Přejít na obsah

Pochlubte se novými quartz přírustky...

Doporučené příspěvky

Já jsem přesně tyhle měl v nějaké roce 87 - 88 a pokud si vzpomínám, čas šel synchronně - nerozhazoval se. Na číselníku bylo ještě logo jako takového krystalu. Ale třeba se pletu, je to dáááávno. Každopádně jsem ty hodinky měl hrozně rád a pořád si říkám, že obětuju ten litr a tuhle současnou verzi si z nostalgie koupím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

JJ, ale myslím, že je problém v tom, že ručky nejsou v synchronu s displejem. Každé nastavuješ samostatně.

to ano, ale jak to jednou nastavíš, tak to běží synchronně. Nejhorší varianta je opravdu ten kalibr 2701, kdy máš dole digitální část a nahoře ručky, nastavované korunkou. Tam to nezesynchronizuješ nikdy...

Odkaz ke komentáři

Já jsem přesně tyhle měl v nějaké roce 87 - 88 a pokud si vzpomínám, čas šel synchronně - nerozhazoval se. Na číselníku bylo ještě logo jako takového krystalu. Ale třeba se pletu, je to dáááávno. Každopádně jsem ty hodinky měl hrozně rád a pořád si říkám, že obětuju ten litr a tuhle současnou verzi si z nostalgie koupím.

Nepleteš se.

Odkaz ke komentáři

Ale ano, šlo to zkloubit, měl jsem je též a na tu "chvilku", kdy jsem to seštelovával, pamatuji doteď. Byl to opruz ( když se to povedlo přesně, tak pak při zamáčknutí korunky poposkočila minutová ručka nepatrně vpřed a mohlo se začínat znovu ), ale rád na to vzpomínám.

Odkaz ke komentáři

Tuhle u mě od jednoho zdejšího člena přistály tyhle Candina. Původně jsem je chtěl na dojebání v dílně. Ale velice mile mě překvapily. Na ruce jsou pocitově na jedničku. Lehoučké celotitanové, safír, uvnitř tluče tříšutrová Eta. A to zpracování jako takové, super!

Mám z nich radost jako blázen. Jen teď nevím, jestli mi je do té dílny nebude líto..

Omluvuju za foto, tentokrát se moc nepovedlo.. Ale hodinky jako takové, jsou fakt super!!

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem Jiří_99
Odkaz ke komentáři

Včera mi přišel další přírůstek, rozhodl jsem se, že tentokrát vyzkouším Timex. Chtěl jsem levné analogové hodinky vojenského vzhledu, s datumovkou, komplet číslicovými indexy bílé barvy, dobře čitelnými, a minerálním sklem, ne plastem. Zvolil jsem tyhle T49994 Expedition Rugged. První dojmy jsou pozitivní, vzhledově se mi moc líbí, zpracování na jedničku, příjemně lehké (pouzdro je plast) a relativně ploché, velkou výhodou je Indiglo podsvícení a i bez něj mají ručky slušnou lumi. Menším mínusem (pro mě spíš kosmetickým) je pevná luneta a WR jen 50 m. Řemen je gumový, dost nepoddajný, ale hodinky stejně půjdou na nato nebo zulu strap, jakmile mi dorazí zásilka z Ebaye, stěžejky jsou klasické 22 mm.

Upraveno uživatelem pavel1980
Odkaz ke komentáři

Frostie: Ebay ne, kupoval jsem je na hodinky-ceske-sperky.cz, tam jsem u nás našel nejvýhodnější cenu (1161,- s dobírkou a dopravou zdarma, doporučenou cenu mají tuším 1650,-). Byl to takový momentální nápad po pár pivech :-) Ve středu večer jsem je objednal a v pátek ráno jsem je měl doma.

Odkaz ke komentáři

Frostie: Ebay ne, kupoval jsem je na hodinky-ceske-sperky.cz, tam jsem u nás našel nejvýhodnější cenu (1161,- s dobírkou a dopravou zdarma, doporučenou cenu mají tuším 1650,-). Byl to takový momentální nápad po pár pivech :-) Ve středu večer jsem je objednal a v pátek ráno jsem je měl doma.

Parádní koupě, za super cenu

Odkaz ke komentáři

Skoda te wr, pocitove mne 50 m desi, i kdyz vetsina mych hodinek stejne hloubku neuvidi.... Vypadaji dobre, az bych se je bal do...at.

Kdo se bojí, sere v koutě...50 WR je na většinu aktivit, včetně moře, skoků do vody a plavání až až...

Odkaz ke komentáři

Těžko říct, jak se liší konstrukce těchle Timexů třeba od obyčejných Casií, které mají u sportovnějších (ale pořád těch levných) modelů základ WR 100M, třeba Casia MRW-200, bratru za pár stovek, velmi podobného typu jako moje Timexy (analogy, korunka, pouzdro plast, víko plech, sklo minerál...). Jestli se třeba Timex spíš víc "nesichruje" proti případným reklamacím...

Odkaz ke komentáři

Těžko říct, jak se liší konstrukce těchle Timexů třeba od obyčejných Casií, které mají u sportovnějších (ale pořád těch levných) modelů základ WR 100M, třeba Casia MRW-200, bratru za pár stovek, velmi podobného typu jako moje Timexy (analogy, korunka, pouzdro plast, víko plech, sklo minerál...). Jestli se třeba Timex spíš víc "nesichruje" proti případným reklamacím...

To se sichruje i to Casio...O tolik se to zase lišit nebude. Těsnění korunky, sklíčka a dýnka, kvalita zpracování, to vše bude +- na stejno.

Odkaz ke komentáři

Kdo se bojí, sere v koutě...50 WR je na většinu aktivit, včetně moře, skoků do vody a plavání až až...

Ja vim, to uz mne rikalo vic lidi. Proto pisu, ze je to muj vnitrni problem.

Jinak za tu cenu, parada.

Odkaz ke komentáři

WR50 rozhodně není na nějaké vodní aktivity. Jistě, některé modely s tím problém nemají, ale jiné zase ano. A je to pak akorát sázka do loterie, jestli to zrovna ty dotyčné hodinky vydrží nebo je člověk zbytečně utopí, protože si nedal říct. Oni výrobci asi dobře vědí, proč je i WR100 (kdyby stačila WR50, tak 100 už logicky není potřeba) :)

Odkaz ke komentáři

WR50 rozhodně není na nějaké vodní aktivity. Jistě, některé modely s tím problém nemají, ale jiné zase ano. A je to pak akorát sázka do loterie, jestli to zrovna ty dotyčné hodinky vydrží nebo je člověk zbytečně utopí, protože si nedal říct. Oni výrobci asi dobře vědí, proč je i WR100 (kdyby stačila WR50, tak 100 už logicky není potřeba) :)

Výsledky opakovaných třicetiletých analýz různých značek a tříd hovoří zcela jinak, ale to nevadí. 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...