Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den

na opravdu hodně poškrábané sklíčko, dříve než jsem se dostal ke smirku s hrubostí 2000 a po absolutně nefunkčním použití zubní pasty jsem ještě zkusil TEMPO a po 15-i minutách jsem nevěřil vlastním očím. Sklíčko je jako nové! :) TEMPO RULEZ :D

Fotky stojej za "h" ale můžete mi věřit že toto funguje!!

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

• Po roku...
  • Odpovědi 215
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

No ja po pokusech s HANHART Stopkama (KLIK) pouzivam CapeCod od Kubsona (ChronoShop) KLIK ukazka viz link na stopky a nedam na nej dopustit, ale asi zalezi na tom jaka je tvrdost toho plastoskla

Jo bezva věc. koukal jsem na nabídky,zaujaj mě "vystěžejkovač",který používám20 let ze starého vybroušeného šroubováku.No ale za tu cenu paráda.
Odesláno

šmirgl 1000, 2000 - prodejna barvy/laky (ale né bau*)

pasta Pragolex (vodou ředitelná, podobné je Tempo na staré laky)

sklíčko vyndat nebo oblepit maskovací páskou.

• po měsíci...
Odesláno

a teď trochu techniky:

leštíte sklíčko oproti dlani, v níž je smirk, nebo máte smirk na kůži, nebo na tvrdé podložce?

Když nanesete tu pastu, tak kam? Do dlaně, nebo na kůži na podložce?

To Tempo/pastu za sucha, nebo trochu vody?

Odesláno

Já držím hodinky/sklíčko v jedné ruce a malinký kousek smirku v druhé ruce a s kapkou vody brousím smirkem po sklíčku, nikoliv obráceně. Tak můžu snadno kopírovat oblé sklíčko, nevytvořím probroušená místa a můžu dobře hlídat co kde brousím. Neumím si představit, že bych dal smirek na nějakou podložku a jezdil po něm sklíčkem. To je úplně jiný způsob broušení a pro jiné účely.

Podobně pastu - na prst jemný bavlněný hadr, na něj nepatrně pasty a pígluju sklíčko. Používám Tempo a nijak ho neředím. Leštím tak hlouho, až pasta zaschne a na hadru se vytvoří lesklá vrstvička. Pak je sklíčko dokonalé. Ředěním Tempa vodou vznikne brusná pasta, nikoliv leštící a to je špatně.

• po měsících...
Odesláno

Nenašel by se nějaký schopný Pražák, který by mi (samozřejmě za úplatu) sklíčko u hodinek-plast/minerál vyleštil? Bohužel nejsem natolik zručný a nerad bych po

nezdařeném pokusu vyhodil hodinky z okna.

Tempo mi nepomohlo, takže bude zapotřebí asi hrubší síly.

Předem díky

Odesláno

Dnes jsem nasel toto vlakno a inspirovan postupem hned na uvodu, vloupal jsem se manzelce do supliku, protoze vim, ze takove ty smirgly na nehty taky ma. Nasel jsem tam tuto sadu (http://kosmeticke-pomucky.heureka.cz/p-shine-set-klasic-p-shine-velka-sada-profesionalni/) - nejdrive nasel, az po pouziti zjistil, kolik to stoji... Predpokladam ale, ze vsechny podobne veci funguji na stejnem principu.

Vybral jsem nejposkrabanejsi hodinky (prim sport asi-2) a postupne na sklicko vyzkousel vsechny prisady z te sady.

Cely proces (vcetne foceni) zabral 16 minut (podle ubihajiciho casu na hodinkach) a s vysledkem jsem zatim spokojeny. Uvidim, co na to rekne vecer manzelka :D

prvni pokus - rozhodl jsem se, ze nejprve vyzkousim spodni polovinu sklicka a pak jsem si vzpomnel, ze je nejprve vhodne zadokumentovat vychozi stav. Takze toto je cisteno a lesteno asi minutu...

jQq9uO0GPcPTA.jpg

Pak jsem provedl pokus na pulce sklicka

jck1ViOEotf2c.jpg

A nakonec celkovy vysledek

jPFj7G3iqko1n.jpg

Zustaly jen nejhlubsi ryhy a na fotce je videt mikroryhy po smirglu, ty jsou ale okem prakticky nepostrehnutelne...

Fotky ve vetsim rozliseni

http://i4.minus.com/iQq9uO0GPcPTA.jpg

http://i7.minus.com/ick1ViOEotf2c.jpg

http://i4.minus.com/iPFj7G3iqko1n.jpg

• po 4 týdnech...
  • po měsících...
Odesláno

Dobrý den,

již nějakou dobu sbírám hodinky Prim a tak jsem si řekl, že bych mohl také vyleštit některá sklíčka. Nakoupil jsem si smirkové papíry a tempo pastu. Při použití tempo pasty si mám dát pozor, aby se mi nedostala na plášť hodinek (jak zlacených tak stříbrných)? Nevím jestli mi to nějak neponičí... Díky

Odesláno

Díky za odpověď, jen když budu leštit, tak je lepší sundat přední "kryt" se sklíčkem (myslím Prim u kterých to jde) nebo to leštit přímo s hodinkami? Rada by se hodila - třeba že se líp drží, atd...

Odesláno

Tak samosebou co jde sundat, nebo rozebrat, to se leští líp. Můžeš to pak i vymýt a máš to vyleštěné a dokonale čisté. A vůbec nejlepší je primky rozebrat úplně - vyndat strojek a zároveň s přeleštěním sklíčka udělat kompletní očistu pouzdra.

Odesláno

Dobře dám na tvé rady. Ještě jedna otázka, vím, že to do tohoto vlákna nepatří, ale doufám, že mi to prominete (nikde jsem na fóru nenašel, ale možná jsem špatně hledal) - tou očistou pouzdra myslíš co? Mám na mysli čím (jak zlaté, tak stříbrné primky( abych je nějak nepoškrábal nebo nesetřel barvu. Díky moc

Odesláno

Primky bývají dost často, vlastně skoro vždy, více či méně obalené špínou z nošení předchozími majiteli. U takových hodinek stačí vyndat strojek a pouzdro vykoupat v horké vodě se saponátem na nádobí a podle potřeby třeba ještě vydrbat starým kartáčkem na zuby. A pak samosebou pečlivě vysušit. Pouzdru tohle nijak neuškodí, hezky prokoukne a hodinky budou krásně čisté, radost pohledět :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...