Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Pro poučení a varování  mohl by jsi blíže popsat ono děje neco nestandartního? Aby někdo z nás nedopadl takhle :wallbash:   díky

Nestandartní bylo že aukce byla ihned po mailu v kterém jsem projivil zájem zrušena. Když jsem odeslal peníze a to ještě jakousi podivnou službou (na kterou si teď nevspomenu, ale bylo to přes Českou poštu) tak jsem viděl prachy naposledy a hodinky nikdy. Jednalo se asi o 63.000,-Kč. Dobrej úlet ne?

• Odpovědi 73
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Ale spolu-náckovia by mu závideli. Zlaté, to budú určite dôstojnícke :flex: .

Keď si dá fake-maker trochu záležať, tak to vyzerá takto:

post-764-1184578890.jpg

post-764-1184578904.jpg

Odesláno
Nestandartní bylo že aukce byla ihned po mailu v kterém jsem projivil zájem zrušena. Když jsem odeslal peníze a to ještě jakousi podivnou službou (na kterou si teď nevspomenu, ale bylo to přes Českou poštu) tak jsem viděl prachy naposledy a hodinky nikdy. Jednalo se asi o 63.000,-Kč. Dobrej úlet ne?

No fuj to je smutný příběh

Odesláno

kdyz uz se tady resi ebay prispeju jednim OT dotazem, je nejaky rozdil pro ceske celniky, kdyz je / neni balik oznacen jako gift? Nebo se dph/clo vztahuje i na nej?

Odesláno
kdyz uz se tady resi ebay prispeju jednim OT dotazem, je nejaky rozdil pro ceske celniky, kdyz je / neni balik oznacen jako gift? Nebo se dph/clo vztahuje i na nej?

Zaleží na tom jakého celníka potkáš. Myslím, že funguje i nějaká finta s použitým zbožím. Hlavně je dobré věci neposílat v originál obalu <----- tip od kamaráda. Pokud jde balík poštou, tak by neměl být problém, napíšeš tam nějakou nízkou cenu, gift a mělo by to být v pohodě. Pokud to jde spediční službou tak je tam vždy uvedena cena na kterou je to pojištěné a máš smůlu.

• po měsíci...
  • Po roku...
Odesláno
Chtel bych poprosit ochotneho clena o zprostredkovani nakupu na ebay. Komunikace pres SZ. Diky

Poslal jsem ti SZ. Kdyžtak to napíšu i sem, kdyby chtěl využít někdo další. Aktuálně pro FIO testuju zahraniční platby, tak mám veškeré převody v EUR v rámci EU zdarma (a dokonce i do Chorvatska :D - platil jsem známému dovolenou).

Pro větší částky (nebo pro platby v jiné měně než EUR) doporučuji devizové společnosti - přes REOL platím 100 Kč za platbu, navíc mají výrazně lepší kurz - od cca 150 EUR se kvůli kurzu vyplatí i pro převody v rámci EU.

Na druhou stranu nejsem moc kovanej v AJ, můj šálek kávy je spíše němčina.

Odesláno
Pro poučení a varování  mohl by jsi blíže popsat ono děje neco nestandartního? Aby někdo z nás nedopadl takhle :wallbash:   díky

Kupuj jen přímo a plať PayPalem. 6ádné bokovky a kupuj jen od obchodníků, kteří mají komentáře raději v řádu stovek.

Odesláno
Zaleží na tom jakého celníka potkáš. Myslím, že funguje i nějaká finta s použitým zbožím. Hlavně je dobré věci neposílat v originál obalu <----- tip od kamaráda. Pokud jde balík poštou, tak by neměl být problém, napíšeš tam nějakou nízkou cenu, gift a mělo by to být v pohodě. Pokud to jde spediční službou tak je tam vždy uvedena cena na kterou je to pojištěné a máš smůlu.

Já mám zkušenost opačnou. Přes Fedex nebo DHL to projde většinou v pohodě / stačí si jen napsat nižší částku - tu Vám ale třeba v USA neradí napíšou, protože si za to můžou jít sednout /. Naopak na vyclívací poště v Praze se na nějaký Gift nedívají. Často chtějí doložit skutečně zaplacenou částku. V případě daru prokázat, že jde o dar.

