Flipik Odesláno 9. října 2015 Nahlásit Odesláno 9. října 2015 Platba z budoucnosti už dorazila, no jo jsme na hodinkovém fóru, tak proč ne V 9. 10. 2015 v 18:06, df-otto napsal: Zdravím, doufám, že nejsem mezi těmi posledními třemi lidmi. Příkaz na platbu jsem již zadal ve středu 7.11.2015
PaloZV Odesláno 10. října 2015 Nahlásit Odesláno 10. října 2015 ...ako to teda je? Bolo by dobre dat sumar lebo ani ja netusim ci moja platba nabehla... Odoslané z HUAWEI G750-U10 pomocou Tapatalku
financ Odesláno 10. října 2015 Autor Nahlásit Odesláno 10. října 2015 V 10. 10. 2015 v 14:08, PaloZV napsal: ...ako to teda je? Bolo by dobre dat sumar lebo ani ja netusim ci moja platba nabehla...Odoslané z HUAWEI G750-U10 pomocou Tapatalkuhttp://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/88974-davosa-přehled-a-instrukce/?p=1541676
PaloZV Odesláno 10. října 2015 Nahlásit Odesláno 10. října 2015 ...uz viem kde je chyba - na tapatalku neukazuje preskrtnute mena Odoslané z HUAWEI G750-U10 pomocou Tapatalku
RedAce666 Odesláno 10. října 2015 Nahlásit Odesláno 10. října 2015 Hned v úvodu předesílám, že následující řádky jsou motivovány z velké části tím, že už je téměř jasné, že do limitky o 54 kusech se nevejdu, to ale (snad) neznamená, že je to názor mimo mísu. Chtěl bych ještě naposledy vznést otázku ohledně finálního počtu hodinek - kdybych to neudělal a do limitu se nevešel, zbytečně by mě to mrzelo víc, než je třeba. Původní počet byl plánován na 35ks, později byl pro velký zájem zvýšen na 50. S tím, že to ještě nemusí být finální číslo. To se nakonec ustálilo na současných 54 kusech, které by měly korespondovat s počtem sestřelů československé perutě. Má otázka zní, zda je tento počet skutečně tak symbolický, aby musel diskvalifikovat další zájemce. Chápal bych číslo 75, když se primárně jedná o hodinky k 75. výročí bitvy o Británii, ale každé nižší číslo mi přijde jako teoreticky použitelné. Samozřejmě je to rozhodnutí tvůrců limitky, ale přijde mi škoda zbytečně osekávat ten počet, když zájem by byl minimálně o 60ks. Skutečně by nešlo tu hranici ještě posunout. Jsou to krásné hodinky s krásnou myšlenkou, tak proč je nedopřát všem, kteří o ně mají v této fázi zájem - limitce to na kráse neubere, spíše naopak... Toť můj názor - finální rozhodnutí budu respektovat (ono mi ani nic jiného nezbyde), ale rád bych, aby se toto téma ještě jednou otevřelo...
alky Odesláno 10. října 2015 Nahlásit Odesláno 10. října 2015 (upraveno) Ano, souhlasím s tímto názorem, tím spíš, když s tím tvůrci měli tolik práce, a je možnost zamluvení více než jednoho ks z limitky na jednoho zájemce... V 10. 10. 2015 v 20:08, RedAce666 napsal: Jsou to krásné hodinky s krásnou myšlenkou, tak proč je nedopřát všem, kteří o ně mají v této fázi zájem - limitce to na kráse neubere, spíše naopak... Upraveno 10. října 2015 uživatelem alky
RedAce666 Odesláno 10. října 2015 Nahlásit Odesláno 10. října 2015 To je další věc, kterou jsem původně zmiňovat ani nechtěl, protože to bude vypadat tak, že mi vadí jen proto, že se na mě částečně i kvůli tomu nedostane - nastavit limit tak, že se na x lidí nedostane a současně mít účastníky s dvěma a třemi kusy mi přijde zvláštní. Rozhodně vyvolávat spory v samém závěru krásné limitky - jen mi je líto, že po nadšení z velkého zájmu se počet nastaví tak, že se na někoho nedostane...
financ Odesláno 10. října 2015 Autor Nahlásit Odesláno 10. října 2015 Tak velký zájem jsem opravdu nečekal, na začátku jsme se modlili za minimální počet 30ks, teď bojujeme za víc. Rád bych vyhověl všem zájemcům, ale nejspíš to nebude možný. Celkový počet je dán taky možnostmi Davosy, pouzdra se objednávají s velkým předstihem, naše objednávka na pouzdra se musela udělat do konce září. Při výrobě více kusů bychom museli dlouho čekat na další pouzdra. To výrobu hodinek protáhne o řádově měsíce.To že má někdo více kusů, je to bonus za podporu od začátku projektu. Každý měl stejnou možnost se do projektu zapojit.Teď se vyberou zálohy, nechají se udělat vzorky a pak se budeme bavit o realizaci výroby.
