Hrom Odesláno 23. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2025 Ještě návod: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
VS Odesláno 17. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2025 Tesla ARF 300. Asi nejlepší sluchátka, co Tesla vyrobila. Používala je i Československá televize ve studiu. Stála asi 980 Kčs, půlka mé první výplaty. Po 40 letech hrají překvapivě kvalitně. Trošku jsem je zmodernizoval. Kroucený telefonní kabel s pětikolíkem jsem vyměnil za zásuvky cinch a doplnil modrým tůtem. Asi ty kablíky vyvedu vrchem, aby nepřekážely. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 2
carpaccio Odesláno 14. ledna Nahlásit Odesláno 14. ledna (upraveno) Znáte ten pocit, kdy Vás napadne nějaká úplná blbost z dávný minulosti, začnete nad ní přemýšlet - a postupně se to promění v naprostou obsesi a víte, že už se klidně nevyspíte, dokud tu záhadu nevyřešíte? (Pokud jste odpověděli "ne", tak Vám můžu akorát závidět. ) Každopádně... Onehdá jsem si vzpomněl na svůj první CD přehrávač, co jsem dostal někdy kolem roku 95 - 98 od rodičů... A ani po hodinách a hodinách googlení a diskusí s AI jsem nenašel nic, co by ho alespoň trochu připomínalo... Uklidnilo mě, že jsem našel alespoň absurdně nekvalitní fotku toho zázraku z dobového digitálního foťáku v rozlišení asi tři na pět pixelů , díky čemuž jsem rozptýlil úvahy na téma, jestli jsem si ten přehrávač nevyhalucinoval. Tak jestli mi chcete pomoct podrbat se na svědícím místě na mozku, budu vděčný každému, kdo se na mém pátrání po odpovědi bude podílet... Co víme jistě: koupeno v ČR někdy kolem roku 95 - 98 přehrávač na 1 CD (samozřejmě bez podpory MP3), které se vkládalo do vyjíždějícího šuplíčku zepředu AM/FM rádio čas / budík integrované neodpojitelné reproduktory po stranách přístroje madlo pro přenášení nebylo výklopné, ale tvořil ho prolis nahoře zezadu, kam se daly vsunout prsty tmavě šedé šasi dálkové ovládání ve formátu "tlustá kreditka", do kterého se vkládala plochá baterka CRněco a namísto konvenčních tlačítek měl jen takové "hrbolky", které se aktivovaly "promáčknutím" té kopulky ovládací prvky na těle přehrávače pouze zepředu - klasická tlačítka, IR senzor, vlevo dole červená LEDka signalizující stand-by a dole uprostřed dominantní kolečko pro ovládání hlasitosti, které se však neotáčelo, ale jen se posouvalo ze středové polohy na mikrospínač vlevo nebo vpravo, čímž se hlasitst zvýšila/snížila o jeden stupeň, případně o víc, když se drželo déle žlutě nebo oranžově podsvícený displej nahoře veprostřed, rádio bez RDS Co si myslíme, ale nejsme si jisti: výrobce jsem si myslel, že byl Thomson. Po té anabázi s hledáním už bych za to ruku do ohně nedal, takže připouštím Philips, Grundig, Sharp, Teac... Určitě to nebylo Sony ani Panasonic. myslím si, že to nešlo provozovat na baterky, ale muselo to být připojené k síti V rámci zoufalství přikládám AI-enhanced jedinou dobovou fotku, co jsem našel (hra stínů) a svoji velmi uměleckou skicu pohledu zepředu a zeshora. Tak pokud jste to dočetli až sem a ještě jste se rozhodli na mě nevolat Chocholouška, všem Vám děkuju. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 14. ledna uživatelem carpaccio 2
FantasticFabio Odesláno 14. ledna Nahlásit Odesláno 14. ledna Zkoušel jsem zadávat retro cd portable player , nebo i vintage ….. takový divný značky co to našlo , ale …. Všechny maj ručátko - madlo - uchopičník , všechny jsou i s kazeťákem …. Je fakt , že tenkját bylo značek od A až po Zet …. Takže ti nepomúžu …. Možna SABA …… možná ….
carpaccio Odesláno 14. ledna Nahlásit Odesláno 14. ledna Jj, můj klasickej prompt do Googlu je "<ZNAČKA> vintage cd player radio clock integrated speakers". V různejch variacích jsem už zhlédnul bez přehánění tisíce různejch zařízení... Koncepčně se k tomu asi nejvíc přiblížila produkce TEACu, ale pořád bylo všechno, co jsem našel, na hony vzdálené tomu, co hledám. AI chvíli smysluplně nabízí značky a občas i modely, ale pak už vždycky začne halucinovat a nakonec mi posílala fotky nějakejch madel na zdi. No, mám v tomhle zcela nesmyslným projektu utopenejch už tak čistejch 6 hodin a začíná mi z něj hrabat... Tak si říkám, že třeba mou umanutost Alláh odmění tím, že se tu najde dobrá duše, co měla tuhle bestii doma taky, akorát oproti mně ještě není předčasně senilní a pamatuje si, jak se to jmenovalo.
