Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Rád bych pořídil manželce čtečku e-knih. Vubec se v tom nevyznam, vim ze 99% z nich budou v cestine. Muzte mi prosim nekdo poradit? Jake jsou vase zkusenosti? Predem diky.

Odesláno

Diky za pripomenuti vlakna, nevim proc se mi to nepodarilo najit. Ano, pravdepodobne Kindle nebo mozna Cybook.

U Kindle mne zarazila informace, ze umi cestinu jen pasivne. Vlakno proctu.

Odesláno

Co znamená pasivně? Jako že ty knížky zobrazuje, ale nepíše samo?

Můj Paperwhite jak ukazuje českou diakritiku, tak je celý v češtině (menu) - tos myslel?

Odesláno

Ta čeština pro Kindle je oficiální cestou? Mám doma touch a paperwhite2 a ani v jednom mi čeština nastavit nejde (ne že by to vadilo).

Odesláno

Čtečka plně v češtině je Wooky (český výrobce), co teda vím. Ale prý kvalita nic moc. PocketBook není špatný, ale asi nej je Kindle, samozřejmě bez reklam a s podsvíceným displejem, aby šlo číst i v noci.

Odesláno

Co v tý čtečce potřebujete mít česky? K nastavení je tam pár položek, menu je jednoduchý. Já teda nejsem žádnej lingvista, ale tohle řešit u čtečky mi fakt přijde zbytečný. 

Odesláno

U 4ky je taky podstatně nižší rychlost, hlavně v reakcích systému, třeba prohlížeč webu je tam nepoužitelnej, když to u paperwhite se to jakou nouzovka docela i dá.

Odesláno

Rozhodne doporucuju paperwhite, at prvni nebo druhou generaci. Objednavat nejlepe z nemeckeho amazonu pres mailboxde.cz, vyjde to levneji a bude bez reklamy.

Cestina tam fakt nechybi. Staci se naucit par veci a pak uz je jedno v jakem jsou jazyce. Amazon ma i peknou sluzbu na konverzi dokumentu, ktere tam clovek posle mailem a umi je synchronizovat i s Kindle aplikaci na mobilnich zarizenich. Kazdopadne doporucuju na management a konverze stahnout rovnou i Calibre.

Odesláno

S Kindlem jsem celkově spokojenej, jen to podsvícení vážně chybí. Web prohlížeč je fakt spíše nouzová záležitost. Tchýně dostala vloni nějakej PocketBook, má to plno funkcí, ale zpracováním je Kindle úplně jinde.

Odesláno

Čeština u Paperwhite je naprosto v pohodě, 0% bugů, nebo špatných překladů. Už nevím, kde jsem to sehnal, ale bylo to zadarmo a jednoduchý. Jakkoli anglicky vládnu bez problémů, stejně je mi čeština bližší..

Odesláno

Koukám na ty různý obaly, má smysl to pouzdro s lampičkou/diodou pro nepodsvícený Kindle? Nežere to hodně baterku, neleskne se pod tím display, nebolí z toho oči?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...