Přejít na obsah

iPhone manie


  

177 hlasů

  1. 1. Tesite se na iPhone?

    • Ne, iPhone mne ubec nezajima.
      124
    • Zajimave zarizeni, pockam si na poradne recenze.
      37
    • Bezim si iPhone koupit hned jak bude u nas k dostani.
      14
    • Jsem tak nadrzeny, ze si ho koupim uz ted na ebay a klidne pockam, az ho hackeri unlocknou.
      2

  • Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

iPhone byl uspech jeste pred tim, nez se vubec vedelo ze nejaky bude. 3 dny po zahajeni prodeje v US se ho prodalo na 500.000 kusu a lidi uz dva dny predtim posedavali, polehavali a postavali ve frontach jako u nas se kdysi stalo na mandarinky, svickovou, nebo ve ctrvtek na knihy! Nakonec si kazdy mohl odnest maximalne 2 kusy. U nas pred 20-30 lety bezna vec..v US dneska? Hotovy zazrak :D Pul miliony prodanych kusu za 3 dny je podle mne impresivni cislo a jakkoliv jsem vuci iPhone jako telefonu imunni, musim uznat, ze Apple to opet dokazal.

 

iPhone je papirove velmi prumerny mobil, ktery vybavenosti a funkcema nema na vetsinu soucasnych smartphone telefonu a dokonce ani nektercyh "hloupych" ktere maji aspon javu. Ted mne milovnici Apple a iPhone asi zabiji ;) Ale at se na to divam jak chci, proste nema. navic je pekelne predrazeny. V US ho koupite za 499 za 4GB verzi, nebo 599 za 8GB + dvulety kontrakt s operatorem AT&T za bratru 50USD..docela palka rekl bych.

 

Co ovsem iPhone ma, je perfektne zvladnuty UI, perfektni iPod design a vybornou prezentaci. Jakkoliv nerozumim tomu, proc chce mit nekdo takovy mobil (vecne upatlany, neumi MMS ani rychla data a dokonce do nej ani nenahrajete zadnou dalsi aplikaci od tretich stran a bez PC/MAC SW ani hudbu!), jako iPod s wifi, browserem a kdyby mel ebook reader, jako prenosnou knihovnu bych ho mit chtel. Proc? Protoze je krasne tenky, ma skvely design, ma obrovsky a jak se zda i celkem pouzitelny display i na slunci a UI jak je u Apple zvykem skvely.

 

iPhone krome nakupniho silenstvi vyvolal take hackerske zavody o to, kdo ho driv crackne, aby se dal pouzit s jakoukoliv kartou a bez nutnosti ho online aktivovat. Uz 3 dny po releasu se hackerum podarilo ziskat root hesla, zatim ale nemaji pristup ke konzoli, takze jaksi neni kam je zadat ;) Ovsem uz se podarilo unlocknout zabavni cast iPhone bez toho, aby by bylo nutne se nekam online spojovat a davat nekomu osobni data. Telefon bez online aktivace a konta u AT&T totiz muzete pouzit akorat tak jako tezitko, proteze nejen ze si nezavolate, ale nepouzijete jej ani jako ipod nebo wifi browser. A to je za ty prachy docela sila rekl bych. Kazdopadne, tato cast problemu uz je prolomena a to zasluhou cloveka, ktery v minulosti prolomil DVD ochranu. Takze kdo chce iPhone hlavne jako iPod s wifi, ma moznost uz ted koupit si jej v US a necekat na Evropsky launch, ktery bude kdovi kdy a lock mechanismus se do te doby urcite zmeni, at maji hackeri zase na cem pracovat :D

 

Jak jste na tom vy? Chcete neco takoveho jako mobil nebo jen jako zabavne zarizeni? Budete si ho kupovat a pokud ano, proc? Co vas na nem tak pritahuje, pripadne pokud ne, co vas na nem odpuzuje?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 249
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník YPO

.... tenhle přístroj je stejná kravina jako tamagotchi ........ využití vidím u lidí ,kteří si celý den potřebují s něčím hrát a mají tato zařízení jako drogu ...... mobilní telefony používám od roku 1986 od levných až po drahé (stálo mě to už fakt dost peněz) a s odstupem času jsem zjistil,že skutečně potřebuji jenom telefonovat - nic víc - a kvůli tomu nemusím mít iPhone a ani nic podobného ..... je to stejné jako diskuze o využití chronografu u hodinek ......

