Přejít na obsah

Pochlubte se novými quartz přírustky...

Doporučené příspěvky

Jak píšeš - co minuta, tak to nelícuje zase jinde...a zase jinak...aspoň mě to tak přijde...já to fakt ale neřeším. Hodně podobně na tom jsou i o pár tisíc dražší Luminoxy, tam mě to tenkrát točilo neskutečně, po čase to člověk nevnímá a nosím je stejně jen na sřelnici...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 2,6tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Jak píšeš - co minuta, tak to nelícuje zase jinde...a zase jinak...aspoň mě to tak přijde...já to fakt ale neřeším. Hodně podobně na tom jsou i o pár tisíc dražší Luminoxy, tam mě to tenkrát točilo neskutečně, po čase to člověk nevnímá a nosím je stejně jen na sřelnici...

to je pravda, i Luminoxy v sobě mají nekvalitní rondu

Odkaz ke komentáři

to je pravda, i Luminoxy v sobě mají nekvalitní rondu

Pro mě je u nich důležitý, že vydržej naprosto prasácký zacházení a i po cca 5 letech parádně šlapou - za měsíc cca 20s do plusu, jednou jsem měnil pásek...jednou baterii...

Odkaz ke komentáři

K tomu nelícování můžu uvést úplně čerstvou zkušenost - a nejen k němu. Uplynulý týden jsem strávil ve Švýcarsku na dovolené. Jezdím tam každý rok začátkem července, ale nikdy jsem si nepřivezl žádné hodinky. Letos se tak potuluju pěší zónou v Sionu a koukám, že za výkladem jednoho hodinářství mají Victorinox INOX. Viděl jsem je v nabídce na helveti, ale nikdy jsem je nedržel v ruce. Tak si říkám, jdu se na ně podívat, za to nic nedám. Vlezli jsme do obchodu se ženou, uvnitř se nás ujala sympatická prodavačka, přinesla několikery INOX k vyzkoušení... Mimochodem, přestože jsou to hodinky na spodní cenové hranici, kterou tam nabízeli, dostalo se nám zacházení, jak kdybych chtěl koupit nějaké brajtle. 

No ale zpátky k hodinkám. Vyzkoušel jsem na ruce hodinky s kaučukem, pak na kůži, seděly perfektně, ale já mám prostě rád kovový tah. A ten neměli. Byl čtvrtek, paní povídá, nevadí, objednám je a budou v pondělí. Říkám, že bohužel v sobotu večer už budu v Čechách. Nevadí, když je prý teď objedná, budou zítra. A když nepřijdete, koupí je někdo jiný, žádný problém. Jakou že barvu ciferníku bych prý preferoval? Tak se nakonec shodneme na černé a odcházíme. Druhý den odpoledne spíš ze zvědavosti, než že bych tolik chtěl nakupovat, koukám a za výkladem opravdu přibyly dva nové kousky - na kovovém tahu, jedny s černým ciferníkem, druhé s šedomodrým. Neodolám a zase vlezeme dovnitř. 

Paní je nejprve evidentně udivena, že jsme fakt přišli, zcela jistě to nečekala. Usazuje nás u stolku a přináší na podložce modré a černé, oboje s kovovým náramkem. Zkouším je, vypadají skvěle, sedí skvěle. Váží asi jako monstra, to mám rád. Tah je poctivý, žádné plechové chrastítko. Vezmu černé, koukám na vteřinovu - samozřejmě naprosto mimo indexy, po celém obvodu ciferníku. Upozorňuju prodavačku, která to komentuje ve smyslu, bohužel, to je ronda. Pak vezmu ty šedomodré, které obdivně zkoumá žena, ta barva ciferníku je fakt perfektní. A navíc - vteřinovka sedí jak prdel na hrnec - několikrát to kontroluju a fakt sedí... Jelikož jsem se večer díval rychle na net, za kolik se dají objednat tady v ČR, vidím, že cena 595 franků je o asi 3 stovky víc, než jdou objednat na českém eshopu. To beru jako minimální rozdíl, který neřeším. Ještě se ujišťuji, že tříletá mezinárodní záruka platí i v ČR, což mi paní ochotně ukazuje v nějaké brožurce o záruce, kde je české zastoupení... No a pak už jen zkrácení tahu... platba kartou... a je vymalováno. Nejdražší suvenýr ze Švýcarska, který jsem si tam kdy koupil... Než odcházíme, přináší paní prodavačku dárek za nákup - velkou krabici Rafaelo s mašlí. 

Takže zkušenost je taková, že to nelícování Rondy (a podobných) je notoricky známé. Ale jsou kusy, které lícují dobře. A v neposlední řadě, chcete-li si nákup hodinek opravdu vychutnat (a můžou to být úplně obyčejné hodinky pro obyčejné smrtelníky), zkuste to třeba tady: http://www.titze.ch/titze.html  

Odkaz ke komentáři

Ještě k tomu nelícování, není to spíš špatně nasazenou vteřinovkou(do polohy mezi minutové indexy), než tím strojkem?

A u těch wengrů je to stejný jako u Seiko není dobře natištěný ten minutový věnec, takže někde minutové indexy můžou být

o desetinku ujeté.

