Přejít na obsah

Jaké Seiko máte právě na ruce?

People

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 29,4tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

před 9 hodinami, mlsoun1 napsal:

Není hezčí😌Je stejně krásný a propracovaný.Jsou krásný🥰

Děkuji, mám je - nenošené - v prodejním vlákně za téměř 1/2 retailu (mám moc hodinek, a střídavě unosim sotva třetinu z nich 🥴).

Tvé žluťáky i bílé 5 baby-monstra jsou  parádní 👍

Upraveno uživatelem Kamil.K
  • Díky 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak jsem pro zajímavost dal seiko SPB317j1 na appku měření přesnosti (která nevim jak je přesná), protože se mi zdá, že se zpožďují už zase tak skoro o minutu za den a výsledkem je potvrzení mého pocitu. Korekce v onyxu byla tedy úspěšná jen z části. Asi úder o dřevo a následně o zem při pádu zůsobil větší škodu, než jsem myslel... hodinky budou potřebovat úplnou rozborku, pokud budu vyžadovat větší přesnost. a bude to znamenat být 3 měsíce bez hodinek

(ležely šikmo na devítce, opřené o mikrofon mobilu)

image.png.a34be7b2cd7e6c361f66646152835a06.png

image.png.77cc386edefa1422a8bfe943c4ab45a1.png

Odkaz ke komentáři

před 10 minutami, kaktusář napsal:

tak jsem pro zajímavost dal seiko SPB317j1 na appku měření přesnosti (která nevim jak je přesná), protože se mi zdá, že se zpožďují už zase tak skoro o minutu za den a výsledkem je potvrzení mého pocitu.

No jo, na mlácení to chce bytelnější kousky a klidně v quartzu 

IMG_20241120_125216.jpg

Odkaz ke komentáři

Přibližná přesnost, toť vlastnost mechanických strojků Seiko a nic s tím neudělá ani Onyx. A bohužel chodí takto i kalibry vyšších řad. Zase, když na to přijde a není ti blbý každý týden posunout dvě minuty, budou chodí 30 let bez servisu. Howg.

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, Kupa54 napsal:

Přibližná přesnost, toť vlastnost mechanických strojků Seiko a nic s tím neudělá ani Onyx. A bohužel chodí takto i kalibry vyšších řad. Zase, když na to přijde a není ti blbý každý týden posunout dvě minuty, budou chodí 30 let bez servisu. Howg.

no já je musím ted posouvat obden... ale asi je to cajk, proto taky nějaký ty seika mám a nevzdám se jich, chápu, že je to kompromis.. 

Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, Kupa54 napsal:

prosimtě ještě dotaz amatéra: pochopil jsem, že základní kvalitní ety (takovej ten základ ETA  2824-2 , L888  upravený pravděpdoobně z 2892-A2,), které pak modifikované používá např. longines - se musí častěji než seiko dávat na servis? že se jako dřív ochodí? díky!

Upraveno uživatelem kaktusář
Odkaz ke komentáři

před 22 minutami, kaktusář napsal:

prosimtě ještě dotaz amatéra: pochopil jsem, že základní kvalitní ety (takovej ten základ ETA  2824-2 , L888  upravený pravděpdoobně z 2892-A2,), které pak modifikované používá např. longines - se musí častěji než seiko dávat na servis? že se jako dřív ochodí? díky!

Ne, to si nemyslím, jen že chodí o dost přesněji, tak máš snahu o ně více pečovat. Mám doma vintážní Eterny s kalibrem o 36000 polokmitech a jsou že sedmdesátých let, nikdy nebyly servisované a přesto chodí super. 

Odkaz ke komentáři

před 3 hodinami, Kupa54 napsal:

Ne, to si nemyslím, jen že chodí o dost přesněji, tak máš snahu o ně více pečovat. Mám doma vintážní Eterny s kalibrem o 36000 polokmitech a jsou že sedmdesátých let, nikdy nebyly servisované a přesto chodí super. 

paráda :)

díky

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...