Přejít na obsah

Pochlubte se novými quartz přírustky...

Doporučené příspěvky

Mohu dát za pravdu. Někteří výrobci na to dokonce svého času upozorňovali přímo v návodu k obsluze. Viz mé Prim Quartz zakoupené v únoru 1989:

attachicon.gifScan3.jpg

attachicon.gifIMAG0196.jpg

Dokumenty nádherné. Jinak to tam mají hezky alibisticky ošéfovaný...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak jsem již avizoval ve vlákně "Které digi vám už brzy pošťák přinese?", objednal jsem si na ebayi od prodejce lucky123

http://www.ebay.com/itm/MRW-S310H-2B-Blue-Casio-Watches-100M-Date-Day-Display-Solar-Analog-Quatrz-/351770760569?hash=item51e72bd579:g:oHcAAOSwe7BW1Hzx

hodinky z kolekce Casio Marine, MRW-S 310H-2 s modrou otočnou lunetou.

Pár TTD a popis zde:

http://www.casio-europe.com/de/watch/collection/mrw-s310h-2bvef/

Mnou pomocí posuvného digitálního měřidla Mitutoyo naměřené hodnoty se lehce liší, zde tedy skutečný stav:

Lug to lug: oni i já 52,5 mm

Šířka bez korunky: v katalogu neuvedeno, skutečně naměřeno 46 mm

Šířka s korunkou: oni 47,9, já 48,5 mm, rozdíl 0,6 mm pravděpodobně nepodstatný

Naměřený průměr plastového sklíčka: 31 mm

Výška: oni 13,2 mm, naměřeno 13,5 mm, rozdíl 0,3 mm opět pravděpodobně nepodstatný

Hmotnost: oni 45 g, u nás neváženo

Pásek: 120+95 mm, při započtení těla hodinek celkový obvod 267,5 mm, tím pádem vhodné i na medvědí tlapy (modří vědí). Počet aretačních dírek v silikonovém pásku je 11, já s obvodem zápěstí 22,5 cm jsem na čtyřce od spony.

Pořizovací cena hodinek se skládala z následujících položek:

1. 1.223,- Kč vč. poštovného z HKG dle kurzu via PayPal

2. 21 % doplatek DPH 247 Kč

3. celní zastoupení ČP 192,- Kč (nejsem z Prahy)

celkem tedy 1.672,- Kč

Chtěl jsem je původně pořídit v rámci EU, což se mi ovšem nepovedlo, Casio Deutschland udává dobu naskladnění 8-12 týdnů (!!!), amazon nemá skladem, v ČR tento model s modrou lunetou (310H-2) není k dispozici též.

Zajímavostí jsou kompletní vnitřnpsti od Citizenu. Ačkoliv je vzadu na dýnku uvedeno číslo Casio kalibru 5330, je použit sedmikamenový Miyota kalibr a kapacitátor Citizen MT621, vyráběný výhradně pro Citizen u Paňáka.

Hodinky mají tedy solární napájení, dle návodu s rezervou chodu 3 měsíce a EOL-indikací při poklesu napětí v akumulátoru, projevující se chodem vteřinovky v krocích 2 vteřin.

Udávaná měsíční přesnost kalibru je +/- 20 sec.

Zatím nevyhodnoceno z důvodu krátkého pobytu hodinek na ruce od včerejšího seřízení v souladu s DCF 77,5 Mainflingen, ale očekávám, že dosahovaná přesnost chodu v praxi bude v podstatně nižších hodnotách. Po několikaměsíčním záběhu podám pak info.

Konec hlášení a díky za pozornost.

Pár dokumentačních foto ze včerejšího příchodu zásilky via HKG Post a vyclívací pošta Plzeňská, Praha 5 (ano, měl jsem to "štěstí", že má zásilka byla zachycena a projednávána...).

Edit: Na lumi se ani neptejte, je tragická, vyváženo ovšem dobrou viditelností bílých ruček...

Přidám pár postřehů po zhruba měsíčním provozu. Vteřinovka lícuje stále vzorně. Přesnost chodu je též příkladná, +4 sec za měsíc. Na to, za kolik ty hodiny jsou a vzhledem k tomu, že nemají zabudován žádný superquartz kalibr, tak myslím, že ok. Předkládám k posouzení pár foto na dnes ze Shenzhenu dorazivším aftermarket silikonovém řemínku s překlápěcí sponou, rozteč 18 mm. 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři

To Frostie: Docela jsi mě s těmahle Casio nasadil brouka do hlavy.. Akorát mi vadí to plastové sklíčko. Je opravdu plastové? Není to náhodou minerál, že ne..

samozřejmě, že je to minerál. Ne není, píšou resin glass :-(

Upraveno uživatelem Frostie
Odkaz ke komentáři

samozřejmě, že je to minerál. Ne není, píšou resin glass :-(

Na pár eshopech jsem četl minerál.. ale jak říkáš, resin glass. Škoda jak sviň.  :angry:

Ani by mi ten plast tak moc nevadil, ale už jsem měl dvoje hodinky s resin glass a úplně na houby. Vždy jsem měl během krátké doby škrábanec. Rozleštit to sice není takový problém (teda pokud to není grand kaňon..), ale i tak..

Odkaz ke komentáři

Na pár eshopech jsem četl minerál.. ale jak říkáš, resin glass. Škoda jak sviň.  :angry:

Ani by mi ten plast tak moc nevadil, ale už jsem měl dvoje hodinky s resin glass a úplně na houby. Vždy jsem měl během krátké doby škrábanec. Rozleštit to sice není takový problém (teda pokud to není grand kaňon..), ale i tak..

zrovna dnes jsem trochu zavrávoral, vzal jsem zárubeň a myslel jsem, že bude po nich. Ani houno, otřel jsem je kapesníkem a bez následků. Asi pružnost, nebo co...Ale myslím, že výměna toho plastíku by byla i s prací v řádu několika málo stokorun. Už jsem myslel na safír, ale po dnešku ještě vydržím...

Odkaz ke komentáři

Mě by spíš vadil ten plastovej strojek. Plastový strojky nemám rád :rolleyes: (krom digitálek samozřejmě)

Myslíš, že Miyota solár s kameny je čistě plastový strojek? Takový nemají ani levné digi F91W...
Odkaz ke komentáři

Myslíš, že Miyota solár s kameny je čistě plastový strojek? Takový nemají ani levné digi F91W...

Tak to sorry, málo jsem to prostudoval, myslel jsem že je to výtvor od Casia, a tam nic jinýho neumí, no a kámen, to už vůbec ne . No ale tohleto je z jinačí dílny.

Upraveno uživatelem ramon
Odkaz ke komentáři

No ale tohleto je z jinačí dílny.

viz moje původní recenze cca před měsícem...

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/7942-pochlubte-se-nov%C3%BDmi-quartz-p%C5%99%C3%ADrustky/page-74

Odkaz ke komentáři

No právě že jsem si ji přečetl až dneska, tak už vím... No strojek se sedmi  kameny u Casia, docela zázrak, a ještě k tomu v hodinkách za šestnáct stovek, to fakt čumím  :eek: 

Odkaz ke komentáři

No právě že jsem si ji přečetl až dneska, tak už vím... No strojek se sedmi  kameny u Casia, docela zázrak, a ještě k tomu v hodinkách za šestnáct stovek, to fakt čumím  :eek:

strojek je miyota, u casia je několik modelů, které tyto strojky používají

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...