Odesláno
Já mám zkušenost opačnou. Přes Fedex nebo DHL to projde většinou v pohodě / stačí si jen napsat nižší částku - tu Vám ale třeba v USA neradí napíšou, protože si za to můžou jít sednout /. Naopak na vyclívací poště v Praze se na nějaký Gift nedívají. Často chtějí doložit skutečně zaplacenou částku. V případě daru prokázat, že jde o dar.

me by zajimalo kdyz si necham clovek privest hodinky primo z usa tak jestli on musi dokazovat ze jde o darek nebo ne kdyby NAHODOU ho zastavili.

Odesláno

Souhlas, minulý týden jsem vydražil na ebay dvoje hodinky, ty dražší, které šly přes Fedex už jsou doma bez dalších plateb a komplikací, no a ty druhé visí někde na poště v Praze a chtějí po mě doklad z Paypal. Ten jsem jim poslal, ale vůbec se dále neozvali, tak nevím, mám se ještě dál v tom nějak angažovat, jako volat tam nebo psát, nebo mi hodinky pošlou s tím, že doplatím DPH? Je to první věc, která se mi takto zasekla, bude to trvat dlouho?

Odesláno
Souhlas, minulý týden jsem vydražil na ebay dvoje hodinky, ty dražší, které šly přes Fedex už jsou doma bez dalších plateb a komplikací, no a ty druhé visí někde na poště v Praze a chtějí po mě doklad z Paypal. Ten jsem jim poslal, ale vůbec se dále neozvali, tak nevím, mám se ještě dál v tom nějak angažovat, jako volat tam nebo psát, nebo mi hodinky pošlou s tím, že doplatím DPH? Je to první věc, která se mi takto zasekla, bude to trvat dlouho?

Ja posilal vypis z PayPal asi 2x nikdy neodpovedeli a balicek byl jednou do dvou dnu a podruhe taky brzy doma. Pokud jsi platil mene nez 150 eur melo by to byt bez cla a dph

Odesláno
Ja posilal vypis z PayPal asi 2x nikdy neodpovedeli a balicek byl jednou do dvou dnu a podruhe taky brzy doma. Pokud jsi platil mene nez 150 eur melo by to byt bez cla a dph

Platil jsem 111$ a pokud by to bylo bez DPH to by mě opravdu mile překvapilo, takže to nechávám v klidu, díky, uvidíme

Odesláno
me by zajimalo kdyz si necham clovek privest hodinky primo z usa tak jestli on musi dokazovat ze jde o darek nebo ne kdyby NAHODOU ho zastavili.

To nikdo neřeší... pokud toho "přenašeče" zastaví, bude jedno, jestli to má pro sebe nebo jako dárek. Jde o hodnotu zboží. Proto nedoporučuji nechávat doklady a ktrabičku. Hodinky na ruku a zbytek poslat poštou...

PS: ještě se mi nikdy nestalo, že by se mě někdo ptasl na to, co si přivážím...

Odesláno

Potřeboval bych vaši pomoc, koupil jsem hodinky na ebay v Itálii za 81 ?, ale došly s vadou, sice ne nějak významnou, spíš krasovada a tak zatím nebudu psát jakou, není to podstatné pro tento případ, no a proto jsem psal prodejci a ten se tváří, že o ní nevěděl a nabízí mi viz jeho odpověď níže, buď ať pošlu hodinky zpátky, že mi vrátí peníze, což by mě asi stálo poštovné (nebo ne?), anebo tam je nějaká druhá možnost, když si hodinky nechám, že mi něco nabízí v ceně 15?, ale na to moje jednoduchá angličtina nestačí :thumbsdown_anim:

Lituju toho, že jsem byl líný se na stará kolena učit cizí jazyky a ve škole jsme měli jen ruštinu. Díky.

hello, had a watch store in stock, so 'proposed at this price, you can postpone it and you will be refunded with no problem, I did not know I would not have otherwise made in selling the clock, if you decide to keep it, because' otherwise l 'clock' new poso reimbursed a flat rate ? 15.00 Seprio do you want me to do I feel sorry for the inconvenience Bye.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...