Přejít na obsah

Jaké Seiko máte právě na ruce?

People

Doporučené příspěvky

před 2 minutami, childe napsal:

Tak to jsem velmi zvědavý jak dopadne nirvána, když budeš čas dorovnávat jen pomocí polohy hodinek. Spíš aby to místo nirvány nebyla nervá(r)na 😀

tahle tabulka mě bez nervů dovede do nirvány an cvaj!

image.png.26e58840cfaa89e0662de5f429d20cc1.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 5 minutami, kaktusář napsal:

tahle tabulka mě bez nervů dovede do nirvány an cvaj!

image.png.26e58840cfaa89e0662de5f429d20cc1.png

Tabulku jsem viděl už včera. Teorie to je hezká spíš jsem zvědavý na využití v praxi 😀

Takže večer jako zjistíš jak jdou nepřesně a podle toho nastavíš polohu hodinek tak aby jsi se přiblížil nule? Např půjdou o 5 sekund napřed a z tabulky zjistíš, že musíš nastavit polohu "x" na čas "y" aby jsi byl na "přesném času 0" tak nějak?

Odkaz ke komentáři

před 24 minutami, kaktusář napsal:

a zejtra jdou přesně :)

pohoda/jahoda

Líbí se mi, že i na dřevu podložíš hodinky řemínkem :)

Taky mi dělá zle pokládat hodinky sklem na cokoliv, třeba měkčího. 

Odkaz ke komentáři

no, tady je blbý,že ta luneta sklo moc nechrání - i kdyz je to safír, tak se mi to nějak psychicky příčí to položit rovnou.. upřímně řečeno, kdybych neměl tu zázračnou tabulku, tak dobrovolně hodinky nikdy nepoložím dýnkem nahoru :)

např. v noci se rád na hodinky dívám, takže to stejně asi nebudu dělat často a raději jednou za čas hodinky seřídím...

voni chlapi říkali,ž e stejně každej člověk se jinak hejbe a dělá jiné věci a ty hodinky prostě budou reagovat na mou originalitu a časem se uvidí co budou dělat při běžném nošení... pro mě je supr vědět, jak se ten strojek chová a vědět, že když budu chtít, tak je můžu takhle položit a vony půjdou do plusu... 

na druhou stranu, časem jistě ta tabulka přeestane platit, až se po běžném používání zas nějak roztento... dnska jsem s nimi trochu tukl o roh zdi, jak jsem je měl na ruce... takže tabulka už jistě neplatí :) 

prostě je to dobrodružství :)))

apropo dárek od mlsouna: pěknej vojenskej řemínek :) 

image.png.eacc3988da51aec99188412fbff97253.png

image.png.7038b2ad8259a8ebafa82059f45ccecd.png

Odkaz ke komentáři

takže po noci na dýnku jdou o 9 vteřin, tzn, že jdou to co včera odpoledne, jinak by ted měly asi cca 20vteřin do mínusu... čili odložení na sklo skutečně pomáhá :) 

současný závěr: nosit hodinky běžně přes den a na noc je dát na sklo :) a budu mít přesný čas bez nutnosti něco štelovat :) 

hodinky vlevo jsou naprosto přesné - v recenzi se píše, že je uvnitř stejně přesný quartz jako v gs.

mám je několik měsíců a posun zatím o 0vteřin, jsem z nich nadšen. poměr cena výkon je naprosto bezkonkurenční. GS mi za tu dobu udělaly 1 vteřinu do plusu...

image.thumb.png.6c4ecbcd436c6a8c8e1d453cdc5b4b4e.png

Odkaz ke komentáři

@kaktusář možná jsem jen nepochopil, jak to provádíš a jaký byl výchozí stav, ale neměl bys mít po nočním odložení na skle tu ztrátu trochu staženou, pokud máš z vibrografu v této poloze +13 sekund? Píšeš, že odchylka je stejná jako odpoledne. To mi nevychádza... 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...