Přejít na obsah

Jake knihy prave ctete nebo co dobreho jste cetli?

Doporučené příspěvky

• po 4 týdnech...

Kdo mám rád akci a napětí nebude zklamán knihou Andaluský přítel od Alexandera Sodeberga.

Nedoporučuji začít číst večer, pokud musíte ráno jít do práce.

Výjimečně je ta knížka napínavá již od první stránky. Vydavatel knihu uvádí jako mix Muže, kteří nenávidí ženy a Rodiny sopránů. 

andalusky-pritel-166877.jpg

Upraveno uživatelem FraK
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel

skvela svejkovina, pro znalce naseho Dobreho vojaka temer povinnost !

Tak já se za znalce Švejka považuju, ale souvislost nebo podobnost mezi těmihle dvěma knihami žádnou nevidím. Navíc Hašek je z literárního hlediska v úplně jiném patře.

Staříka jsem přečetl, ale přiznám se, že tak od poloviny, dvou třetin jsem se už trápil. Začátek dobrej, ale po čase se to změní na takovou nastavovanou kaši, kde se jen opakují stejné situace v jiných reáliích.

Odkaz ke komentáři

Starik pekelna nuda. A film bych rekl, ze uplne hroznej  <_<  U Svejka jsem kdysi rval smichy a film je klasika ceske kinematografie. Holt asi tem severanum nekdy nerozumim.

Já právě pod vlivem dojmu z knihy jsem nesebral na film odvahu. Takže říkáš, že to ani nemám zkoušet, jo ? No, však jsem si to myslel.

Upraveno uživatelem Klotzman
Odkaz ke komentáři

VS: tak pak sdel sve zkusenosti, ja uvazuju ze si o ni napisu jeziskovi. Je to tvoje 1. ctecka?

Je to už třetí čtečka, první byla Sony PRS-300, druhá Sony PRS-T2. Ta první měla displej 5", ostatní 6". PRS-T2 a Kindle jsou skoro stejně velké, i podobně vypadají. Sony je o 4 mm užší a 5 mm delší. Když je dám za denního světla vedle sebe, displeje vypadají stejně. Kindle má větší rozlišení, tak je písmo trošku víc vyhlazené, ale neznamená to, že by na Sony bylo zubaté.

Sony váží 160 g, Kindle 200 g. Sony má 2 GB paměti + slot na MicroSD kartu, Kindle má 4 GB vnitřní paměti.

Obě mají připojení k WiFi a internetový prohlížeč. Kupodivu docela použitelný. Připojení k PC přes Micro USB kabel, jako Mass Storage.

O Kindle je toho napsáno hodně, displej svítí stejně, jako mobil, má trošku teplejší odstín bílé. Intenzita se dá regulovat ve 24 krocích, regulace je velice jemná.

Sony se dá ovládat pomocí 5 tlačítek pod displejem nebo přes dotykovou obrazovku. Je k ní stylus, který se využije na kreslení, ale otáčení stránek jde i prstem. Musí se udělat krátký pohyb zleva doprava nebo zprava doleva pro otočení stránky. Kindle má obrazovku rozdělenou, asi 1 cm proužek u horního okraje zobrazí menu, asi 1 cm proužek u levého okraje otočí o stránku zpět a dotyk na zbytku plochy displeje otočí o stránku vpřed. Stačí jen ťuknutí.

Knížky do Kindle se dají nahrávat několika způsoby. Přes USB kabel, odeslat e-mailem nebo je možné do prohlížeče a průzkumníka nainstalovat programy, pak stačí kliknout pravým tlačítkem na soubor a vybrat Odeslat na Kindle. Soubor se odešle přes WiFi na e-mailovou adresu čtečky. Stejně tak v prohlížeči je tlačítko Odeslat na Kindle, kterým se webová stránka odešle do čtečky.

Kindle Paperwhite má navíc jen to osvětlení displeje, což se při čtení večer a v noci hodí. Za denního světla je to u obou stejné. Velikost písma jde měnit dvěma prsty, jako na telefonu nebo tabletu. Stejně tak zvětšování dokumentů PDF nebo internetových stránek v prohlížeči.

Upraveno uživatelem VS
Odkaz ke komentáři

Tak jsem si o deštivém víkendu přečetl zde i jinde doporučovanou 1Q84.

Všude tu knihu chválí a označují za přelomové dílo světové literatury. Můj šálek kávy to tedy ale není.

Uznávám, že to je bravurně napsané, avšak pro mě příliš zdlouhavé. Např. popis Giljaků (obyvatelů Sachalinu) na několik stranách v zásadě jen proto, aby hrdinka o pár stránek dál mohla říct, že jde taky raději mimo zavedené cesty, mi přišlo jako příznačné pro celý styl knihy. Úplně jsem žasnul, do jaké hloubky je každá postava, vnitřní pocit, atmosféra  nebo místo v knize popsané, ale já na něco takového prostě nemám trpělivost. Knihu jsem si přečetl, ale líbila se mi asi jako když jsem byl pozvaný do opery. Jako pěkný, ale do iPodu si operu nenahraji. Taky se proto zase vrátím ke svým severským detektivkám a podobnému braku, co nemá takovou uměleckou hodnotu, ale zase to má větší odpich.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...