Gudleifer Odesláno 22. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2014 Zdravím,po dlouhém vybírání se mým favoritem na hodinky (k obleku i bez něj) staly automaty Frederique Constant FC-303HS5B6. Jediné, co mě trochu odrazuje je logo Healey na šesté hodině (snad kvůli tomu nebudou mít špatnou karmu ). Jde o limitovanou edici věnovanou právě tomuhle autu. Zvažoval jsem jako protinápad Edoxy na obrázku. Oproti zdání jsou Edoxy asi o 3 mm větší než FC.Jaký je váš názor? Díky
olin001 Odesláno 22. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2014 Ahoj ty Edoxy se mi teda vůbec nelíbí zato ty FC bych si uměl dobře představit na ruce,to logo to sice trochu ruší ale zas na druhou stranu je to ozvláštnilo a nejsou tak nudný to těch bych šel já ......
milan.w Odesláno 22. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2014 FC jsem měl možnost vidět naživo, jsou to pěkné hodinky s příběhem, líbila se mi i univerzální velikost pouzdra 40mm.
USER47 Odesláno 22. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2014 FC maj hezčí proporce pouzdra a korunku a i když je tam to šeredný logo, tak to pořád nevypadá tak blbě jako ten open heart na edoxech. Osobně bych nekoupil ani jedny, ale kdybych už si musel vybrat, tak FC.
Jiribartl Odesláno 22. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2014 FC jsem měl, mají bohaté balení a v reálu vypadají mnohem lépe. Díky absenci lunety vypadají větší,
Gudleifer Odesláno 22. prosince 2014 Autor Nahlásit Odesláno 22. prosince 2014 Díky všem za názory (další samozřejmě uvítám). Taky bych upřednostnil FC, ta značka je mi sama o sobě sympatická. Ještě jsem přemýšlel o nějakých Longines nebo Oris. Co se týká ceny, nejradši bych se držel kolem 30 tisíc.
Danny_1989 Odesláno 22. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2014 u Orisu si kolem 30ti vybereš krásně, ať už v řadě Artelier nebo Artix, namátkou:
Marcus Odesláno 22. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2014 Jestli ti u FC vadí jen to logo Healey, tak proč si nevybereš model bez loga? http://www.hodinky-koscom.cz/cz/frederique-constant-fc-303s5b6
geometr Odesláno 22. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2014 Ty FC to logo Healey úplně ničí, to je jak pěst na oko, jinak by to byly parádní hodinky. Nedělaj nelimitku bez toho?
Gudleifer Odesláno 23. prosince 2014 Autor Nahlásit Odesláno 23. prosince 2014 Hmmm, tak se mi to solidně zamotalo. A to jsem myslel, že mám už celkem jasno Takže co teď? V současnosti bych vybíral mezi: (Ty Orisy jsou samozřejmě jedny a tytéž jen s různými pásky)
Ondras_CZ Odesláno 23. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2014 Hele s limitem 30 vybereš mnohem lepší .)) zkus ještě hledat
Micey Odesláno 23. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2014 Ty Orisy jsou výborný, daj se koupit za dvacet a při vší úctě k FC, působěj fakt líp..
Návštěvník Kamil Odesláno 23. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2014 FC s logem určitě ne, časem by ti začlo hodně vadit. Z Orisů asi bílé na tahu, ale jak píše Ondras, s limitem 30 bych se ještě rozhlédl. EDIT: Podívej se ještě třeba na Longines Conquest nebo Flagship, Mido Baroncelli nebo Belluna, Maurice Lacroix Pontos nebo Les Classiques, Eterna Soleure, Tissot Le Locle. Já osobně bych vybral tyhle.
Gudleifer Odesláno 23. prosince 2014 Autor Nahlásit Odesláno 23. prosince 2014 Hmmm. To se mi to opravdu zamotalo. Děkuji všem za podněty . Z toho, co jsem zatím našel, tak zatím vedou tyhle Orisy. Přijdou mi skvělé a nic mě na nich neruší. Cenově by taky odpovídaly.
Sphinxx Odesláno 23. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2014 Teda ty Artix Date jsou super i na tom tahu.
Gudleifer Odesláno 23. prosince 2014 Autor Nahlásit Odesláno 23. prosince 2014 (upraveno) Teda ty Artix Date jsou super i na tom tahu. Mě se líbí víc Artelier Date. Přijdou mi elegantnější. Měly by přijít buď na tah, nebo na černou kůži. Uvidíme, jak se mi to přes svátky rozleží a hlavně, jestli půjdou sehnat. Upraveno 23. prosince 2014 uživatelem Gudleifer
USER47 Odesláno 23. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2014 Daj se najít i trochu levnější alternativy od Japonců, např Orient Star či nějaký Seiko.
Sborez Odesláno 23. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2014 Nedávno jsem řešil ten samy svizel a mam vyřešeno: Union Glashütte Viro date. K obleku super a k riflim jiny pásek a hotovo
Gudleifer Odesláno 5. ledna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 5. ledna 2015 (upraveno) Tak jsem pomalu (i díky vašim radám) dospěl do finále, a teď se už definitivně rozhoduju mezi dvěma stroji. Oboje jsou Orisky (ta značka mě uchvátila) a cenově jsou na tom velmi podobně (Jen mi nejde do hlavy, jam můžou ty druhé s takovou výbavou být za prakticky stejnou cenu). Cílové určení je nošení k obleku i k civilu. Prosím o verdikty vás, zasvěcených :-) Koupit je už pojedu sám :-) Díky *zkoušeno u pana Opluštila ve Velkých Bílovicích Upraveno 5. ledna 2015 uživatelem Gudleifer
Marcus Odesláno 5. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2015 Přesto, že mám rád u společenských hodinek stylovou čistotu a jednoduchost, tady bych paradoxně volil ty druhé. Přijdou mi takové zábavnější a navíc, ty nechceš strohé oblekovky, ale i něco na běžné nošení. Jestli ti nevadí ten ?retro? design s vroubkovanou lunetou a ručkami, tak bych na tvém místě měl jasno.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se