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník YPO

...to je jasný ..... každý má jiné priority a jiný životní styl ....... mě tohle všechno nahrazuje notebook........ telefon používám k telefonování a k navigaci ...... iPhone rozhodně nezatracuju a jako technofil se na něj určitě rád podívám,ale to je asi vše ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník YPO
Ja si na nem vubec nedovedu predstavit to ovladani prstama. Teda dovedu :) Ale hlavne si v zivych barvach dovedu predstavit ten vecne zasvineny a upatlany display.

určitě u něj bude hadřík ...... za tyhle peníze to je povinnost :) ......... já bych zatím nejásal - určitě je lepší,že tu bude až příští rok - to už ho snad dotáhnou do finální verze :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Heh to mi tak pripada ako mobil od firmy Vertu. Ti co tuto firmu poznaju tak vedia,ze vybavenie telefonu je snad horsie nez v akcii dotovany mobil za korunu. A pre tych co nevedia o co sa jedna tak www.vertu.sk Telefony pre najbohatsiu vrstvu s pouzitim zlata,striebra,platiny, diamantov a pod. zalezitosti. ceny od 150 000sk a vyssie.......

pekne pozeranie :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě ta jejich kampaň taky dostala :), a navíc se mi takový hračičky prostě líbí. Už jsem se na něj začínal docela těšit, ale pak jsem si přečetl tohle http://radekhulan.cz/item/skonci-iphone-na-propadlisti-dejin a pár souvisejících článků a to nadšení mě docela přešlo. Nejvíc mi vadí asi ty všechny možné nutné registrace, aktivace, smlouvy atd. z toho mám od přírody hrůzu a tak se poohlédnu nejspíš někde jinde. Každopádně jsem zvědavý, kdy se objeví i u nás a jak bude vypadat v reálu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když já nevím... jabčáci jsou z něj na hadry už teď a náš grafik už má svůj mobil slepovanej snad i kobercovou páskou, aby mu vydržel do patřičný investice do iPhonu. Nevím ale, jestli vydrží - postupně ho nahlodávám jasnejma zprávama o Sony Ericssonu P1i :) iPhone bude tragédie, to je mi jasný dopředu. A docela by mě zajímalo, kterej náš operátor si ho dobrovolně natáhne na hrb. Než totiž dojde k nám, bude 1) dávno jasný, co je na něm dobrýho a špatnýho a 2) na světě nejmíň pět rovnocennejch konkurentů.

 

Jestli Apple znovu něco dokázal, tak to byl marketing. Tahle firma má vůbec úžasnou a záviděníhodnou schopnost uplíst z hovna bič a vyhrát s ním kovbojský závody. Nikdo jinej by nedokázal prodat nekompatibilní šunt a ještě mu vybudovat kultovní statut...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja jsem na tom tak, ze iPhone jde zcela mimo me. Za prve bych nesnesl absenci klavesnice, za druhe to bude vyuzitelnosti zarizeni k prdu a za treti bych si to za ty penize nekoupil ani jako dalsi kravinku na prehravani mp3 ci ja vim ceho. Uz me nebavi mit ani zarizeni s WM prestoze s MDA Vario jsem byl celkem spokojeny, ale po velmi kratkem case jsem zjistil, ze mi to je k nicemu, zabira to v kapse hodne mista a nebavi me porad dokola cistit upatlanej displej.. To ze ma napriklad Vario HW klavesnici je sice fajn, napriklad na SMS nebo emaily, ale kolikrat bych uvital radsi normalni klavesnici vzdy po ruce.. Podobny zarizeni ma smysl pro nekoho kdo tento potencial bude casto vyuzivat, me to cca 2 mesice bavilo a potom jsem zjistil, ze z funkcni vybavy prakticky nic nepotrebuju.. Nekolik zarizeni s WM bud klasickymi nebo Phone + Symbianem jsem mel taky, ale za prve to bylo vzdycky pomaly a za druhy neprilis stabilni..