sashator Odesláno 10. října 2015 Nahlásit Odesláno 10. října 2015 Taky nevidím nic špatnýho na tom, že někteří členové si objednali více kusů. Každej tu možnost měl, spousta členů vyčkávala, spousta členů nevěřila, že se to povede. Ten projekt tu je skoro rok, dá se říct v nezměněný podobě. Času na přihlášení měl každej dost. A to, že se nakonec povedlo vybrat 54 záloh beru skoro jako zázrak. Samozřejmě tě chápu, že jsi naštvanej a zklamanej, že se do počtu nevejdeš, ale pokud by se kvůli několika lidem navíc měla realizace opozdit o měsíce, tak nemůžeš počítat s podporou těch, co se vešli....a přiznám se, že i symbolika počtu kusů se mi líbí (na 75 už těžko dosáhneme)
varjag Odesláno 10. října 2015 Nahlásit Odesláno 10. října 2015 (upraveno) Hele, neboj,budou časem v prodeji, všechny limitky nakonec jsou... Nautilů bylo méně a za jinou cenu a stejně jsou furt nějaký v nabídce.....a myslím, že když Davos bude přes padesát, je ta šance veeelmi reálná. Symbolika je u těchto hodinek důležitá, je to jejich podstata, jinak výjimečný v zásadě ničím nejsou. A ta 54 je parádní. 75 by bylo taky pěkný číslo, ale na to by jsme se IMHO stejně nedostali, nehledě ke zdržení a komplikacím u Davosy, co tu zmínil Financ. Upraveno 10. října 2015 uživatelem varjag
varjag Odesláno 10. října 2015 Nahlásit Odesláno 10. října 2015 (upraveno) Jo Sashator, amen Navíc, pokud si někdo zamluvil dva, nebo tři kusy, určitě nejsou všechny pro něj, těžko bude mít doma troje stejný hodinky. Jsou s největší pravděpodobností pro někoho z jeho okolí kdo se o hodinkách dozvěděl a on mu dělá jen prostředníka. Což mě přijde super, šířit slávu chronomagu ven z fóra :-). Navíc ten dotyčný musel projevit svůj zájem už před časem, tak proč jej teď diskvalifikovat jen proto, že někdo nový z fóra objevil tohle vlákno? Jak jsem psal, ono se stejně na všechny zájemce dostane časem v prodejním vlákně :-) Upraveno 10. října 2015 uživatelem varjag
RedAce666 Odesláno 10. října 2015 Nahlásit Odesláno 10. října 2015 Argument s případným zdržením beru - tam není o čem. Stejně tak s více kusy na osobu nemám zásadní problém v tom smyslu, že bych to chtěl někomu zakazovat. Dřiv přišli, dřív melou. Ale v kombinaci s tím, že na někoho se nedostane vůbec mi to prostě nehraje. Kdyby byla limitka od začátku deklarovaná na určitý počet kusů, beru to asi jinak. Co se symboliky týče, nemám pocit, že těch 6 kusů navíc hodinkám něco ubere. Jejich hlavní smysl přece není v počtu, ale v samotné existenci a podobě. Ano v inzerci budou. Možná dokonce levnější než nové. S hodinkami z druhé ruky absolutně nemám problém (dokonce jsem rád, když za mě nekdo zaplatí tu přirážku za zcela nové hodinky), ale u těchto bych v tom byl rád od začátku a měl "ty svoje". Sušit někde dvacku na účtu, čekat a doufat se mi vážně nechce...
sashator Odesláno 10. října 2015 Nahlásit Odesláno 10. října 2015 (upraveno) Trošku si protiřečíš- na jednu stranu nechceš někomu zakazovat více kusů, ale na stranu druhou ti vadí, že se díky tomu na někoho nedostane. Jak už psal varjag- vůbec netušíme zdali ty další kusy jsou pro ně nebo je mají pro někoho dalšího, kdo není členem. Ale to je přeci jedno.A limitka ani od začátku nemohla být nastavena na určitý počet kusů- vždyť jsme víc jak půl roku mysleli, že nás sotva bude těch minimálně 30 a až pak se to rozjelo (zaplať pánbůh zato) a počty se zvyšovaly. A myslím si, že ani před platbou záloh nikdo netušil, že to půjde tak hladce. I financ si troufnu říct počítal s tím, že nás pravě i s náhradníkama bude max 54. Ale každopádně tady nerozhoduju já, je to financova limitka a ten má rozhodující slovo, takže pokud uzná za vhodný navýšit počet, tak s tím nebudu mít sebemenší problém. PS- a čím víc symboliky, tím líp Upraveno 10. října 2015 uživatelem sashator
RedAce666 Odesláno 10. října 2015 Nahlásit Odesláno 10. října 2015 To, že nechci nikomu zakazovat vic kusů, ale vadí mi, že se kvůli tomu na několik lidí nedostane, si neprotiřečí naprosto v ničem. Ale nechci tu vést demagogické řeči a kalit vodu. Svůj názor jsem vyjádřil, žádost vznesl a mám pocit, že financ to bere na vědomí a zváží všechny alternativy. Víc nežádám.
