Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Mám na Vás Primkaře dotaz do diskuse ke kvalitě nebo nekvalitě současné produkce ELTONU z Nového města nad Metují.

Jelikož si vybírám nové hodinky a jsem  doposud celoživotním zastáncem značky PRIM, tak jsem začal výběr právě u této značky a to jak na živo v oficiálních obchodech ELTONU, tak hledáním  názorů a zkušeností v diskusích na internetu.

Do výběru pro koupi hodinek se mi dostali i značky Junghans a NOMOS. Cenově skoro stejné značky, kvalita dle mého převažuje na straně německých značek.

Celkem mě dost překvapilo, že na novodobé hodinky PRIM je tu celkem dost stížností a to i na tzv. limitky. Na to, jak je produkce ELTONU v současné době malosériová, tak stížností na kvalitu opravdu dost. V mém výběru je i PRIM Orlík 38, no a začínám mít trochu strach. Cena cca 40.000,- Kč a kvalita bude jaká ??? Nejedná se však jenom o Orlíky, ale o celou produkci ELTONU.

Uvítám Vaše názory k tomuto tématu,  pro mne i pro ostatní budoucí zájemce o hodinky PRIM.

Držák

• Odpovědi 290
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník Zmizík
Odesláno (upraveno)

Za me Prim Sport 1. limitka automatic. Pouzdro: lepsi kovarska prace, cifernik: prekvapive ok, rucicky: famozni (lupu nemam), strojek: tika, nevidim na nej, ale s nim nemel Elton nic spolecnyho. Celkovy dojem: Spokojenost s vyrobkem jedne z nejbizarnejsich firem v CR. Vidis, to jsi mi pripomnel - jdu prilozit.

Upraveno uživatelem Zmizík
Odesláno (upraveno)

Do Primek jít pro poměr cena\výkon je holej nesmysl, to kupujou jedině patrioti  ;)

Upraveno uživatelem Liqid
Odesláno

za mna ruky prec. junghansu a nomosu nesiahaju ani po kolena takze by som sa orientoval radsej tam...

ani stowa nejni spatna...:))

Odesláno

Do Primek jít pro poměr cena\výkon je holej nesmysl, to kupujou jedině patrioti  ;)

Tak určitá kvalita tam je, poměr cena/výkon už ovšem srovnání s Nomosem snese těžko. :D

Odesláno

Tak poměr cena/kvalita není u Eltonu nijak valný a pokud nejsi hodně velký patriot a fanda značky Prim, tak pro Tebe nemá tudíž cenu.

A za 40kkč je už slušný výběr u swiss modelů (třeba oblíbené diversky Longines HC).

Klidně se poptej v sekci Poraďte s výběrem.

Odesláno

Díky za názory. Víte nejedná se mi ani tak o to, která značka má lepčí poměr ceny/kvality, ale spíše jestli je to opravdu tak, že současná produkce Eltonu má hodně zmetků nebo špatnou výstupní kontrolu nebo  v čem je  tedy u jejich  současných  výrobků největší problém ?

To že je např. nedotáhnutá čárka na ciferníku,nebo luminiscence ruček je rozpitá, tak to bych jako tzv. Primkař ještě přešel, ale že oska ručiček je vykvedlaná, minutová a hodinová ručička není vůbec zesynchronizována nebo zatíká do nových Orlíků !!!, tak to je opravdu hustý.

Když si pustím webový vyhledávač, tak jsem toho našel hodně. Nebo výroba hodinek není jejich hlavní obživa ? Možná jo, možná ne, to já nevím.

Sakra, štve mě to. Jsem patriot, chci si koupit kvalitní výrobek, pokud možno naší výroby, ale nechci být za 14 dní nasraný, že jsem udělal chybu. Nejsem tak bohatý abych si kupoval "levné" věci.

Odesláno

Já mám tedy PRIMky několikery, a pro srovnání s tebou avizovanými Orlíky 38 je ideální Limitka Orlík L.E. 2014, kde je stejný kalibr 73. Moje zkušenost s nimi je absolutně kladná, provedení naprosto bez chyby, vodotěsnost 100%, za mě tedy dokonalé hodinky. Za posledních 40 dní přesnost +15s z nich dělá nejpřesnější hodinky co mám, a to i vedle všech Rolexů, takže můžu jen doporučit. A srovnání s ostatními ? Hodinky jsou o emocích, nadšení a radosti ... kup si tedy ty, které ti jsou nejsypatičtější ... pro mě jsou to PRIMky :)

Odesláno

Mám už jen jedny nové Prim, od koupě jeden problém s reklamací, ta dopadla zcela v pořádku, "přesnost" chodu "nového inhouse" cca 3,5 minuty/24h, myslel jsem, že si to sedne, ale je to stejné i po pár nataženích (po dvou letech). Kvalita tamponového tisku je prostě taková a drobné hloupůstky, které by třeba u Tag Heuer za stejnou cenu byly skandální, jsou zvláštní přidanou hodnotou Eltonu, většinou nic zásadního. 

Procento reklamací si netroufnu odhadovat, tady mezi chronomagory je to specifická skupina s možnostmi srovnání s mnohými jinými hodinkami a tak to bude víc, ale i tak to působí jako hodně.

