Návštěvník Kamil Odesláno 25. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2014 No že to není pěkně česky ale doslovný překlad z AJ. Podle mě to česky je a rozhodně to není nespisovně. Názor jednoho z mnoha jazykových poradců plzeňského rádia pro mě není postulátem, na internet si každý píše co chce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jivl Odesláno 25. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2014 To je zvláštní že tak také mezi sebou mluví i 4% kluci......:-) Mně zase začíná vadit, jak se rozmáhá, že holky po pořádným sexu začínaj říkat: "Ten mě zase oJeremyoval".. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 25. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2014 Pro Kamila:http://www.ibestof.cz/veda-a-vyzkum/doc.-rndr.-karel-oliva-dr.-%E2%80%93-reditel-ustavu-pro-jazyk-cesky-av-cr.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 25. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2014 (upraveno) No že to není pěkně česky ale doslovný překlad z AJ.Taky bych rek, ze daleko horsi nez ceske zvykove nazvy jsou tyhle polopreklady z anglictiny... A nejhorsi na tom je, ze od doby co pisu dost emailu v anglictine, tak citim, ze to sam zacinam pouzivat .. :-/ Upraveno 25. prosince 2014 uživatelem petr_cha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 25. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2014 Pro Kamila:http://www.ibestof.cz/veda-a-vyzkum/doc.-rndr.-karel-oliva-dr.-%E2%80%93-reditel-ustavu-pro-jazyk-cesky-av-cr.html To je moc velkej purista a vadi mu angličtina, imho. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 25. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2014 To je zvláštní že tak také mezi sebou mluví i 4% kluci......:-)Tak to jsem nevěděl! Dík za info :-D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 25. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2014 Já ti rozumím Kamile. Zkousl jsem to jen v knize Atlas Mraků, ale tam to bylo kvůli monopolním výrobcům telefonu, auta... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 25. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2014 ... polopreklady z anglictiny... . A "rifle" je snad z čínštiny? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 25. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2014 Já ti rozumím Kamile. Zkousl jsem to jen v knize Atlas Mraků, ale tam to bylo kvůli monopolním výrobcům telefonu, auta... Taky jsi ji četl ještě předtím? A cos říkal na film? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 25. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2014 Mně zase začíná vadit, jak se rozmáhá, že holky po pořádným sexu začínaj říkat: "Ten mě zase oJeremyoval"..Přitom dnešní holky vědí houby, kdo to byl Ron Jeremy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 25. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2014 Taky jsi ji četl ještě předtím? A cos říkal na film?Neviděl jsem zatím. Jsem sto let za opicema. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 25. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2014 (upraveno) A "rifle" je snad z čínštiny?Myslel jsem spis cely vety... Vetny konstrukce, z kterejch je krasne videt odkud prisly... Jedno dlouho pouzivany slovo je v pohode.. Rifle, luxovat... Upraveno 25. prosince 2014 uživatelem petr_cha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 25. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2014 Podle mě to česky je a rozhodně to není nespisovně. Názor jednoho z mnoha jazykových poradců plzeňského rádia pro mě není postulátem, na internet si každý píše co chce. To je moc velkej purista a vadi mu angličtina, imho. To je možný, že je to purista, ale věta "Do spisovné češtiny věta ?Mějte hezký den? rozhodně nepatří." je napsána zcela jasně, přičemž autorem je nepochybně někdo, kdo ví, o čem mluví a ne každej, kdo si píše na internetu co chce :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 25. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2014 Přitom dnešní holky vědí houby, kdo to byl Ron Jeremy.Ale no fuj, některé jeho speciality nemusím. Neviděl jsem zatím. Jsem sto let za opicema.To jsem zvědavý, dej pak vědět. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jivl Odesláno 25. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2014 :-)Tak to jsem nevěděl! Dík za info :-D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 25. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2014 To je možný, že je to purista, ale věta "Do spisovné češtiny věta ?Mějte hezký den? rozhodně nepatří." je napsána zcela jasně, přičemž autorem je nepochybně někdo, kdo ví, o čem mluví a ne každej, kdo si píše na internetu co chce :-)Můžu ho uznávat a respektovat jako akademika, ale nemusím s ním souhlasit. Každý jazyk se vyvvíjí a jak jsem psal už předtím, je to subjektivní záležitost, žiletky, kecky a karma mi nevadí, rifle mi neskutečně pijou krev. Asi proto, že jsem je zažil ještě v "Túzu". EDIT: Dovolil bych si připomenout pár výroků jiných akademiků:Akademik Antoine Lavoisier dokázoval neexistenci meteoritů výrokem: ?Kameny nemohou padat z nebe, protože v nebi nejsou kameny.? Francouzská akademie věd zamítla plynové osvětlení slovy: ?Návrh je třeba zamítnout především proto, že žádná lampa bez knotu nemůže samozřejmě hořet.? Bavorská královská lékařská rada prohlásila: ?Zavedení železnic bylo by na úkor veřejných zdravotních poměrů, pohyb rychlejší 41 kilometrů v hodině by cestujícím nevyhnutelně způsobil mozkové otřesy a šílenství, v obecenstvu u trati pak závrať a nevolnost.? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 25. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2014 To nemusíš. Já češtinu jako předmět neměl nikdy rád, až bych řekl, že mě sr... Ale nějak jsem byl vychován v tom, že i v jazyce by měla být nějaká kultůra. A čím jsem starší, tím víc si myslím, že to nebyla špatná výchova.No a když už jsme u jazyka, tak čím dál tím víc mi poslední dobou vadí "oslovení" "Dobrý den". Používám ho taky, zpravidla v odpovědi na zprávu, ve které mne tak někdo "oslovil". Tak si říkám, že už to dělat nebudu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
papen Odesláno 25. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2014 Hele to je jasné, ale primárně to vypovídá o prodávajícím.Takže hlavně jeho vizitka. Jinak jen to matoucí a máš samozřejmě pravdu . Co je jasné a vypovídající o prodávajícím...? Pokud tam jsou hrubky nebo nesmysly tak ano vypovídá to o něm (je to blb.c), ale jinak ti to neřekne nic ,leda že místo džíny používá rifle...;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
papen Odesláno 25. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2014 Te jako ze vydupal? Jako nesplnil? Jeden slovak tuná rikal, ze i s malym kasparkem lze hrat velke divadlo! Tak nezoufej jeremiasi. A nebo se říká: Nezáleží jak hluboko oráš, ale jak dlouho jsi na poli. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 25. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2014 Časy jsou zlé Kamile. Tlusťochu rožni :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se