JaRooN Odesláno 30. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2015 Uvidíme, cerium konečně dorazilo, tak zkusím na SKX, které toho mají za sebou celkem dost, jak to půjde. Dám pak vědět.
Georg_CS Odesláno 1. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 1. ledna 2016 Budu zkoušet přelěštit minerální sklo nějakým přípravkem na ranovace auto skel
Jiří_99 Odesláno 1. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 1. ledna 2016 Budu zkoušet přelěštit minerální sklo nějakým přípravkem na ranovace auto skel Tak pak dej taky vědět. Časem se taky chystám na minerální sklíčko, tak jsem zvědavý jak to a čím to půjde..
Jeremy Odesláno 1. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 1. ledna 2016 Jen jestli autoskla nejsou ve skutečnosti z plastu. :-)
Miroslav5 Odesláno 1. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 1. ledna 2016 to s tou leštičkou na nechty vyskúšam, dobrý nápad
Lamiczka Odesláno 1. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 1. ledna 2016 Jen jestli autoskla nejsou ve skutečnosti z plastu. :-) Já ti nevím, ale většinou co vím jsou to kalený skla, aby se to rozsypalo na malinký střípky a přední sklo je navíc lepený (connex) Já fakt asi zkusím s tím minerálem skočit na tu brusku jak to dopadne, stejně jsem ho chtěl měnit, tak houby zle...
Lamiczka Odesláno 1. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 1. ledna 2016 (upraveno) to s tou leštičkou na nechty vyskúšam, dobrý nápad Zkoušel jsem a ušetřím ti čas, nedělej to. Nejlepší a nejlevnější varianta je skočit do nejbližšího železářství nebo potřeb pro řemeslníky, koupit tam smirek "pod vodu" ve hrubostech 800, 1200 a 2000 a na závěr sitol - ten v drogerii. Stačí pak miska s vodou - osobně používám 2 - lázeň ve které máčím smirek a oplachuju a druhá na čistý oplach. Ze smirku ustřihneš obdelníček asi o velikosti krabičky od sirek, namočíš a pak brousíš - nemusí to být nutně pod vodou, jen musí být smirek a povrch mokrý. Jdeš postupně hrubosti 800 - tu neodrbat, musí se odstranit všechny velký škrábance, pak 1200 a nakonec 2000. Sklíčko v této fázi zůstane jakoby matný, pak jen vzít sitol a vyleštit do lesku - opět neodrbat. Kontrolovat proti světlu všechny fáze a kvalitu obroušení právě např pod vodou. Je to piplačka, ale za mě zatím jediný dobře fungující způsob. Místo toho sitolu, ve kterým je ale spousta dalších chemikálií, protože je na čištění kovů, bude to cerium asi mnohem lepší volba i s ohledem na vlastní zdraví, protože máchat rozmoklý ruce v sitolu mě osobně nedělalo moc dobře, takže strikně s ním pracuju v rukavicích EDIT: když jsme tady u těch návodů, i tento je zde na fóru popsaný na několika místech a opravy obecně jsou rozesetý všude možně - prim sekce, obecná diskuse, zde, ..., už delší dobu mi vrtá v hlavě, jestli by nestálo za to založit speciální sekci DIY, kde by mohly být jak projekty (např super budík P90 s turbem, kterej je taky minimálně ve 2 nebo 3 vláknech), ale i tyhle postupy na opravy. Klidně při příštím leštění udělám i fotodokumentaci, pokud to nebude vadit (i já jsem byl naučen tento postup zde na fóru, takže není můj) Upraveno 1. ledna 2016 uživatelem Lamiczka
Lamiczka Odesláno 2. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2016 Nebude, navíc jsi ten postup vylepšil Díky - hlavně to leštění od té doby dělám jinak - mám poskládanej hadřík na podložce na kterej naliju sitol a sklíčko nasadím na 2 prsty a kroužím sklíčkem proti hadříku, jde to lépe, rychleji a řekl bych i s lepším výsledkem. Nicméně když si vzpomenu jak známý brousil ventily, tak bych chtěl zkusit ještě gumový špalík s oblou špičkou, jestli by to nešlo ještě trochu líp. Ještě napjatě čekám jak dopadne test s ceriem a asi ho taky zkusím místo sitolu...
JaRooN Odesláno 2. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2016 Pokud vo vyjde, tak zítra bych to cerium měl vyzkoušet...
martar Odesláno 2. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2016 Sitol je fakt zlo, je sice levnej, účinnej a snadno dostupnej, ale bez rukavic a v uzavřené místnosti je vcelku slušná záruka, že bude večer bolet hlava. Bylo by super, kdyby se ta mén? smrtící alternativa osvědčila.
