Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 168
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Tak ono to nakonec není tak hrozné, na rozdíl od jiných tool hodinek u Igenů není pouzdro při čelním pohledu skoro vidět, jen korunka, nožky a okraj lunety, takže by to nebyla taková "paďouršťina"... ale ten tenký okraj lunety ze zlata, vystavený různým drbancům... no nevím.

Variace ve žlutém a růžovém zlatě - narychlo upravené Sedlinovo fotky noudejtů:

post-30813-0-25351600-1419928502.jpg

post-30813-0-24986800-1419928512.jpg

Upraveno uživatelem martar
Odesláno
  V 30. 12. 2014 v 8:35, martar napsal:

Tak ono to nakonec není tak hrozné, na rozdíl od jiných tool hodinek u Igenů není pouzdro při čelním pohledu skoro vidět, jen korunka, nožky a okraj lunety, takže by to nebyla taková "paďouršťina"... ale ten tenký okraj lunety ze zlata, vystavený různým drbancům... no nevím.

Variace ve žlutém a růžovém zlatě - narychlo upravené Sedlinovo fotky noudejtů:

attachicon.gifIgen yellow gold.jpg

attachicon.gifIgen rose gold.jpg

Měl jsi pravdu. Chyběj tomu ty diamanty. Zatim to pořád ještě moc vypadá jako hodinky. Ale už to trochu smrdí Tureckem a jinými východními trhy...

Návštěvník Zmizík
Odesláno (upraveno)

Hele a nešlo by to nerez pouzdro pozlatit? Že bych udělal takovej výzkumnej kompromis. Ale zas pozlacený hodinky......

Anebo nechat udělat zlatý pouzdro, s integrovanou lunetou, že by se neotáčela. To by navíc akcentovalo nepotápěčnost takovejchhle zlatej potápek.

Upraveno uživatelem Zmizík
Odesláno

Nerez by pozlatit šel, já přemejšlel nad pozlacením toho starýho mosaznýho, když se dobře připraví tak nemusí ani vzniknout vocucanej hnus. Nakonec jsem myšlenku zavrh, pač mi došlo, že vlastně nemám rád povrchový úpravy hodinkovejch pozder všeobecně...

Odesláno

taky mě zlato na igenech napadlo, ale nevymyslel jsem zatím kombinaci, která by se mi líbila, všchno to na mě působilo spíše jako nepodařený fejk zlatých rolád... 

nedalo by se to ubastlit z bronzu? bronz nebo mosaz by se mi taky líbila a možná by seděla víc jak dražší kovy. co třeba pouzdro i mírně upravit? třeba alespon na rozteč 20mm?

Odesláno
  V 30. 12. 2014 v 10:10, xjr1 napsal:

Nerez by pozlatit šel, já přemejšlel nad pozlacením toho starýho mosaznýho, když se dobře připraví tak nemusí ani vzniknout vocucanej hnus. Nakonec jsem myšlenku zavrh, pač mi došlo, že vlastně nemám rád povrchový úpravy hodinkovejch pozder všeobecně...

...ale byla by to jednoduchá cesta...

Odesláno

Nechci do toho moc kecat, ale ta pozlacená verze by mě přišla fakt jak turecká kopie čehosi a asi by nebyla nijak levná ( samozřejmě levnější než pouzdro zlaté ). Myslím ale, že by to nebylo prostě ono. Budu tento projekt/debatu ale sledovat, zcela vážně mě zaujala. 

Odesláno (upraveno)

Je zvláštní jak píšeš že nerez by pozlatit šel.

Nejde přeci o ten ocucaný bonbon, který nevzniká pochromováním v našem případě pozlacením, ale tou přípravou kdy ten kdo to připravuje vzhledem k oxidaci pouzdra a hlavně těch hran ty hrany prostě obrousí.

NEMYSLÍM SI že by tam to zlacení drželo. :-)

Kdo chcete mít z Prim například  DIC paskvil rád Vám diamanty pro vizualizaci zapůjčím, ale vznikne vám další problém navazujiící na ten první, kterým je výroba pouzdra.

ty diamanty  tam jako položíte a budou držet ?

nebo je tam nějak vzpříčíte ?

a nebo opět epoxid ?

a nebo čáry máry fuk ?

( musel by se vyrobit stříbrný nebo zlatý nový číselník a do něho zapájet zlaté indexy do kterých by se zafasovaly ty diamanty, které by paradoxně byly na těch hodinkách jako jedna z nižších, levnějších položek

Jedna z možností, která by ale již dle mého byla zrůdná by bylo vyrobit celý zlatý i dial a osázet ho diamanty komplet a indexy například rubíny nebo safíry, ale jak píši, jestli to není náhodou trochu přes hranu, když každému vymlouvám diamantovou vložku do lunety ve všech hodinkách krom Rolex !!!

Vím a jsem rád, že některé vaše návrhy myslíte vážně.

Platina byla taky dobrá :-)

Zdroj fotografii : Google

post-965-0-99582000-1419950541.jpg

post-965-0-40559900-1419950547.jpg

post-965-0-77045800-1419950550.jpg

Upraveno uživatelem long
Odesláno

Jo a by to nezapadlo koukám že sem chodí a přispívají pořád stejní lidé " člověk"  / Turbo atd /

To je ale radost přečíst si  něco duchaplného. :-)))))))

Odesláno

Pokud by se vážně uvažovalo o výrobě a chtěli by jste jít cestou otočné lunety, bylo by řešením toho tenkého zlatého okraje lunety jeho odstranění, lépe řečeno výroba masívní zlaté lunety bez vybrání pro vložku, s plastickými indexy.Tím by ale dostal charakteristický design Igenů ukrutně na p.del.

K bicoloru, jen pro představu, jak by mohlo vypadat nerez pouzdro se zlacenou lunetou... jen odkaz na jiné a dost odlišné divery...

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/74860-revue-thommen-diver-professional/?p=1288119

Odesláno
  V 30. 12. 2014 v 15:41, martar napsal:

Pokud by se vážně uvažovalo o výrobě a chtěli by jste jít cestou otočné lunety, bylo by řešením toho tenkého zlatého okraje lunety jeho odstranění, lépe řečeno výroba masívní zlaté lunety bez vybrání pro vložku, s plastickými indexy.Tím by ale dostal charakteristický design Igenů ukrutně na p.del.

No ale do toho by se krásně zasazovaly ty brilianty. Nešlo by pod ně kápnout tritium? To by se Manťák udělal...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...