Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tedy pánové můj tchán měl to "štěstí" že prošel italskou frontu včetně Montcasina v řadách Andersovy armády (poláci). třikrát těžce raněn. O válce začal mluvit tak 2 roky před smrtí a to jen velmi opatrně. O všch těchto filmech mluvil jako o pohádkách. jeho vyprávění se tal blíží četa či apokalypsa.

a tak raději večerníčky se zviřátky

• Odpovědi 122
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Asi jste nikdo neviděl "Umírání za dlouhého dne" Ten film šel nedávno na Primě a jako kluka mě asi moc vzal, protože jsem dělal na počítači, manželka přepla televizi a hned po prvním dialogu, bez toho, že bych se podíval na obrazovku, jsem věděl o co jde, jak se ten film jmenuje.

Taky byla fajn Bitva o anglii

Upraveno uživatelem Honza49
Odesláno
  Honza49 napsal:
Asi jste nikdo neviděl "Umírání za dlouhého dne" Ten film šel nedávno na Primě a jako kluka mě asi moc vzal, protože jsem dělal na počítači, manželka přepla televizi a hned po prvním dialogu, bez toho, že bych se podíval na obrazovku, jsem věděl o co jde, jak se ten film jmenuje.

Taky byla fajn Bitva o anglii

Viděl jsem strašně dávno,bráchova přítelkyně odešla před půlkou.

Odesláno

Nepřítel před branami

Pád třetí říše

Četa

Full metal Jacket

BRAVO TWO ZERO ( Nebezpečná mise )

Údolí stínů

Black Hawk Down

Jarhead

Odesláno

Ty novejsi valecne filmy tak nejak nemusim. Jako OK, podival jsem se na ne, ale bohuzel, jsou to moc velke pohadky (Udoli stinu nebo Nepritel pred branami a Black hawk down uz ani radeji nevzpominam). Ale takovy Platoon nebo Full metal jacket jsou nesmrtelna klasika.

Odesláno
  odklizec napsal:
Ty novejsi valecne filmy tak nejak nemusim. Jako OK, podival jsem se na ne, ale bohuzel, jsou to moc velke pohadky (Udoli stinu nebo Nepritel pred branami a Black hawk down uz ani radeji nevzpominam). Ale takovy Platoon nebo Full metal jacket jsou nesmrtelna klasika.

Zajímavé, zrovna Black Hawk down je obecně považován za dost realistický, byť není z klasické války...

Odesláno

Ked sme uz pri tom Black Hawk Down tak ma aj dobry soundtrack, presne tak ako aj Tears of the sun s Willisom v hlavnej ulohe :)

Odesláno

Jsem starší ročník, takže já považuji za jedny z nejlepších válečných filmů již zmiňované Umírání za dlouhého dne a dále film Kruté moře. Oba filmy samozřejmě v původním znění s titulky. Ty novější filmy jsou skutečně trochu pohádky.

Odesláno
  A@A napsal:
Ked sme uz pri tom Black Hawk Down tak ma aj dobry soundtrack, presne tak ako aj Tears of the sun s Willisom v hlavnej ulohe :)

No jo soundtrack od Hanse Zimmera to je záruka kvality....Ten pán to prostě umí! I The Thin Red Line je super(jak film tak hudba).

• po měsíci...
Odesláno

Nepřítel před branamy , A jitra jsou zde tichá :speak_cool:

• Po letech...
Odesláno
  V 25. 6. 2007 v 17:39, 'Otto' napsal:

<!--quoteo(post=98319:date=25.6.2007 - 11:27:name=Conrad)--><div class='quotetop'>QUOTE(Conrad @ 25.6.2007 - 11:27) 98319[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->Jestli je tady někdo z pamětníků tedy Kruté moře z novějších potom Ponorka / v originále U-boat/<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Kruté moře jsem neviděl, pouze četl knížku - nemáš ho na DVD? No a ponorka - to je klasika, knížka je možná lepší než film.

Ponorka - v originále Das Boot

Odesláno

Chlapi, kdo neco vi o Zimni valce, tak si najdete film TALVISOTA. Je dost dobrej, trochu tahlej ale moc mi dal.

Taky film POUTA VALKY z korejske valky 1953 natocen jizni koreou a musim uznat, ze ten film me rozsekal na hadry. Vubec jsem necekal takovou kvalitu a autenticnost. Moc doporucuji. Je tam neskutecny pribeh.

Jinak u me vede Bratrstvo neohrozenych. Dejte mi pak vedet, jak jste hodnotili.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...