 

Ted si nemuzu vynachvalit "blbou" Nokii 8800 ktera splnuje vsechno co od telefonu potrebuju: 1) aby se mi ten telefon libil, 2) aby telefon fungoval a to rychle, 3) aby mi netrhal kapsu u kalhot.

 

Ale verim, ze tohle je muj pripad a X dalsich lidi ma na telefon uplne jiny naroky, stejne jako na hodinky, auta, hadry atd :whistle:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ustálil jsem se na kombinaci Sony Ericsson k 750 na vše co chci od mobilu a k tomu HTC TYNT na vše co potřebuji od notebooku takže jej nemusím ssebou tahat a bylo by i zbytečné si jej kupovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nevím vůbec o čem je řeč, nechápu co ty zkratky znamenají, mobilní telefon používám velice často a potřebuji od něj, aby měl slušnou baterku, přehledný display, jednoduché ovládání, aby byl menších rozměrů a aby se z něj dalo volat a smskovat, proto používám dnes asi ten nejlevnější a nejrozšířenější mobil od Nokia

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ehm..tedy R.H. je kapitola sama pro sebe. Ten iPhone propagoval hodne velky prodejni neuspech a jak je videt, opak je pravdou. Ja toto zarizeni neobdivuju ani neobhajuju. Ja ciste a pouze obdivuju dokonaly marketing, ktery temer z niceho udela neco! Naprosto dokonale.

 

Absence jakychkoliv HW ovladacich prvku degraduje toto zarizeni na hracku na doma. Jako mobil nedej boze kazdodenne pouzivany napriklad na psani sms si to vubec ale vubec nedokazu predstavit. Jako velmi dobry audio/video prehravac a zabavni zarizeni pak ano. Ale jen na doma nebo na cesty.

 

Co se tyka ruznych aktivaci a predrazene ceny telefonu/pausalu, to je bohuzel pruser, ale jako "advanced" uzivatele hracek by mne toto v zadnem pripade nedesilo. V tomto ohledu spoleham na silu hackeru, ackoliv tyto tvory obecne nijak zvlast rad nemam, jeste min mam rad, kdyz mne nekdo nuti pouzivat neco co si koupim urcitym zpusobem a platit za to malem az do smrti ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mno, iPhone si kupovat nebudu, nový chytrý mobil (Palm Treo 750 s WM5) mám asi dva měsíce :) a navíc je iPhone docela mastný. Navíc jestli by ho i u nás distribuoval O2 jako tuším ve Velké Británii, tak to je pro mě další důvod proti - nemám vodní prd rád.

 

Ale musím říct, že co mě na iPhonu ze všech těch videí uchvátilo, je ovládání. Kdyby takové ovládání měly komunikátory s WM, bylo by to něco! Vlastně srovnávám iPhone s komunikátory, i když iPhone je zamčený a není možné na něj nic instalovat - to se ale může rychle změnit :)

 

Marketing Apple je velmi dobrý, ale oni taky umí udělat produkt (na čemž ten marketing pak staví a je o to lepší). Co na tom, že nemá to či ono - řekl bych, že americkému zákazníkovi to nevadí, protože ty chybějící funkce se tam nejspíš tolik nepoužívají. Ruku na srdce, my MMS máme a já jsem poslal zkušebně jednu, která navíc nedošla :) takže jejich absence u iPhone by mě naprosto nemrzela. Že se to nelíbí evropanům je asi Applu ukradené, protože primární trh je pro ně ten americký.

