez křídel, tedy max. 1/5 nášivky

4. můj předpoklad, že nějaký stencil či jiný autentický RAF font ze spitfiru bude fungovat, se mi nyní zdá příliš naivní - ty fonty jsou pro bojové stroje, k bojové kombinéze, tyhle modře se lesknoucí  hodinky jsou jasně ke sváteční uniformě, kterou i citují

5. to samé se asi bude týkat ruček a ciferníků z kokpitu, ale stejně napřed musíme zjistit, které ručky davosa vůbec může nabídnout

6. když něco cituju, tak přesně, když to není přesně, je to zkomolenina a jsem na tenkém ledě - viz výše 

7. logo DAVOSA bude asi kompletní jeden celek a těžko ho můžeme upravovat, ať to neskončí napodobeninou loga davosy :D  - buď tam bude, nebo ne, ale jen část ??

Zdá se mi to řešitelné, ale pracné a taky hodně daleko od současné verze.

Odesláno

Moderne pilotky s odkazom na RAF by mali mat aj nieco moderne. Je sice pekne sa snazit to spravit uplne identicke, ale na 100% sa to aj tak nepodari. Ked prisiel nemec nepriatel s nejakou dobrou vychytavkou, tak si myslite, ze spojenci to nevyuzili vo svoj prospech?

Odesláno

cigi: máš asi pravdu, ale podle mě se tady navrhují hodinky podle toho co se komu líbí. Mě vůbec nevadí, že se nějak budou podobat IWCčkám. To je dnes problém většiny hodinek, že se podobají jedny druhým. Postavil bych to tak, že nějaká skupina lidí chce limitku hodinek a snaží se najít nějaký kompromis a hlavně cenovou hladinu. Měl by se této debaty účastnit jen ten kdo bude mít zájem a ne to druhým kritizovat a rozvracet vlákno tímhle a tímto apod. Nakonec to sklouzne k sockám a jiným urážkám.

Odesláno

To co pise cigi a parnistroj sice dava smysl, ale nechapu proc to takhle strasne hrotite :o

Financ navrhl verzi, ktera ma hlavu a patu, je o ni zajem a je realizovatelna bez vyraznejsiho navyseni rozpoctu.

Fakt nechapu proc by to melo nekoho urazet, nebo snad myslite ze nase letce urazelo litat po valce na  Meserschmittech Bf 109(Avia S-199)? Kdyz to evidentne to nevadilo ani Izraelcum(!) 3 roky po valce.

Odesláno
  V 26. 10. 2014 v 18:51, OndraPod napsal:

To co pise cigi a parnistroj sice dava smysl, ale nechapu proc to takhle strasne hrotite :o

Financ navrhl verzi, ktera ma hlavu a patu, je o ni zajem a je realizovatelna bez vyraznejsiho navyseni rozpoctu.

Fakt nechapu proc by to melo nekoho urazet, nebo snad myslite ze nase letce urazelo litat po valce na  Meserschmittech Bf 109(Avia S-199)? Kdyz to evidentne to nevadilo ani Izraelcum(!) 3 roky po valce.

+1

Financuv navrh je fajn. To co Cigi a Parnistroj napsali je pravdive, nicméně tato limitka nemusí nutné byt historicky "správne" , pro me muže klidně mit IWC inspiraci, nevadi mi to.

Financ navrh je navrh moderních pilotkek s modrým sunburst cifernikem a na nich připomenutí našich letců v RAF. Me to neurazí, buďme tolerantní. Pokud o hodinky v teto podobě zajem bude, a ja se vsadim, ze ano, pojďme si je vyrobit.

Odesláno

Ať se něco dějem uděláme průzkum o co je ve skutečnosti zájem. Máme 3 varianty - první ala IWC mark XVI, druhá s kolejnicí a třetí se všemi čísly na cifru. 

Pojďme vybrat základní podklad, který se pak bude rozvíjet dál. Logo výrobce, ručky a přesnou podobu insignií na ciferníku v současné době neřeším. 

Vybereme základ, pak na to dáme doplňky a ve finále uděláme variantu s datem a bez data. Když se poskládá 30 lidí, necháme to nacenit a vyrobit.

Varianta 1(na obrázek patří silnější font ala Mark XVI):

post-13546-0-52184900-1414407592_thumb.jpg

Varianta 2:

post-13546-0-13380400-1414407723_thumb.jpg

Varianta 3:

post-13546-0-10049600-1414407819_thumb.png

Hlasování (možno vybrat více variant):

Varianta 1:

financ

Varianta 2:

Varianta 3:

financ

Odesláno

Varianta 1:

financ

people

Ondrej71

Varianta 2:

Varianta 3:

financ

people

freelander

Ondrej71

Odesláno
  V 27. 10. 2014 v 11:40, Ondrej71 napsal:

Varianta 1:

financ

people

Ondrej71

Varianta 2:

Varianta 3:

financ

people

freelander

Ondrej71

juno

Odesláno

Varianta 1:
financ
people
Ondrej71
Zdeneli
pavel23

Ohm-Aztec

Celkem: 6

Varianta 2:

Celkem: 0

Varianta 3:
financ
people
freelander
Ondrej71
juno
Zdeneli
pavel23 

Ohm-Aztec

sashator

Celkem: 9

Odesláno

Varianta 1:
financ
people
Ondrej71
Zdeneli
pavel23

Ohm-Aztec

Celkem: 6

Varianta 2:

Varianta 3:
financ
people
freelander
Ondrej71
juno
Zdeneli
pavel23 

Ohm-Aztec

sashator

Kristian.nov

Celkem: 10

Odesláno

Varianta 1:
financ
people
Ondrej71
Zdeneli
pavel23

Ohm-Aztec

Kasper

Celkem: 7

Varianta 2:

Varianta 3:
financ
people
freelander
Ondrej71
juno
Zdeneli
pavel23 

Ohm-Aztec

sashator

Kristian.nov

Kasper

Celkem: 11

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...