Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• po 5 týdnech...
  • Odpovědi 215
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Ona vrtacka je fajn hlavne na delani der do zdi, o vrtacce bez moznosti regulace otacek vubec neuvazujte.. a hlavne vypnete priklep:). Poskozeni plastu je caste v dusledku vysokych otacek=treni=vysoke teploty, proto je treba premyslet: prace se strojem at je sebejednodussi je o zkusenosti, takze na jakoukoliv mechanizaci pozor! Co muze vypadat jako setreni casu muze vest k nevratnym nasledkum. Neni nad rucni praci u zacatecniku, dle poskozeni od smirku pod vodou pres ruzne pasty az k pudrum, logicky od nejrubsiho k nejjemnejsimu. Cim je poskozeni hlubsi, ti vice etap lesteni, fragmentace, je vhodne pouzit. Hlavne vse zkouset nanecisto a trpelivost - jak zpival Jirka Korn, napred je trening, teprve potom zeny a jazz:)

• po 3 týdnech...
Odesláno

Nevím jestli to tady už není.Na plastové sklíčko jsem použil ocelovou vatu třínulku "000" a paráda.Potom jenom vyleštit.Koupit se dá v Obi.

Odesláno

Taky musím něco pokoupit! Doma jsem našel nějakou starou leštící pastu a polskou mikrobrusku... Odzkoušel jsem si to prvně na nerez náramku. Polská bruska, dle předpokladů, odešla do křemíkového pekla ještě dřív, než dokončila 4 články náramku... ale pasta funguje docela dobře. Jenom jsem fakt rád, že jsem zkoušel prvně na nerezu - přehřívá se to rychleji, než jsem čekal... určitě bych měl už po sklíčku. 

Odesláno

Hele, a ten karnaubský vosk jsi použil taky? Respektive máš celou sadu, nebo jenom čistě tu leštící pastu? 

Odesláno

no když se nad tím zamyslím, tak máš důvod, proč by to nemělo jít?

To, že se karnaubský vosk používá na leštění (ochranu) plexi byla pro mě novinka. Do dneška jsem myslel, že se používá jenom na dýmky, dřevo atd...

Ale když se to používá i na plexisklo, tak proč by to nemělo jít na plexi u hodinek?

Ptám se, protože to nevím.

Odesláno

No tak vo tom nic ze by to neslo, jako nic tim nezkazis, ale vzhledem k tomu, ze ten vosk neni abrazivum, cili nic nevylesti a jeho fce je u autolaku a plexi jen jako ochranna vrstva, ktera zaleze do poru a pri rozlesteni vytvori temer idealni vodo-hmyzo-blato- bordelo odpudivy film, me to prijde zbytecne. Me se teda mucha o hodinky jeste nerozstrikla:))

Odesláno

No, muchu jsem z hodinek taky ještě nedrhnul, ale už jsem je čistil od barvy a dalších bordelů  :lol2:

U mě se zaprasí docela rychle, takže si myslím, že bych to i docela užil  :rolleyes:

• po 2 týdnech...
Odesláno

Tak mě napadlo - když je na sklíčku antireflex, leštěním se odpraví do věčných lovišť, co?

Odesláno

a když by se použila jenom leštící pasta a dělalo by se to rukou? Zmizí jemný rýžky, nebo se to naopak celý podře? 

Odesláno

snažím se zbavit odřenin na minerálním sklíčku a to diamantovou pastou (2/18 a 20/14) v kombinaci s hadrem a rukou, ale moc se mi nevede. má někdo zkušenost s leštěním minerálu? a čím? díky

Odesláno

Minerál tu byl někde rozepsán separé a zkušenost je nic moc. Chce to diamant. pastu, modelářskou brusku a minuty leštit. Rukou nemá smysl. Ale ani bruskou se tomu moc nechce, pouze lehké škrábance, rozhodně se tím nedají dát hluboké rýhy. Navíc tady pár lidem sklíčko vlivem horka prasklo nebo celé zmatnělo.

Prostě broušení minirálů je oprus a většina se shodla, že je lepší sklíčko vyměnit, ideálně za safír.

• po 3 týdnech...
Odesláno

Vím, že toto vlákno je primárně určeno k názorům a zkušenostem s rozlešťováním plastových sklíček. Moc se mi nechce zakládat vlákno, kvůli možná pitomému dotazu. Proto se zeptám zde. Je možno nějak opravit mikrotrhlinky na plastovém sklíčku? Podle mě ne, ale... U Boukala jsem se v kapitole nasazování nerozbitného skla dočetl něco takového:

Trhlinky v materiálu vznikají nepravidelným rozložením tlaku a vnitřním pnutím. Trhlinky odstraníme nahřátím skla nad lihovým nebo plynovým plamenem. Při nahřívání musíme sklem pohybovat, aby se neroztavilo a nezměnilo svůj tvar.

Vím prdlačku, co bylo tenkrát považováno za nerozbitné sklo.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Vím, že na popraskané (i značně,nikoli ovšem čelní) klasické plexisklové zasklení kabin letadel existuje cosi ve skleničce.

Na daném očištěném místě se po nanesení rozlije do prasklin, a vcelku rychle zatuhne do polymethylmetakrylátu, tedy onoho plexiskla. Povrch není sice zcela rovný, ale plexisklo se snadno obrábí, brousí a leští.

Viděl jsem to před asi 10 lety provádět. Zalité místo bylo oblepeno, následovalo broušení stál jemnějšími brusnými papíry pod vodou (nebo vodou s něčím), a skončilo to leštěním. Praskliny zmizely.

Myslím, že to je (byl) certifikovaný způsob opravy zasklení kabin letadel, měl by tedy být spolehlivý, a použitelný i u hodinek.

Pokud je sklíčko z plexiskla, šlo by po sejmutí opravit oním čímsi, a po upnutí do sklíčidla na přípravek vcelku snadno vybrousit a vyleštit, přitroše šikovnosti možná i se zachováním původního tvaru a tloušťky.

No, snad moc nelžu. Tenkrát jsem na to koukal jako na "no jo, normálka".

Broušení lze najít snadno:

http://micro-surface.com , hledej KR-70 ACRYLIC/PLASTIC RESTORAL KIT USD36.04

Aircraft Spruce prodává "Color bond leather, vinyl & plastic refinisher" - certifikováno i na skla přístrojů a zasklení kabiny mimo čelního skla. Zkušenosti nemám. Chtělo by to se zeptat někoho od letadel.

Náhodný nález různých vodiček: http://www.eplastics.com/Plexiglass_Glue

M. 

Odesláno (upraveno)

Raději bych, kdyby se někdo se sklíčkem, které už nepotřebuje postavil ke šporheltu a řekl mi, že teplem to opravit jde nebo nejde. Já mám v tomto stavu pouze jedno, zatím pro mě nesehnatelné sklíčko. To by znamenalo, že mám jen jeden pokus.

Jinak díky, ty vyfikundace co popisuješ jsou zajímavé :D

Upraveno uživatelem Jeronimo

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...