Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
well: dej sem pak foto, já nesnáším hnědou, takže boty, pásky, peněženky a řemeny u hodinek jedině černé :D

Slíbené fotky Sarb017 + Hirsch London

post-1861-1201944020.jpg

post-1861-1201944034.jpg

post-1861-1201944045.jpg

• Odpovědi 193
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
Krása..můžu je zveřejnit na zahraničním fóru?

Jasně že můžeš :) , ale hoď mi prosím link do SZ.

Odesláno
Well: člověče jak nemám rád hnědou, tak tento řenem jim vážně sekne, dobrá volba ;)

Supr fotka :D .

Odesláno
Logický pohled na věc, ale...krátkozraký :thumbsdown_anim: (Nenakupuješ u Vietnamců?)

Až si všichni koupíme jen věci např. z Asie (vynikající poměr kvalita/cena - zejména cena!), tak tu nebude co vyrábět...Tj. nezaměstnanost. A tudíž potom ani za co nakupovat! Zkuste si kdokoli, tím myslím opravdu kohokoli, prosadit se s např. evropským zbožím na asijských trzích! To už musí býrt, aby Asiat upřednostnil import!

A že by Accord byl tak úžasný, o tom fakt nejsem přesvědčen. Zejména vs. A6.

Částečně s tebou souhlasím. Když jdu nakoupovat, koupím klidně i nepatrně dražší český jogurt, než slovenský, polský či německý. V kuchyni převažují domácí spotřebiče zn ETA :lol: (a pak, že mám něco proti švýcarské produkci). :P Ale technické věci pořizuju z japonska. U audio-video je to celkem logické (v tomto ohledu jsem mainstreamák, desetitisíce za evropské hi-fi nedám), u hodinek se na to dívám podobně jako Ramon, dávám přednost značce s vlastní produkcí strojů a jasně definovanými řadami, byť v očích Evropana ne tak zvučného jména

(poněkud nemístné, v tomto světle,což?) a co se aut týče, obecně vžitý přídomek japonské BMW naznačuje, proč mám rád Hondu). Takže patriotismus ano, ale s mírou. :bangin:

Odesláno
... V kuchyni převažují domácí spotřebiče zn ETA :lol: (a pak, že mám něco proti švýcarské produkci) ....

Nechci ti kazit dobrej pocit z vlastenectví (samozřejmě s mírou, v mezích zákona a mírnýho pokroku :) ), ale ETA už v Hlinsku moc spotřebičů nevyrábí, je to skoro všechno z Číny. Kontrolní otázka: jsou Tatranky z plodů naší země ještě pořád český pišingry, když to patří Danone?

Odesláno
Nechci ti kazit dobrej pocit z vlastenectví (samozřejmě s mírou, v mezích zákona a mírnýho pokroku :) ), ale ETA už v Hlinsku moc spotřebičů nevyrábí, je to skoro všechno z Číny. Kontrolní otázka: jsou Tatranky z plodů naší země ještě pořád český pišingry, když to patří Danone?

Tak otázka stát nemá. Má být..."když je stále vyrábí v ČR?"...A odpověď pak ANO.

Odesláno
ETA už v Hlinsku moc spotřebičů nevyrábí, je to skoro všechno z Číny. Kontrolní otázka: jsou Tatranky z plodů naší země ještě pořád český pišingry, když to patří Danone?

No, ne, že bys neměl pravdu, ale peníze z prodeje alespoň zůstanou "doma". Neříkej, že je to horší varianta než si koupit na Taiwanu vyrobený Moulinex. Tatranky nekonzumuju, ale v zásadě koukám nejdřív na to, zda je firma česká a jestli to i u nás dělá. Pak je tu třeba to Danone, vlastnící českou značku (z hlavy nevím, fakt nekupuju), který dělá jogurty v Polsku. To nekupuju a radši koupím Yoplait (nevím, jestli to jsou Frantíci, nebo ne), vyrobený u nás. Je dobré přečíst etiketu, to občas člověk žasne. :banned:

Odesláno (upraveno)

Pár fotek kalibru 4s15 ze starší generace Seiko Alpinist:

Seiko 4S15 automat

25 kamenů

28,800 bph

Rychlé nastavení datumu

Hacking

Možnost ručního nátahu

Diafix absorbce nárazu

post-236-1202146853.jpg

post-236-1202146857.jpg

post-236-1202146865.jpg

post-236-1202146868.jpg

post-236-1202146871.jpg

post-236-1202146875.jpg

Upraveno uživatelem ¨safi
Odesláno
Pár fotek kalibru 4s15 ze starší generace Seiko Alpinist:

Seiko 4S15 automat

25 kamenů

28,800 bph

Rychlé nastavení datumu

Hacking

Možnost ručního nátahu

Diafix absorbce nárazu

Taj staré Alpinisty. Nó to jsem moc zvědavý :-) . Doufám, že jsi zvolil zelené :thumbsup_anim: .

Odesláno
Taj staré Alpinisty. Nó to jsem moc zvědavý :-) . Doufám, že jsi zvolil zelené :thumbsup_anim: .

na ty zelené jsem už hoodne dlouho nenarazil....budu mít žluté.....

Odesláno

Pár dalších informací o kalibru 4s15:

(http://www.larrybiggs.net/scwf/index.php?mod=103&action=0&id=1018764009)

It is a true "Hi-Beat" movement, at 8 bps (beats per second). It was developed in 1992, and released in "mid-priced" Japan-made Seiko watches from 1992 - 1997 (ones which retailed from 30,000 yen up to about 90,000 yen).

From 1998, movements in the "4S stream" where only used in SEIKO's Credor line. These watches retail for several thousand dollars.

In 2000, SEIKO re-released the 4S15 movement in the limited edition (2,000 pieces) King Seiko Historical model (retail 150,000 yen).

In 2001 the 4S15 movement was released in the limited edition Brightz Automatic (retail 120,000 yen; 500 pieces).

According to SEIKO engineers in charge of developing the Credor automatic chronograph, SEIKO considers their current automatic movements with 8 bps superior to their old "Hi-Beats" with 10 bps because they are just as accurate but more dependable in the long term.

That is why all SEIKO "Hi-Beats," such as the 9S calibers used in Grand Seikos and the 8L used in the Prospex MarineMaster 300m Professional diver's watch, and the 6S used in the FlightMaster chronograph operate at 8 bps.

Considering the above, it is remarkable that the 4S15 Automatic was produced. It's a real "stealth watch." There is a "tiger under the hood" of this Seiko 5 Superior!!!

Ryan

Odesláno
Tak už jsi našel náhradu za KS, koukám. :smoke:

Přesně tak :-) Sice to není designově tak dokonalé jako ty tvé King Seika, ale velmmi se mi líbí :-)

Odesláno (upraveno)

Zde máme první fotografie Seiko Alpinist SCVF007 s kalibrem 4s15:

Prvotní dojmy: Navzdory průměru cca 39mm bez korunky působí opticky malým dojmem. Příčinou je jednak 20mm tah a dále i skutešnost, že korunka je částečně do pouzdra opticky zakousnutá a pár mm mu tak opticky ubírá. Samotná leštěná luneta má průměr 35mm.

Pouzdro: Boky a luneta leštěné, jinak kartáčovaný povrch

Tah je z plných článků, povrch je kartáčován, boky leštěné, velmi precizně zpracován. Konce článků nejsou plné - daň "vintage hodinek".

Lupa na ciferníku upravdu pěkně zvětšuje. Uvidíme jak mi sedne. Někteří majitelé si ji nechal ičasem sundat.

Tyto hodinky jsou vyrobeny v exportní verzi, která se od domácí japonské liší nápisy na ciferníku. Díky tomu má tento kus hodinek méně nápisů na ciferníku, což činí ciferník přehlednějším, zvláště s ohledem na lupu.

Shrnutí: připojuji se k mnoha recenzentům: Velmi zdařilý počin Seika vyrobit hodinky lehce inspirované kultovními Rolex Explorer

post-236-1202374914.jpg

post-236-1202374927.jpg

post-236-1202374938.jpg

Upraveno uživatelem ¨safi

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...