financ Odesláno 10. října 2015 Autor Nahlásit Odesláno 10. října 2015 (upraveno) V 10. 10. 2015 v 23:08, RedAce666 napsal: To, že nechci nikomu zakazovat vic kusů, ale vadí že se kvůli tomu na několik lidí nedostane, si neprotiřečí naprosto v ničem. Ale nechci tu vést demagogické řeči a kalit vodu. Svůj názor jsem vyjádřil, žádost vznesl a mám pocit, že financ to bere na vědomí a zváží všechny alternativy. Víc nežádám.na několik lidi se nedostane, protože se nenapsali do seznamu. Jediny co by ti melo vadit je, žes to neudělal dřív.Ti co mají víc kusů, je většinou mají pro s někoho dalšího.Názor beru na vědomí, ale myslím že na výsledný počet kusů nebude mit vliv. Pouzdra jsou objednaný a taky bych se už rad věnoval věcem, který kvůli tomuhle zanedbávám. Upraveno 10. října 2015 uživatelem financ
RedAce666 Odesláno 10. října 2015 Nahlásit Odesláno 10. října 2015 To mi vadí, ale vzhledem k tomu, že jsem se zapsal den po tom, co jsem limitku objevil, tak jsem pro to víc udělat nemohl - voda pod mostem.
Sborez Odesláno 11. října 2015 Nahlásit Odesláno 11. října 2015 (upraveno) Považuji za nutné se vyjádřit k více kusum na osobu. Všechny tri samozřejmě nejsou pro mě, není to spekulace a ani se je nechystam nasledne rozprodat. Jeden kus je pro mě, jeden je pro kamaráda, nečlena fóra, který je letecký nadsenec a pilot vrtulníku, který nas mimochodem letos reprezentoval na mistrovství světa v dovednostech pilotovani. Třetí kus je pro kamaráda, tichého člena fóra, pro kterého jsem to jen objevil a vzhledem k tomu, ze je to pilot vetronu a o techniku se zajímá, tak je proste musí mít. Je taky vidět, že jsem se zapisoval postupně. Je to pro mě tak krásný kousek, ze jsem si to nenechal pro sebe a sirim dál. Jinak s cenou následného nákupu tě určitě zklamu. Dle mého názoru se za nižší cenu, či stejnou, budou prodavat jen těžko. Když se podívám na Nautily, které tu chodí kolem čtyřiceti a stály o dost méně, tak podobne to vidím i s Davosou. Jen názor. K počtu můžu jen říct, ze jsem rad ze se počet rozšířil na 54 a nebyl bych proti navysit číslo, které by ale MUSELO byt spojené s nějakou symbolikou. Cele hodinky jsou symbolikou protkane, tak bych chtěl i toto zachovat. Pokud by se protáhla kvůli tomu výroba o měsíce, tak bych se k této variantě nepriklanel. Času bylo na zapsání dost. Upraveno 11. října 2015 uživatelem Sborez
varjag Odesláno 11. října 2015 Nahlásit Odesláno 11. října 2015 (upraveno) V 10. 10. 2015 v 23:43, RedAce666 napsal: To mi vadí, ale vzhledem k tomu, že jsem se zapsal den po tom, co jsem limitku objevil, tak jsem pro to víc udělat nemohl - voda pod mostem.No tak už asi po čtvrté čteme že ti to vadí, ale to je asi vše, co se s tím dá nyní dělat, pokud jsou pouzdra objednaný. Udělat víc jsi mohl, mohl jsi více číst vlákna a objevit ji dříve. Je to prostě smůla, no.... Evidentně v počtech není žádný kalkul, u Sboreze je to tedy přesně tak jak jsme předpokládali. Symbolika je v důležitá v samotných hodinkách, ale i v počtu, vždyť je na nich to číslo napsaný, tak by mělo mít nějaký význam. Je pravda že by měly symboliku i kdyby jich bylo šedesát, ale takhle je to zas o další level lepší, 54 spitfirů po návratu do ČR - 54 hodinek - to je pro mě naprosto super Ale mě se to píše, když jsem nastoupil včas, to uznávám. Není to základ pro žádný flame, sorry, taky by mě to mrzelo, kdybych to objevil pozdě. Upraveno 11. října 2015 uživatelem varjag
petr_cha Odesláno 11. října 2015 Nahlásit Odesláno 11. října 2015 Ja myslim, ze i tyto diskuse vlastne zvedaji vyznam a hodnotu teto povedene limitky.. Myslim to v dobrem.. v prodeji casem nejake urcite budou...
sashator Odesláno 11. října 2015 Nahlásit Odesláno 11. října 2015 Přesně tak- počkej až se rozeberou a myslím, že nějaké se brzy v prodeji objeví. A nemyslím si, že cena bude vyšší. Přeci jenom jich bude na zdejší poměry dost a nějaký významný růst ceny tedy moc nepředpokládám
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se