Tomak Odesláno 21. října 2024 Nahlásit Odesláno 21. října 2024 SEIKO Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Spongebob Odesláno 21. října 2024 Nahlásit Odesláno 21. října 2024 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
childe Odesláno 22. října 2024 Nahlásit Odesláno 22. října 2024 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
kaktusář Odesláno 22. října 2024 Nahlásit Odesláno 22. října 2024 a jde se opravovat! Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
Waya03 Odesláno 22. října 2024 Nahlásit Odesláno 22. října 2024 @kaktusář co as s nima stalo? Ja stále Alpinist. Btw. v Koscomu jsem je porovnával s GS SBGW231, které mam potenciálně vyhlídnuté a jsou to typově až překvapivě podobné kousky. Takže vlastně tohle je taková budget varianta. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
kaktusář Odesláno 22. října 2024 Nahlásit Odesláno 22. října 2024 před 22 minutami, Waya03 napsal: @kaktusář co as s nima stalo? Ja stále Alpinist. Btw. v Koscomu jsem je porovnával s GS SBGW231, které mam potenciálně vyhlídnuté a jsou to typově až překvapivě podobné kousky. Takže vlastně tohle je taková budget varianta. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. máš to krásné.. spadly mi a šly pak o minutu minus.. oprava se celkem zdařila naštěstí prvni fotka stav před opravou, druhá po Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
VlastaMikel Odesláno 22. října 2024 Nahlásit Odesláno 22. října 2024 Druhý den na ruce , asi si zvyknu Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 3
kaktusář Odesláno 22. října 2024 Nahlásit Odesláno 22. října 2024 před 2 hodinami, VlastaMikel napsal: Druhý den na ruce , asi si zvyknu Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. jso to krásné hodinky, nejvíc jsem na nich krom lesklosti cifru obdivoval perfektní zpracování hran a estetiku hran... jen to někdy jakoby nemělo dobrou stabilitu - jak jsou vysoké... ale jsou to jednoznačně krásné hodinky.
VlastaMikel Odesláno 22. října 2024 Nahlásit Odesláno 22. října 2024 před 9 minutami, kaktusář napsal: jso to krásné hodinky, nejvíc jsem na nich krom lesklosti cifru obdivoval perfektní zpracování hran a estetiku hran... jen to někdy jakoby nemělo dobrou stabilitu - jak jsou vysoké... ale jsou to jednoznačně krásné hodinky. Souhlasím , to zpracování a lesklost je mazec . Stejně tak sklo = velké plus .Výška je pro mě ok , bo sem měl asi všecky automatická chrona na světě (myšleno na chronomagu:D ) a máloco je nižší při zachování základní vodotěsnosti 100M . Na začátku jsem bojoval s nastavením délky náramku , ale když jsem si po třech dnech všiml , že má i půldílky problém byl vyřešen . Takže paradoxně je to asi jen rozmar , protože si říkám , že mě nudí když nechodí vteřinovka (malá je prostě malá a chrono je chrono ) a nudná korunka bez signace . Když to dám dohromady a vzpomenu si co všechno mě vadilo třeba na 63 mas tak tyhle jsou vlastně úplný zázrak .
kaktusář Odesláno 22. října 2024 Nahlásit Odesláno 22. října 2024 jsou to krásné hoidnky, jediný problém by byl ten hypotetický servis chrona. ale nakonec i gs v japonsku není úplně astronomický ten servis, zvlášt, když se nedělá každý rok, a to chrono zas tak drahé nebude - resp. co je drahé žejo? troufl bsych si říct, že ten servis se bude pohybovat kolem 10tis... max 15tis ha ha ale zas jsou to krásné hodinky a jejich původní cena byla mnohonásobně vyšší.. a/r je super. když jsem je měl, tak jsem od rána do večera fotil, stále mě jejich krása fascinovala... parádní hodinky.
