Frostie Odesláno 22. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. června 2016 Titanové quartzkyStřídmý a hezký design. Co je v tom za kalibr, prosím? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Navros Odesláno 22. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. června 2016 (upraveno) to Frostie: Děkuji, jeden z důvodů, proč jsem je pořídil. Upřímně, vzhledem k ceně (mám je z druhé ruky) a určení jsem kalibr neřešil, výrobce ho bohužel neuvádí. Možná bude vědět Jirka z helveti.cz, taky tuhle německou značku prodává.. Upraveno 22. června 2016 uživatelem Navros Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Navros Odesláno 23. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. června 2016 Letní úprava, perlon. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Navros Odesláno 23. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. června 2016 Frostie, nedalo mi to a patral jsem. Muj model ma v sobe strojek Seiko VX32, odpoved od AD. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 23. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. června 2016 Frostie, nedalo mi to a patral jsem. Muj model ma v sobe strojek Seiko VX32, odpoved od AD.Výborně, díky za upřesnění Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Navros Odesláno 23. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. června 2016 Když jsem si ten kalibr dohledal, vlastně ani nevím, jestli není někdy sladká nevědomost lepší Ale hodinky jdou přesně a časem se uvidí.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 24. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2016 Když jsem si ten kalibr dohledal, vlastně ani nevím, jestli není někdy sladká nevědomost lepší Ale hodinky jdou přesně a časem se uvidí..Já jsem také dohledával, ale myslím, že není nutno čekat nic dramatického. Levný bezkamenový kalibr od vynálezce quartzu,,, Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Navros Odesláno 24. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2016 Máš pravdu, lidi v různých diskuzích psali o mnohaletém bezproblémovém chodu.. Jsem spokojený (zatím ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 24. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2016 Máš pravdu, lidi v různých diskuzích psali o mnohaletém bezproblémovém chodu.. Jsem spokojený (zatím )no tak paráda. Až je budeš mít trochu déle, tak dej vědět, jak jsou na tom s přesností... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jajar Odesláno 24. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2016 Nejsem si teď na 100% jistej, ale mám pocit, že strojky s podobným značením (Vxxx) se dávají i do "seikových" Pulsarů a pochybuju, že by si chtěli kazit reputaci vyloženě špatným strojkem. Já bych se spolehlivosti nebál. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Navros Odesláno 24. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2016 to Frostie: Budu je chvilku sledovat a pak poreferuji. to Jajar: Máš pravdu, Seiko je dává mimo jiné i do svých hodinek Pulsar a Lorus. Strojek je sice takový entry level, ale to nemusí znamenat, že není spolehlivý. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Štencek Odesláno 26. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. června 2016 Frostie, nedalo mi to a patral jsem. Muj model ma v sobe strojek Seiko VX32, odpoved od AD. Ahoj, já jsem chvíli hledal a podle našich dat od výrobce je v tvém modelu strojek Seiko VX62E. Věřím, že bude sloužit dobře Jirka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Štencek Odesláno 26. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. června 2016 Ahoj, já jsem chvíli hledal a podle našich dat od výrobce je v tvém modelu strojek Seiko VX62E. Věřím, že bude sloužit dobře Jirka Zpět, beru zpět.. kontroloval jsem si to znovu a spletl jsem si tvůj model s Boccia 3591 (kde je VX62). V tvém je opravdu VX32. Za chybku se omlouvám. Jirka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 26. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. června 2016 Zpět, beru zpět.. kontroloval jsem si to znovu a spletl jsem si tvůj model s Boccia 3591 (kde je VX62). V tvém je opravdu VX32. Za chybku se omlouvám. JirkaDíky za upřesnění. A myslíš, že informace na vašich stránkách (Quartz bateriový) je ta správná přesná? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Štencek Odesláno 28. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. června 2016 Díky za upřesnění. A myslíš, že informace na vašich stránkách (Quartz bateriový) je ta správná přesná? Není dostatečně přesná, uznávám.. napravíme a doplníme. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 29. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. června 2016 Není dostatečně přesná, uznávám.. napravíme a doplníme.budu se moc těšit a díky za info Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 29. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. června 2016 (upraveno) Jak jsem již avizoval ve vlákně "Které digi vám už brzy pošťák přinese?", objednal jsem si na ebayi od prodejce lucky123 http://www.ebay.com/itm/MRW-S310H-2B-Blue-Casio-Watches-100M-Date-Day-Display-Solar-Analog-Quatrz-/351770760569?hash=item51e72bd579:g:oHcAAOSwe7BW1Hzx hodinky z kolekce Casio Marine, MRW-S 310H-2 s modrou otočnou lunetou. Pár TTD a popis zde:http://www.casio-europe.com/de/watch/collection/mrw-s310h-2bvef/ Mnou pomocí posuvného digitálního měřidla Mitutoyo naměřené hodnoty se lehce liší, zde tedy skutečný stav: Lug to lug: oni i já 52,5 mmŠířka bez korunky: v katalogu neuvedeno, skutečně naměřeno 46 mmŠířka s korunkou: oni 47,9, já 48,5 mm, rozdíl 0,6 mm pravděpodobně nepodstatnýNaměřený průměr plastového sklíčka: 31 mm Výška: oni 13,2 mm, naměřeno 13,5 mm, rozdíl 0,3 mm opět pravděpodobně nepodstatnýHmotnost: oni 45 g, u nás neváženo Pásek: 120+95 mm, při započtení těla hodinek celkový obvod 267,5 mm, tím pádem vhodné i na medvědí tlapy (modří vědí). Počet aretačních dírek v silikonovém pásku je 11, já s obvodem zápěstí 22,5 cm jsem na čtyřce od spony. Pořizovací cena hodinek se skládala z následujících položek: 1. 1.223,- Kč vč. poštovného z HKG dle kurzu via PayPal2. 21 % doplatek DPH 247 Kč3. celní zastoupení ČP 192,- Kč (nejsem z Prahy) celkem tedy 1.672,- Kč Chtěl jsem je původně pořídit v rámci EU, což se mi ovšem nepovedlo, Casio Deutschland udává dobu naskladnění 8-12 týdnů (!!!), amazon nemá skladem, v ČR tento model s modrou lunetou (310H-2) není k dispozici též. Zajímavostí jsou kompletní vnitřnpsti od Citizenu. Ačkoliv je vzadu na dýnku uvedeno číslo Casio kalibru 5330, je použit sedmikamenový Miyota kalibr a kapacitátor Citizen MT621, vyráběný výhradně pro Citizen u Paňáka. Hodinky mají tedy solární napájení, dle návodu s rezervou chodu 3 měsíce a EOL-indikací při poklesu napětí v akumulátoru, projevující se chodem vteřinovky v krocích 2 vteřin. Udávaná měsíční přesnost kalibru je +/- 20 sec. Zatím nevyhodnoceno z důvodu krátkého pobytu hodinek na ruce od včerejšího seřízení v souladu s DCF 77,5 Mainflingen, ale očekávám, že dosahovaná přesnost chodu v praxi bude v podstatně nižších hodnotách. Po několikaměsíčním záběhu podám pak info. Konec hlášení a díky za pozornost. Pár dokumentačních foto ze včerejšího příchodu zásilky via HKG Post a vyclívací pošta Plzeňská, Praha 5 (ano, měl jsem to "štěstí", že má zásilka byla zachycena a projednávána...). Edit: Na lumi se ani neptejte, je tragická, vyváženo ovšem dobrou viditelností bílých ruček...Casio MRW 310-kalibr 5330.pdf Upraveno 29. června 2016 uživatelem Frostie Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jajar Odesláno 29. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. června 2016 Člověče tak to koukám jak puk. Zrovna nedávno, někdy před 10 dny cca pořídil známý přesně tyhle Casia, jen v jiných barvách na dovču k moři jako otloukánky. Chtěl solar, alespoň 100m WR a co nejnižší cenu a rychle. Pořídil je v ČR a snad dokonce někde v kámeňáku, pokud se nepletu a za 1500,-Kč. Nikdy bych nečekal, že je uvidím i tady na fóru . Tak jsem zvědav, jak s nima budeš spokojen, zeptám se pak i známýho a hned mu dám vědět, že se objevily i tady, že v tom není sám. Teda pokud jsou to vážně ty samý, přikládám raději foto. Jinak z HK jsi kupoval kvůli barevný kombinaci? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jajar Odesláno 29. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. června 2016 Tak edit (nevím, proč nejde v tapatalku?) teď vidím, že tahle barva není v ČR k dispozici. Tak ať slouží. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 29. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. června 2016 (upraveno) Tak edit (nevím, proč nejde v tapatalku?) teď vidím, že tahle barva není v ČR k dispozici. Tak ať slouží.Přesně tak, kupoval jsem je z HKG kvůli té modré, jinak by se mi moc nelíbily. A jsou to ty samé, MWR-S 310H Upraveno 29. června 2016 uživatelem Frostie Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se