Odkaz ke komentáři

Ještě k tomu nelícování, není to spíš špatně nasazenou vteřinovkou(do polohy mezi minutové indexy), než tím strojkem?

A u těch wengrů je to stejný jako u Seiko není dobře natištěný ten minutový věnec, takže někde minutové indexy můžou být

o desetinku ujeté.

Právě, že bohužel ne. Může se tomu přesazením vterinovky trošku pomoct, ale základní příčina a nedostatek tkví v nekvalitních kalibrech Ronda...
Odkaz ke komentáři

@dufi Pěkně ladí to datumové okénko na trojce :)

Ohledně licovani, jsem přesvědčen, že manželka to řešit nebude.

To je právě důvod, proč mě to až tak nevadí - žena ani netuší, že by to mělo sedět... :rolleyes: :)

Odkaz ke komentáři

Frostie tady rozjel slušný hon na rondové čarodějnice :D. Quartzek mi během chronomagoření pár rukama prošlo (Certina DS-2 precidrive s 26 šutrovou 6 motorovou etou, DS-4 s F06.111 etou, Candino s jakousi tříšutrovou etou, 2x quartz SMP, G10 v DS First Diverech, ETA 955.112 v Longines Conquest) a jediné, kde mi sedí vteřinovka na indexy, jsou Citizen potápky ze 70's (alespoň tu dobu uváděl prodejce). Ani bych se neodvážil tvrdit, že nelícování je doménou Rondy... Navíc, lícující vteřinovku nenabízí ani

s ceníkovkou 180/220 litrů :D. Tím vším chci říct, že ačkoliv by to měla být samozřejmost, lícující vteřinovka je spíše výjimka a shoda náhod. Proto u těchto Wengerů, vzhledem k cenové kategorii, považuji honbu za lícující vteřinovkou přinejmenším úsměvnou.  Upraveno uživatelem VitekB
Odkaz ke komentáři

Frostie tady rozjel slušný hon na rondové čarodějnice :D. Quartzek mi během chronomagoření pár rukama prošlo (Certina DS-2 precidrive s 26 šutrovou 6 motorovou etou, DS-4 s F06.111 etou, Candino s jakousi tříšutrovou etou, 2x quartz SMP, G10 v DS First Diverech, ETA 955.112 v Longines Conquest) a jediné, kde mi sedí vteřinovka na indexy, jsou Citizen potápky ze 70's (alespoň tu dobu uváděl prodejce). Ani bych se neodvážil tvrdit, že nelícování je doménou Rondy... Navíc, lícující vteřinovku nenabízí ani

s ceníkovkou 180/220 litrů :D. Tím vším chci říct, že ačkoliv by to měla být samozřejmost, lícující vteřinovka je spíše výjimka a shoda náhod. Proto u těchto Wengerů, vzhledem k cenové kategorii, považuji honbu za lícující vteřinovkou přinejmenším úsměvnou. 

Paráda. V tom případě bych řekl, že jsem v podstatě vyhrál bingo co se mých Wengerů týče..  :clap:  :clap:

Odkaz ke komentáři

Frostie tady rozjel slušný hon na rondové čarodějnice :D. Quartzek mi během chronomagoření pár rukama prošlo (Certina DS-2 precidrive s 26 šutrovou 6 motorovou etou, DS-4 s F06.111 etou, Candino s jakousi tříšutrovou etou, 2x quartz SMP, G10 v DS First Diverech, ETA 955.112 v Longines Conquest) a jediné, kde mi sedí vteřinovka na indexy, jsou Citizen potápky ze 70's (alespoň tu dobu uváděl prodejce). Ani bych se neodvážil tvrdit, že nelícování je doménou Rondy... Navíc, lícující vteřinovku nenabízí ani

s ceníkovkou 180/220 litrů :D. Tím vším chci říct, že ačkoliv by to měla být samozřejmost, lícující vteřinovka je spíše výjimka a shoda náhod. Proto u těchto Wengerů, vzhledem k cenové kategorii, považuji honbu za lícující vteřinovkou přinejmenším úsměvnou.
Hon? Já zase považuji za úsměvné, že Wengery za 5000 s debilní Rondou nejsou ani z poloviny schopny při licovani držet krok s q-q desetkrát levnějšími a Miyotou za 3 dolary. Nemohu si pomoct, ale lícováni vterinovky považuji u analogových hodinek za základní kvalitativní parametr a ani u jedněch hodinek doma nepozoruji odchylky.
Odkaz ke komentáři

s ceníkovkou 180/220 litrů :D. Tím vším chci říct, že ačkoliv by to měla být samozřejmost, lícující vteřinovka je spíše výjimka a shoda náhod. Proto u těchto Wengerů, vzhledem k cenové kategorii, považuji honbu za lícující vteřinovkou přinejmenším úsměvnou. 

Mohu dát za pravdu. Někteří výrobci na to dokonce svého času upozorňovali přímo v návodu k obsluze. Viz mé Prim Quartz zakoupené v únoru 1989:

post-437-0-97198500-1468874197_thumb.jpg

post-437-0-32172600-1468874240_thumb.jpg

Upraveno uživatelem siwi
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...