Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dnes jsem se dověděl od svého hodináře zajímavou věc, když jsem se ptal, jestli nemá lunetu na Prim Sport. Říkal, že Elton mu zrušil objednávku náhradních dílů, že si to teď už "bude dělat sám". Slyšel někdo něco takového? Třeba pan Prim?

• Odpovědi 51
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Zvláštní přístup. Omega dodává běžně hodinářům ND i na kousky ze 70. let. Za slušnost se považuje zajistit dodávku ND po dobu 10 let od ukončení výroby.

Patrně další projev neotřelé obchodní politiky. Fujtajbl. Taková firma si nic než bankrot nezaslouží. Dělají ostudu slušným výrobcům v jiných oborech :furious:

Upraveno uživatelem Foundryman
Odesláno
  Mech napsal:
Dnes jsem se dověděl od svého hodináře zajímavou věc, když jsem se ptal, jestli nemá lunetu na Prim Sport. Říkal, že Elton mu zrušil objednávku náhradních dílů, že si to teď už "bude dělat sám". Slyšel někdo něco takového? Třeba pan Prim?

Co vím tak Elton nedodává náhradní díly, ale hodináři tam hodinky musí poslat a oni ten díl vymění, včetně dalších prací.

Odesláno
  Onion napsal:
Tak doufejme, že je to jen nějaký šum a omyl...

Neni, bavil jsem se o tom onehda se svym hodinarem a rikal mi to same. Vsechno se ted musi posilat do Eltonu. Bral to jako konec jedne ceske znacky. Byl na nem videt trosku i smutek.

Odesláno

No, ten můj hodinář z toho zase tak smutný nebyl, říkal, že: "však oni se toho chytnou Poláci a začnou to vyrábět za pár korun". Taky říkal, že má náhradních dílů dost, ale je fakt, že tu lunetu neměl, sklíčko a korunku by asi našel. Apropos, nemá někdo zbytečnou lunetu (tu umělohmotnou) na Prim SPort II?

Odesláno
  Mech napsal:
No, ten můj hodinář z toho zase tak smutný nebyl, říkal, že: "však oni se toho chytnou Poláci a začnou to vyrábět za pár korun". Taky říkal, že má náhradních dílů dost, ale je fakt, že tu lunetu neměl, sklíčko a korunku by asi našel. Apropos, nemá někdo zbytečnou lunetu (tu umělohmotnou) na Prim SPort II?

Olomoučtí hodináři mi říkali, že lunety na sporty se už dělají v Polsku a oni je mají právě od Poláků.

Odesláno
  Jeňa napsal:
Olomoučtí hodináři mi říkali, že lunety na sporty se už dělají v Polsku a oni je mají právě od Poláků.

Můžeš prosím zveřejnit v kterém hodinářství v Olomócu se lunety dají sehnat?

Odesláno
  Pal napsal:
Můžeš prosím zveřejnit v kterém hodinářství v Olomócu se lunety dají sehnat?

Tak měl je Petr Ditrich. Ale asi nebudou pro všechny zájemce z chronomagu stačit.

Odesláno

To samé mi říkal hodinář v Havířově. Sklíčka na Sport II nakupuje v Polsku. Tady je těch hodinek ještě hodně v provozu - ono se totiž do dolů nesmí nosit žádné elektrické hodinky. Sporty jsou hodně oblíbené, protože hodně snesou a přitom nejsou drahé.

Odesláno
  Mech napsal:

Dostatek jich má Parexo (luneta na Prim sport II)

Odesláno

Tak jsem při hledání lunety na Prim Sport II skončil u brněnské firmy Sarah, která má 3 provozovny a v té na Běhounské (ještě jsou v Panské a myslím na Mendláku) měli celé NOS pouzdro, včetně sklíčka, dýnka a korunky. Hodinář mi hned přehodil strojek, takže mám teď krásné Prim Sport jako nové. Mám fakt radost. Špatná zpráva pro případné zájemce je, že to pouzdro bylo poslední, aspoň na té Běhounské.

Odesláno

To s temi nahradnimi dily se tu uz resilo. Prim se tusim k tomu i vyjadroval. Problem byl, ze nekteri hodinari se chytli hladu po NOS PRIM hodinkach a zacali z dilu skladat "NOS", ktere pak vesele prodavali. Co teda nebyl ten nejlepsi pristup. A dalsi problem je, ze nektere dily se uz proste nevyrabi a tak si Elton musi hlidat stare skladove zasoby, nez bud zacne vyrabet dane dily znovu a nebo na to najde kapacitu jinde? Ale pocitam, ze on se Prim zase k tematu vyjadri sam ;) Pokud si dobre pamatuju, ak Prim zvazoval i zavedeni urciteho znaceni dilu, ktere by jednoznacne umoznilo urcit puvod dilu a pak by se teoreticky zase mohlo nezavislym hodinarum dat dodavat. A pokud by se pak objevily hodinky poskladane z techto dilu, byly by pomerne snadno vystopovatelne.

BTW, Parexu uz taky dost dilu doslo a nove nebudou.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...