tommi_d Odesláno 14. ledna Nahlásit Odesláno 14. ledna před 43 minutami, carpaccio napsal: Jj, můj klasickej prompt do Googlu je "<ZNAČKA> vintage cd player radio clock integrated speakers". V různejch variacích jsem už zhlédnul bez přehánění tisíce různejch zařízení... Koncepčně se k tomu asi nejvíc přiblížila produkce TEACu, ale pořád bylo všechno, co jsem našel, na hony vzdálené tomu, co hledám. AI chvíli smysluplně nabízí značky a občas i modely, ale pak už vždycky začne halucinovat a nakonec mi posílala fotky nějakejch madel na zdi. No, mám v tomhle zcela nesmyslným projektu utopenejch už tak čistejch 6 hodin a začíná mi z něj hrabat... Tak si říkám, že třeba mou umanutost Alláh odmění tím, že se tu najde dobrá duše, co měla tuhle bestii doma taky, akorát oproti mně ještě není předčasně senilní a pamatuje si, jak se to jmenovalo. Nebola to AIWA ? 1
Klotzman Odesláno 14. ledna Nahlásit Odesláno 14. ledna Nepomůžu, leda tím, že jsem to protáhl grafickým programem. Ovšem kde nic není, ani on nic nevykouzlí. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
carpaccio Odesláno 14. ledna Nahlásit Odesláno 14. ledna Děkuju oběma. Aiwu jsem projel googlem taky a nenašel jsem to. Ale samozřejmě ji vyloučit nemůžu.
Crusty Odesláno 15. ledna Nahlásit Odesláno 15. ledna Telefunken CD Studio 1 https://www.hifi-wiki.de/index.php/Telefunken_Mini-Compact_System_CD_Studio_1 Nemáš zač Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 5 4
carpaccio Odesláno 15. ledna Nahlásit Odesláno 15. ledna před 21 minutami, Crusty napsal: Telefunken CD Studio 1 https://www.hifi-wiki.de/index.php/Telefunken_Mini-Compact_System_CD_Studio_1 Nemáš zač Bratře, chci nosit Tvoje děti! Děkuju! Úplně cejtím, jak si můj mozek hlasitě oddechnul. :D 1 4
Hrom Odesláno 15. ledna Nahlásit Odesláno 15. ledna V 3. 8. 2021 v 23:24, martar napsal: První kazeťák už desítky let nemám, ani fotky... tak aspoň tři z netu. Maďarský kazetový magnetofon BRG MK27 IC Automatic, zahrál si i ve filmu Kopretiny pro zámeckou paní Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Také doma u rodičů byl! Pětikolíková šnůra na spojení s dalším "magičem", kazety Emgeton, Agfa, TDK, BASF .... a pirátské kopírování jelo!
Crusty Odesláno 15. ledna Nahlásit Odesláno 15. ledna před 1 hodinou, carpaccio napsal: Bratře, chci nosit Tvoje děti! Děkuju! Úplně cejtím, jak si můj mozek hlasitě oddechnul. :D Rád jsem přispěl k Tvé duševní pohodě. 1 1
Harwey Odesláno 15. ledna Nahlásit Odesláno 15. ledna super, ako si to nasiel? poznal si,ci AI ci gugel? 1
FantasticFabio Odesláno 15. ledna Nahlásit Odesláno 15. ledna před 3 hodinami, Harwey napsal: super, ako si to nasiel? poznal si,ci AI ci gugel? Myslím si, že použil šifru mistra Crusty
Crusty Odesláno 16. ledna Nahlásit Odesláno 16. ledna před 14 hodinami, Harwey napsal: super, ako si to nasiel? poznal si,ci AI ci gugel? Potřeboval jsem se v práci trošku odreagovat, takže AI mi našla zaniklé/méně známé výrobce z 90 let a pak google. Trvalo to asi 10 minut. 1 1 1
Crusty Odesláno 16. ledna Nahlásit Odesláno 16. ledna A dost pomohla fotka od @Klotzman, pro porovnání.
carpaccio Odesláno 16. ledna Nahlásit Odesláno 16. ledna Inu, když dva dělají totéž, není to totéž. Mě AI akorát hodnu chválila, jak bravurně jsem jí to popsal, a pak vyhalucinovala neexistující modely, co to spolehlivě jsou. Crusty je král.
odjinud Odesláno 19. ledna Nahlásit Odesláno 19. ledna Panasonic RS-296US Carousel Deck (1972). Na 20 kazet. Foto z netu. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 2 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se