 

Takže pro mě osobně je největší překážka vazba na ten jejich iTunes software, neboť ten je jenom pro Windows, já doma používám Linux a do práce bych takové soukromé záležitosti nechtěl tahat, a taky (aspoň v USA) nutnost změnit operátora a číslo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Abych pravdu řekl, tak reklamní kampaň okolo iPhonu vůbec nesleduju - proč se taky zabývat něčím, co se v Čechách nedostane a i kdyby se to sem ze států dostalo, tak to nebude fungovat... Uvidíme až bude u nás na trhu.

 

Každopádně iPhone není "nejnadupanějším" chytrým telefonem - ani nemá být - je to telefon, který má "něco" umět, jednoduše se ovládat a vypadat hezky... Asi jako iPod, který umí "jenom" přehrávat hudbu - nemá rádio, diktafon a jiný "vychytávky" a přesto je tak populární! Prostě a jednoduše FUNGUJE, což je asi hlavním mottem Applu.

 

O jeho údajné předraženosti by se taky dali vést diskuse... On totiž Apple investuje nemalé částky do vývoje (nové nápady), vlastní operační systém a taky do designu, takže jeho cena se nedá srovnávat jen podle parametrů s ostatními značkami... A co si budeme povídat - u hodinářských firem je to taky tak...

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

iPhone neumí to či ono, v podstatě pro každou funkci, kterou umí, naleznete na trhu telefon, který ji umí lépe. JENŽE - na iPhone zvládne používat e-mail i moje maminka, která na SE P990 nebo Nokii E61 jen tupě zírá. A přesně o tom to je. Lepší mít méně funkcí, ale s takovým GUI a celkově principy ovládání, že je zvládne každý, než hafo funkcí, které ale zvládne používat (a nastavit) možná 10% populace.

 

Ještě k detailům:

- hardwarové klávesnice není škoda, nepoužíval jsem ji na P800-990 a taky jsem přežil. Soft keyboard u iPhone je OK, jsou-li k disposici slovníky pro auto-correct.

- uzavřenost - pro consumer produkt současný model asi může vyhovovat, pro nějaké seriosnější použití ve firmách by bylo navýsost vhodné uvolnit plný SDK. Chce-li Apple mermo mocí prudit, může zřídit nějaký systém certifikací.

- nemožnost připojit jako USB mass storage - třikrát fuj. To samé Bluetooth pouze pro headset a nevýměnná baterie

- pouze GPRS/EDGE - no přiznejme si, že ani ve většině Evropy to s 3G sítěmi a pokrytím není žádná sláva. Prozatím tedy dostačující.

- absence Flashe - na desktop browseru ho mám také většinou vypnutý, v 99.999% případů se používá na ptákoviny

- vestavěný kalendář - to je vtip?!

 

Osobně si ho asi koupím až půjde používat v NL a až vyleze oficiální SDK - můj odhad je koncem roku. Zatím mi stačí N E61 a SE K750i

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak se přiznám, že vůbec situaci nesleduji a v tom ohledu jsem i hlasoval. Podle toho co jsem si od vás všech tady přečetl, tak soudím, že ta hračka je na podložení nohy od stolu dost drahý luxus. Mám od 30. 12. 05 SE K600i a celkem má (odchozí i příchozí) natočeno 300 hodin, s původní baterkou. Myslím, že já potřebuji telefon, kterému slouží zdroj a má snadné ovládání - přiměřeně ceně. V podstatě by mi stačila N 1600 za 1600, bohužel, tak jako si na některá jednání nemůžete vzít na ruku Zarji z Vorošilovgradu ze 70.let, nemůžete mít sebou ani nějakou levnou "tatranku". Rádio jsem použil na SE asi 3x, fotil jsem s ní jen v nouzi párkrát a videohovor jsem nenavázal ani jeden - konečně aspoň nemusím při hovoru ještě vyloudit úsměv č. 7. iPhone podle mě generaci padesátníků a starších neosloví a tak výhoda s obsluhou (na druhou stranu aspoň nějakou) e-mailového klienta z mé strany je lichá. No udám se, že se podívám co se tomu opravdu všechno skrývá ve střevech, když už to (i když ve Státech) přineslo takový ohlas. ;)

Upraveno uživatelem Pepino65
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...