Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Narazil jsem pri brouzdani na pomerne zajimave nabidky vintage modelu znacky Wakmann - pry to byla ve 40 - 60 letech znacka, kterou pouzival Breitling pro levnejsi radu svych modelu. Dovazel rozmontovane hodinky do USA a tam je montoval pod novou znackou. Nektere modely jsou docela pozoruhodne. Vi nekdo o historii teto znacky vice???

post-1591-1184785615.jpg

post-1591-1184785650.jpg

Upraveno uživatelem frista
Odesláno (upraveno)

Máš pravdu byly používány strojky Valjoux 7733, 6886, 72, 236, 730 .. Strojky byly značeny Breitling Swiss House kódem WOG na můstku setrvačky. Některé měly i na korunce známé B, například Wakmann Breitling Chronograph z roku 1940 s Valjoux 72C /12ti hodinový chronograf, den, měsíc, centrální vteřinovka, centrální datumová ručka, minutový, 30ti minutový a 12ti hodinový sčítač/

wakmann_breitling.jpg

korunka.jpg

Upraveno uživatelem gandalf
Návštěvník tolja
Odesláno

Bohužel ze současné produkce Wakmanna na mne dýchá čínský odér.

Odesláno
  midloch napsal:
velmi zajímavé, toto jsem vůbec nevěděl, díky za info!

to midloch: zajimave - ja zss pro zmenu nevim, ze exituje nejaka aktualni produkcewakmanna. muzes sem hodit neco vic? Tedy driv nez se vlakno odstehje co ciny :guitar:

Odesláno

Značka /spíš jméno/ byla zřejmě "opuštěná", tak se jí ujali přátelé z Německa. Ale shoda je jen ve jméně, vypadá to jinak. Tady je ukázka. To že o strojku cudně mlčí něco naznačuje. S původní značkou to opravdu nemá nic společného.

wakmann.jpg

Odesláno (upraveno)

Hodinky jsou to moc hezký, ale uvítal bych jiné ručičky tyto mi tam nějak nesedí :crying_anim02:

Upraveno uživatelem jfk
  • Po letech...
Odesláno

No, ty poslední příspěvky maxipsa už mají něco do sebe, co stojí za úvahu zase pustit rodinnému rozpočtu žilou. To předtím je děs.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...