Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

už zmíněný Sitol se hodí na leštění kdečeho. Je to následovník legendárního Sidolu a na to že to stojí pár korun to funguje skvěle. Je to leštící pasta s nějakým mýdlem nebo saponátem takže to i dobře uvolňuje nečistoty. asi to nechává taky nějaký ochranný povlak. Na sklíčka na rozbroušení hrubých škrábanců dobře fungujou brusné houbičky, takové ty molitanové hranolky pokryté brusivem. Jde s tím brousit i za mokra, neopotřebovává se to a dělá to perfektní povrch. Pak stačí Sitol, kousek hadříku a chvíli piglovat.

• po měsících...
  • Odpovědi 215
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Tak další update.

Nebyl jsem spokojen s modelářskou leštící pastou, vytvořilo to jen takový povlak, po šáhnutí či otření už zase sklíčko tak dobře nevypadalo.

Nechtěl jsem kupovat Polywatch, tož jsem pátral a vypáatral Displex. Nanést, dvě-tři minuty lešt.it, nádhera. Tedy po šmirgolvání a Tempování :)

Edit: 5g balení vyšlo z Británie i s poštou na 110 korun. (eBay)

Upraveno uživatelem Biges
Odesláno (upraveno)

Potvrzju, displex je klasika, nechá opravdu lesklý povrch, jás nim zachránil pár mobilů.

edit: tady ho maj v těch podivnejch mobil-kšeftech něco přes stovku

Upraveno uživatelem bandicoot
Odesláno
Tak další update.

Nebyl jsem spokojen s modelářskou leštící pastou, vytvořilo to jen takový povlak, po šáhnutí či otření už zase sklíčko tak dobře nevypadalo.

Nechtěl jsem kupovat Polywatch, tož jsem pátral a vypáatral Displex. Nanést, dvě-tři minuty lešt.it, nádhera. Tedy po šmirgolvání a Tempování :)

Edit: 5g balení vyšlo z Británie i s poštou na 110 korun. (eBay)

moc diky za tip. prave jsem ho objednal. v ramci uk doprava zdarma, takze parada!

• po měsících...
Odesláno
moc diky za tip. prave jsem ho objednal. v ramci uk doprava zdarma, takze parada!

Koupil jsem si i Polywatch a podle mně je to to samé co Displex. Stejný výrobce, stejná tuba, stejná hmotnost a i při leštění se to tváří stejně :)

• po 2 týdnech...
Odesláno

Tak jsem to konečně zkusil taky a senzace. V Baumaxu bohužel neměli jemnější papír než 1000. Ale i to je dobry.

Inovace no. 1.: vzal jsem lihovku a pečlivě začmáral do hloubky všecky škrábance. Potom normálka šmirgl 1000, zkouknout, zda jsou všecky škrábance pryč (respektive zda nezbyly žádný fleky po lihovce). Potom jsem to vzal Silichromem. Jenom pozor, ať se sklem nevezmete i kus pouzdra. To dělá ošklivé mapky (alespoň na zlatém pouzdře, pozlacené by to odzlatilo).

To mi ještě nestačilo. Na první pohled sklíčko sice krásné, při bližším zkoumání plné jemných mikrorýh.

Inovace no. 2.: Leštička. A nyní se konečně dostáváme k mému vynálezu, který jsem prezentoval již v jiném topicu. Leštička z HDD potažená jelenicí. Krása! Sklo nemá ani škrábanec, perfektně se leskne a je skoro jako nové (je zbroušené).

Hihihi, záchrana zlatých Ladymaticů se vedéééé!

Odesláno
*paneristi

:thumbsup_anim:

Ok, to vypada dobre, primo skvele. Jak dlouho to ale takhle vydrzi? Neni to jenom plnidlo?

Odesláno

Ahoj, přispěju svou trochou do mlýna. Slíčka přebrušuji smirkem 1600, pak 2000 a přeleštím přípravkem na čistění nerez hrnců "Stahl fix" a po té, zubní pastou. Použil jsem co jsem našel doma, výsledek je nad očekávání dobrý. Čas operace cca 15 minut.

Odesláno (upraveno)

smirgl 2000 (ideálně pod vodou) na ty nejvetší škrábance

a pak

hrubá

a pak

jemna

a pak

super jemná

je to to nejlepší s čím jsem kdy pracoval.

Plastikoví modeláři jistě dosvědčí...

Upraveno uživatelem JPS
Odesláno

Jop. Ještě drobná rada..

V Bauhausu mají šmirgly pouze do hrubosti 1000. Zato za to chtějí asi 8 nebo 9 českokreditů.

Doporučuji speciální chemickou drogérii ve Zlatnické ulici! Krom šmirglů do hrubosti 2000 tam mají i DOKONALÉ prostředky na čištění zlata a všemožnou chemii...

• po 4 týdnech...
Odesláno
Koupil jsem si pouzite hodinky s plastovym sklickem a premyslel, cim je vylestit. Kvuli jednem hodinkam se mi specialni pasta Polywatch kupovat nechtela. Tak jsem vyzkousel zubni pastu, tim to slo, ale bylo to na dlouho a hlubsi ryhy to odstanit nedokazalo. Docetl jsem se tu, ze se maji predtim prebrousit smirkovym papirem o hrubosti 1200. Jenze ten doma nemam.

Ale nahoda tomu chtela, ze si pritelkyne koupila lestitko na nehty. Je to hranol, ktery ma na svych stranach 3 "smirky" o ruzne hrubosti. Od nejhrubsiho na nejjemnejsi. Zkusil jsem ten samy postup na plastovem sklicku u hodinek a ouha, leskne se jako blesk a ryhy jsou pryc.

hehehe nevo :)

• po 2 týdnech...
Odesláno

Jelikož jsem od přírody línej člověk a ignorant, rozhodl jsem se po úvaze použít na přeleštění sklíčka leštící hadříky "Cape Cod" od Kubsona.

Původně jsem je zakoupil na leštění pouzder a tam fungují dobře, tak proč by ne sklíčko?

Stačí vážně pouze minuta a výsledek se dostaví.

• po měsících...
Odesláno (upraveno)

jako finale po brusné (zelené) pastě lze velmi dobře použít PRAGOLESK, cca 100Kc/100g. Je to na rucni lesteni lecceho, omyva se vodou.

Upraveno uživatelem Rs.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...