Marhi Odesláno 3. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2016 Mě by zajímalo kdo vymyslel plast místo skla. Po dvou týdnech od vyleštění u profíků je to jetý. Vidět je to jen na světle.Jako základní revitalizační metoda se mi osvědčili dvě věci. Ta první oživovač plastů do auta. Nutno předem vyzkoušet na starým mobilu,ta druhá je o dost bezbečnější a to použít tvrdý vosk na karoserie. Potažmo sem zkoušel i tempo, ale tam si jistej nejsem, jestli se to spíš nezhorší. Mobil veterán jsem pak usilovně glancoval silichromem. Výsledek je ten že mám čistý brus, ovšem lesk už to mít nebude nikdy. Na druhou stranu na nerez pouzdro je to ďábel. Dno jak sklo.Bohužel asi jediná cesta jak dosáhnout lepších výsledků je ta že se to musí upnout do leštičky. Což sice zvládne kdejaký optik, ale ten to zase nedostane ven. ¨¨Předci asi nějakej ten zásek neřešili, třeba moje matka má naprosto osekaný sklo, snad dokonce prdlý, a dokud uvidí ručky tak ji to neva.
Lamiczka Odesláno 3. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2016 Jednoduchá výroba, cena, dostupnost, relativní odolnost - škrábance se sice dělají lehce, ale taky je lze relativně lehce odstranit. Věřím, že přeleštěné sklíčko způsobem výše bys sice asi poznal, že není nové, ale jen kvuli hranám
martar Odesláno 3. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2016 Hodně důležitá vlastnost je také pružnost materiálu (odolnost proti úderu). Stačí vidět po nárazu hodinky s minerálem ("pavouk", střepy) nebo safír (střepy, střípky, střípečky, prach.. poškozený ciferník, bordel ve strojku). Plast je v tomhle ohledu nejodoln?jší, zapruží a vydrží, nebo praskne, ale jinak se neděje nic. Buď ho rozleštíš, nebo dáš levně vym?nit, ale nedojde k poškození vnitřku hodinek. Nehoda se nemusí přihodit jen při pádu hodinek, sám jsem jedny hodinky zrušil tak, že jsem při energické gestikulaci trefil konec tyče (madla) v metru.
JaRooN Odesláno 3. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2016 (upraveno) Takže dobrý den pánové, vítám vás u reportáže z leštění skla na hodinkách SKX007.Použité nástroje: - SKX007- cerium oxide - látka, která se kromě jiného používá k leštění čoček na dalekohledy- ostrý nůž na odstranění lunety - návod jsem tady už postovat, jsem přes mobil, takže dohledat si to budete muset sami- pevnou a rovnou podložku - já použil kus tlusté překližky pokryté kůží- trpělivost a pevné prsty Obrázek 1 ukazuje hodinky, které mají na skle celkem dost jemných škrábanců. Takto se ke mně už dostaly. Nevím, co s nima předešlý majitel dělal. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Jak už jsem předeslal, je potřeba odstranit lunetu a pérko pod ní, aby sklo bylo nejvyšším bodem hodinek. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Cerium oxide je velice jemný prášek - jemnější než hladká mouka. Upozorňuji na to, abyste tomu přizpůsobili své pracoviště. Na čemkoliv tento prášek ulpí, na tom už většinou zůstane a pokud to je povrch, ze kterého to nejde setřít, tak pak je problém. Takže pozor na ubrus Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Prášek nasypeme na pracovní podložku a zakápneme menším množstvím vody. Pak z toho udelame hladkou pastu. A pak už jen jezdíme hodinkami po podložce. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. V průběhu práce sklo pravidelně kontrolujeme. Já vždy sklo otřel o čistou kůži, abych vůbec viděl, jak to vypadá. Ta pasta sklo dokonale pokryje, takže bez otírání nic neuvidíte Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Mě se dnes moc nechtělo, jsem nemocný a tak jsem pracoval na skle jen asi 20 minut a to jen proto, že jsem vám to slíbil Ale jak je vidět, tak i po těch 20 minutách je většina vrypů pryč. Zůstal tam jen jeden na okraji. Kdyby se mi chtělo pracovat déle, byl by výsledek absolutně dokonalý. Pomoct by si člověk mohl tím, že by do vrtačky nebo leštičky upnul jemný filc a ten by pracoval za něj Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Za mě dobrý, cerium oxide funguje. Hezký den. Jarda Edit: ta poslední fotka se moc nepovedla. To, co je na skle, jsou zbytky ceria, které jsem měl na prstech a přenesl jsem ho na sklo Ale na těch fotkách předtím je hezky vidět, že to sklo je téměř čisté... Upraveno 3. ledna 2016 uživatelem JaRooN
martar Odesláno 3. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2016 Dobrý! Hodn? dobrý! jak moc jsi těch dvacet minut musel na hodinky tlačit? Dřina?
JaRooN Odesláno 3. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2016 (upraveno) Vůbec ne, jen jsem to tam šmr.dlal, aby to jezdilo. Ono ani nejde moc tlačit, když to máš jen ve 2-3 prstech. Možná bych doporučoval nasadit nějakou starší gumu, zapnout ji a pomocí ní si zlepšit uchopení Upraveno 3. ledna 2016 uživatelem JaRooN
Liqid Odesláno 3. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2016 Super, přesně tohle bych potřeboval. Kolik jsi toho spotřeboval na jedno leštění a kde se to dá objednat v rozumném množství?
JaRooN Odesláno 3. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2016 Objednal jsem 2 OZ (cca 55 gramů) z eBay za cca 45,- Kč a na jedno sklíčko jsem toho nasypal až zbytečně moc. A zůstalo mi stejně tak 95%...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se