Argon Odesláno 3. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2015 Tak mám konečně nafocené své "nové" poljoty s budíčkem. Pouzdro je v NOS stavu, když jsem ho viděl, tak mělo na sobě ještě cenovku z klenotů :-). Od Vánoc konečně dané dohromady - tikající a cvrkající :-)
Murphy97 Odesláno 3. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2015 Vyborne!To ja mam jeste cestu dalekou...
Argon Odesláno 3. ledna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 3. ledna 2015 ja mam tytok Ty jsou ovšem výborný, navíc komplet balení... to je paráda. Já jsem rád, že jsem je sehnal. V podstatě mi je seskládal můj hodinář. Mechaniky s budíčkem jsem dlouho chtěl. Je to pro mě taková raritka, navíc zvuk budíku je supr. Jak kdybych měl na ruce cvrčka :-)
Argon Odesláno 3. ledna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 3. ledna 2015 Vyborne!To ja mam jeste cestu dalekou... Zase tak daleká není :-). Od čeho je ten kruh na cifru?
villain83 Odesláno 3. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2015 ja mam tytok tahle barevna kombinace je moc pekna
Murphy97 Odesláno 3. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2015 (upraveno) Zase tak daleká není :-). Od čeho je ten kruh na cifru?Nevim, jeste nebyly otevrene, mozna od "budickove" rucky.... Sibir: taky velka parada! Upraveno 3. ledna 2015 uživatelem Murphy97
skodna Odesláno 18. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2015 Taky bych se rád pochlubil. Mám z nich radost, když mě zbudí a musím do práce.
skodna Odesláno 19. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2015 Móóóc pěkný. To je ale nová produkce ne?
madmax1200 Odesláno 25. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2015 Móóóc pěkný. To je ale nová produkce ne?no to by mě teda taky zajímalo
ava Odesláno 25. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2015 Mám je asi cca 5 let, ale jak jsou staré nevím. Rok na nich není.
odjinud Odesláno 26. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2015 Já mám dvoje, ty starý i ty nový hranatý a první nebudí a druhý nejdou (ale budily by)... myslím, že zde sovětský průmysl překročil své možnosti :-)(nakonec jsem se uspokojil vintage Seiko bell-maticem)
Argon Odesláno 28. ledna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 28. ledna 2015 Já mám dvoje, ty starý i ty nový hranatý a první nebudí a druhý nejdou (ale budily by)... myslím, že zde sovětský průmysl překročil své možnosti :-)(nakonec jsem se uspokojil vintage Seiko bell-maticem) Tak já si na ruské budíčky nemůžu stěžovat. Jdou dobře, tedy necelou minutu/den do plusu, ale to stáhnu regulací. Budíček budí hezky, jen je citlivější, takže ve chvíli kdy jsem vychytal jeho přesnost, tak není problém nastavit si ho na půl šesté a vím, že zvonit bude v půl šesté :-)
Návštěvník eloga Odesláno 28. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2015 (upraveno) ruské budíčky Signal/Poljotno mně by zajímalo, jestli někdo víte jejich skutečnou historii, někde v ruských zdrojích jsem dávno tomu četl popis toho, z čeho to rusové obšlehli i s tím,, že rusové se tím chlubili,. Tedy že ta jejich konstrukce z přelomu 50/60 let vychází z originálu švýcarské nebo německé produkce i se jménem původní firmy, bylo to zkraje třicátých let. Ale už to zase nemůžu najít, jen mě na tom zaujalo to, že to berou jako úspěch, který se počítá a má západní historii, což má v jejich očích punc kvality a něčeho lepšího...** Upraveno 28. ledna 2015 uživatelem eloga
Argon Odesláno 28. ledna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 28. ledna 2015 ruské budíčky Signal/Poljotno mně by zajímalo, jestli někdo víte jejich skutečnou historii, někde v ruských zdrojích jsem dávno tomu četl popis toho, z čeho to rusové obšlehli i s tím,, že rusové se tím chlubili,. Tedy že ta jejich konstrukce z přelomu 50/60 let vychází z originálu švýcarské nebo německé produkce i se jménem původní firmy, bylo to zkraje třicátých let. Ale už to zase nemůžu najít, jen mě na tom zaujalo to, že to berou jako úspěch, který se počítá a má západní historii, což má v jejich očích punc kvality a něčeho lepšího...** Tak co vím je, že rusové zkopírovali švýcarský strojek AS 1475, ten se začal vyrábět v roce 1954. Vznikla hromada jeho klonů. Líbí se mi např. AS 1931, kromě budíku má v sobě i datumovku, což se hodí. Mít i den, tak to jsou dokonalé hodinky :-). Rusové vycházeli z původní AS 1475, svůj poljot 2612 začali vyrábět v roce 1959. Četl jsem, že rusové měli obeceně problém s náramkovými hodinkami, takže nakoupili ve švýcarsku výrobní stroje i licence na strojky. Takže by se dalo říct, že to jsou všechno legální kopie. Jen občas trochu humpolácky zpracované ;-) Poljot 2612 - http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&11&2uswk&Poljot_2612_0 AS 1475 - http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&11&2uswk&AS_1475
Návštěvník eloga Odesláno 28. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2015 ok, díky, no tady máš Poljot 2612 vlevo, AS 1475 vpravo, ten má 17 seventeen jewels v popisu,měl jsem v plánu si to opatřit, Poljot, ale vlastně už mě to ani neláká.... **
Raichu Odesláno 22. března 2015 Nahlásit Odesláno 22. března 2015 zdarec,Taky mám jedny s cvrčkem, ze spánku mě to nevzbudí ani na ruce, ale v bdělosti se vždycky leknu, když jsou "nabuzený" :-)jinak srry za tu hvězdu, nic nepodporuji, prostě tam je; artefakt k artefaktu.Poljot budík.mp3
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se