VlastaMikel Odesláno 22. října 2024 Nahlásit Odesláno 22. října 2024 před 10 minutami, kaktusář napsal: jsou to krásné hoidnky, jediný problém by byl ten hypotetický servis chrona. ale nakonec i gs v japonsku není úplně astronomický ten servis, zvlášt, když se nedělá každý rok, a to chrono zas tak drahé nebude - resp. co je drahé žejo? troufl bsych si říct, že ten servis se bude pohybovat kolem 10tis... max 15tis ha ha ale zas jsou to krásné hodinky a jejich původní cena byla mnohonásobně vyšší.. a/r je super. když jsem je měl, tak jsem od rána do večera fotil, stále mě jejich krása fascinovala... parádní hodinky. No servis se nakonec ukázal , že by neměl být případně problém . Jak jsem ti tenkrát psal, Ruda mi řekl , že případný problém by byl s tím , že by neměl díly pokud by se něco pokazilo v rámci chronografu . Pak po nějaké době , myslím jak jsem řešil jestli koupit tah na ty spb jsem byl odkázaný někým na janeba time (nový Seiko autorizovaný servis) a zrovna jsem se ptal i na servis těhle chrono . Nechali si nadiktovat údaje ,za pár hodin volali a prej servis tohoto strojku u nich není problém a veškeré díly mají prý také . Cenu říkala něco jako 5-6k za komplet . To mě docela příjemně překvapilo . Servis 7750 mě vyšel na cca dvojnásobek , pravda s nějakým leštěním a výměnou těsnění a o servisu B01 , nebo gs v ofiko síti o tom ani nemluvím , na to už jsem pro jistotu zapomněl . Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
kaktusář Odesláno 22. října 2024 Nahlásit Odesláno 22. října 2024 před 3 hodinami, VlastaMikel napsal: No servis se nakonec ukázal , že by neměl být případně problém . Jak jsem ti tenkrát psal, Ruda mi řekl , že případný problém by byl s tím , že by neměl díly pokud by se něco pokazilo v rámci chronografu . Pak po nějaké době , myslím jak jsem řešil jestli koupit tah na ty spb jsem byl odkázaný někým na janeba time (nový Seiko autorizovaný servis) a zrovna jsem se ptal i na servis těhle chrono . Nechali si nadiktovat údaje ,za pár hodin volali a prej servis tohoto strojku u nich není problém a veškeré díly mají prý také . Cenu říkala něco jako 5-6k za komplet . To mě docela příjemně překvapilo . Servis 7750 mě vyšel na cca dvojnásobek , pravda s nějakým leštěním a výměnou těsnění a o servisu B01 , nebo gs v ofiko síti o tom ani nemluvím , na to už jsem pro jistotu zapomněl . Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. pak je vše v pohodě...
Arthur N. Odesláno 22. října 2024 Nahlásit Odesláno 22. října 2024 prsi, tak potapky do nepohody Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
Jiří Sedlák Odesláno 22. října 2024 Nahlásit Odesláno 22. října 2024 Co se týče servisu chrono, pokud je to standardní chronograf, ceny se moc neliší. Některá hodinářství dokonce uvádějí jednotnou cenu za standardní servis chronografu kolem 6 až 7 tisíc. Takže bych se divil, kdyby si Ruda řekl o moc víc než třeba za Pogue. Jasně mají navíc vteřinovku a o jeden sčítač víc. Ale zase se dá předpokládat, že tam snad nebude nic vydřené jako v 50 let starých hodinkách. Myslím taky, že Ruda bude radši, když se v nich bude vrtat první a ne že pak ještě objevime přihnutý ručky a poškozený jejich náboje od předchozího zásahu. Na Janebu moc referencí není, starší nic moc, spoustu věcí dřív nedelali, novější spíš žádné, nemá ten autorizák dlouho. Ruda má přeci jenom portfolio služeb komplexnější. Ne jenom opravy stroje. Vůbec bych se ho nebál s tímto chronografem oslovit.
Waya03 Odesláno 22. října 2024 Nahlásit Odesláno 22. října 2024 před 8 hodinami, kaktusář napsal: jsou to krásné hoidnky, jediný problém by byl ten hypotetický servis chrona. ale nakonec i gs v japonsku není úplně astronomický ten servis, zvlášt, když se nedělá každý rok, a to chrono zas tak drahé nebude - resp. co je drahé žejo? troufl bsych si říct, že ten servis se bude pohybovat kolem 10tis... max 15tis ha ha ale zas jsou to krásné hodinky a jejich původní cena byla mnohonásobně vyšší.. a/r je super. když jsem je měl, tak jsem od rána do večera fotil, stále mě jejich krása fascinovala... parádní hodinky. Já být Tebou, servis bych vůbec neřešil. Když vidím jak v tom lítáš, stejně ty hodinky už dávno prodáš/vyměníš než bude nějaký servis vůbec potřeba A abych jen neplevelil, pořád ty stejný Alpinisty jako jsem měl na ruce ráno. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
mlsoun1 Odesláno 23. října 2024 Nahlásit Odesláno 23. října 2024 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 2
simon.hades Odesláno 23. října 2024 Nahlásit Odesláno 23. října 2024 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
kaktusář Odesláno 23. října 2024 Nahlásit Odesláno 23. října 2024 takže dnes po 24hodinách dělají 8 vteřin do minusu - přes noc byl vrtič... když to dorovnám podle tabulky, dle poloh, které naopak jdou do plusu, tak pohoda-jahoda akorát s nima nesmim zas švihnout další noc je odložím na noční stolek dýnkem nahoru... to by měly něco nabrat do plusu a pak dojdu nirvány Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
Zlý vlk Odesláno 23. října 2024 Nahlásit Odesláno 23. října 2024 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
childe Odesláno 23. října 2024 Nahlásit Odesláno 23. října 2024 před 2 hodinami, kaktusář napsal: takže dnes po 24hodinách dělají 8 vteřin do minusu - přes noc byl vrtič... když to dorovnám podle tabulky, dle poloh, které naopak jdou do plusu, tak pohoda-jahoda akorát s nima nesmim zas švihnout další noc je odložím na noční stolek dýnkem nahoru... to by měly něco nabrat do plusu a pak dojdu nirvány Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Tak to jsem velmi zvědavý jak dopadne nirvána, když budeš čas dorovnávat jen pomocí polohy hodinek. Spíš aby to místo nirvány nebyla nervá(r)na
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se