Odesláno (upraveno)

No, jestli nutne potrebujes Primky, kup na Aukru vrak sportu a posli je na renovaci. Za cca 10k dostanes normalni cesky hodinky v ceske kvalite. Za zbytek si kup krasne Nomosy s in house kalibrem, dokonale zpracovane, elegantni a v nemecke kvalite.... Kdyz budes sikovny, zbyde Ti jeste na par kopecku zmrzliny....

Druha cesta- kup si jete Omegy, Rolady, Brajtle atd... Za 40 k musi byt v dokonalem stavu a to, co budes mit na ruce Te urcite uspokoji....

Upraveno uživatelem mischa
Odesláno (upraveno)

Ale no tak, pánové, to nefandíte Eltonu opravdu ani trochu? Orlíky jsou přece parádní.. a Mischovo doporučení renovace se mi zdá jako dobrá cesta- pořád tady klohníme nějaký limitky...

Upraveno uživatelem straspol
Odesláno (upraveno)

jo.  Renovace určitě.  Koneckonců i nové černé diplomaty ve stříbrném pouzdře jsou paráda...   ale za stejnou cenu seženeš in-house NOMOS a to je fakt paráda.  Jinak s renovací souhlas, pár jich taky mám....

Upraveno uživatelem JZED
Odesláno

Je to celé IMHO blbost - ty rady tady. Ty limitky se dělají podle vlastních specifikací a k určitému termínu a můj názor je ten, že to vždy dodělávají na poslední chvíli a proto to vysoké procento chybek. Orlíky 38 mohu vřele doporučit. Jsou to hezké a elegantní hodinky a naprosto spolehlivé a ETA v nich tiká velmi přesně.

Odesláno

Hm tak to mě překvapilo, že Honza.manta, který má zrovna se svými limitními Orlíky opakované  potíže se zastal Orlíků 38. Asi budou opravdu na té lepší úrovni, takže malé plus pro ně.

Odesláno (upraveno)

Je to celé IMHO blbost - ty rady tady. Ty limitky se dělají podle vlastních specifikací a k určitému termínu a můj názor je ten, že to vždy dodělávají na poslední chvíli a proto to vysoké procento chybek. Orlíky 38 mohu vřele doporučit. Jsou to hezké a elegantní hodinky a naprosto spolehlivé a ETA v nich tiká velmi přesně.

Pardon Honzo, ale nezvládají ani standardní produkci, co si sami naplánovali a sami uvedli do praxe.

To, že na fóru je vyšší % reklamace "limitek" ve skutečnosti vlastně individuálních zakázek a nikoliv limitovaných řad výrobce, má svou logiku, nicméně to nijak nezlepšuje celkovou úroveň jak výroby, tak především výstupní kontroly této zastydlé  fabriky.

Edit: a terminus technicus "hodnota přidané ruční práce", snadno rozpoznatelná již pouhým okem - na chybách, byl vymyšlen snad jen kvůli Eltonu :lol2:

Edit2: omlouvat "chudáky" tím, že museli dodržet termín (což pokud vím se jím podaří tak ve 20% případů)  a že se jedná o individuální zakázku? - to by mě zajímalo, jak by se rozcupovalo MPM ve chvílích, kdy se Elton omlouvá...

Edit3: změna ve specifikaci výrobku, kde je zaplacena záloha a informace se nepodá ani při předání finálního kusu a zjistí vlastně náhodou (konkrétně ES2012 a použití "původní raznice" vs. použití nové) to také ledacos hovoří o prestiži a kvalitě

Závěr: žijí z historie, z fanoušků a ze zakázek (vč. státních) pofiderního původu. Bez razatní změny zhynou, pro amatérismus až takovéo levelu není na trhu místo.

Upraveno uživatelem gougy
Odesláno

Mám Orlíky z L.E.2014, nosím je denně a za mne dobrý.

Ale u mne je to jako u ostatních hozený pocitově, česká tradice, skoro ručpráce,bydlím kousek od nich

Za moje Orlíky jsem dal skoro 40. Nevím, co by Elton musel vymyslet, abych si koupil druhý takhle drahý hodinky od nich, protože  ze standartní produkce si nevyberu. Letos dám stejnou částku bokem a budu čekat, až se v inzerci objeví Colty nebo Seamastery.

Kdybych měl mít jen jedny hodinky, novej Elton bych nekupoval. Limitku, repasi ano.

Odesláno

Mám Orlíky z L.E.2014, nosím je denně a za mne dobrý.

Ale u mne je to jako u ostatních hozený pocitově, česká tradice, skoro ručpráce,bydlím kousek od nich

Za moje Orlíky jsem dal skoro 40. Nevím, co by Elton musel vymyslet, abych si koupil druhý takhle drahý hodinky od nich, protože  ze standartní produkce si nevyberu. Letos dám stejnou částku bokem a budu čekat, až se v inzerci objeví Colty nebo Seamastery.

Kdybych měl mít jen jedny hodinky, novej Elton bych nekupoval. Limitku, repasi ano.

No- líp bych to nenapsal...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...