Návštěvník Snow Odesláno 3. února 2015 Nahlásit Odesláno 3. února 2015 Jak je z nadpisu vidno, zajímalo by mě, co si vlastně myslíte o značce Maurice Lacroix. Domnívám se, že není na fóru vůbec zastoupena. Svého času se zde objevovaly divery, které se prodávaly za velmi přijatelnou cenu na německém ebay a pak už nic. Nyní jsme mohli vidět bílou vránu, nádherná chrona Pontos S. Jinak se v chlubícím vlákně nenajde ani kousek.Čím to je ? Hodinky jsou na našem trhu, řekl bych dostatečně rozšířené. I v mém rodišti, malém městě cca 40000 obyvatel je autorizovaný dealer. Nedostanu se tam často, ale shodou okolností jsem tam byl zrovna minulý týden. Prohlédl jsem vitrínu a okamžitě bych si vybral, ani ceny se mi nezdály nijak strašné.Takže co vám vadí ? Název, jako třeba Viktorovi, mladá firma bez úctyhodné historie či snad relativně vysoké ceny některých řad ? Nedokážu si to vysvětlit. Hodinky se mi zdají krásné, těch několik kousků, které jsem měl v ruce bylo perfektně zpracováno. Prostě podle mě nemají žádnou chybu.
sibirnaya Odesláno 3. února 2015 Nahlásit Odesláno 3. února 2015 ja mam ML rad, sam sem jich nekolikero mel, jenze me berou vic voblekovy modely, nez ty sportovni, a pro ty ja nemam moc vyuziti, dale me odrazuje jejich resale value, coz trebas u tech namakanejch kousku muze byt docela problem, a tretak bych to nenosil, protoze nestiham ani nosit vsechny svoje rolexy poradne.. mival sem trebas ty Roger Federer a ty byly za par penez hodne muziky.
ondralbc Odesláno 3. února 2015 Nahlásit Odesláno 3. února 2015 Taky jsem si tuhle otazku nedavno polozil. Mam v hledacku taky neco od nich, zejmena Pontos Jours Date jsou supr povedene. Tady na foru opravdu moc nejsou... Neni to tim, ze jsou moc "komercni" a "proflaknute"? Viz malomestske obchody, billboardy Koscomu vsude v Praze... Nevim
IzTaPa Odesláno 3. února 2015 Nahlásit Odesláno 3. února 2015 me se jejich posledni modely libi, ukazuji, ze opravdu umit udelat nadherne kousky. ale pro me si s sebou nesou prilis sve historie, kdy zacinali (podobne jako napr. frederique contstant) az prilis okatym kopirovanim designovych prvku ze znamejsich modelu..
Rodkopf Odesláno 3. února 2015 Nahlásit Odesláno 3. února 2015 Delaji moc povedene hodinky,asi jim chybi jeste trosku charisma. Resale value je naopak super , pred 2 lety jsem jsem sehnal predvadecky Masterpiece La Chronographe za zhruba 1/3 ceny,za kterou jse jeste dneska prodavaji v azre na vaclavaku (pokud ted nebudou jeste drazsi). Musim rict,ze jsou to jedny z nejhezcich chron,co jsem videl,nastesti mi byly moc velke.Jako plus je v nich navic povedeny Inhouse! Ja ML fandim,stejne jako FC.
kdojinej Odesláno 3. února 2015 Nahlásit Odesláno 3. února 2015 ... co si vlastně myslíte o značce Maurice Lacroix...Jestli se dobře pamatuju, už ses jednou ptal.. Každopádně můj názor podpořený osobní zkušeností s těmito krasavicemi http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/53299-maurice-lacroix-les-classiques/?hl=maurice je takový, že se jedná o skvěle zpracované hodinky, ty postované chrona jsou snad jediné po kterých se mi občas krutě zasteskne. Oblekovky jak víno.
xcmaniax Odesláno 3. února 2015 Nahlásit Odesláno 3. února 2015 Co si pamatuju, tak z dob, kdy jsem z hodinek znal jen Festinu a Tissot, to byly právě ML, které u mě byly něco jako nedostižná Swiss kvalita. Bohužel důvod hlavně to, že často i v nákupních centrech byly ve výloze právě třeba vedle Tissotu a s daleko vyššími cenovkami. Takže já bych si je nakonec asi nevybral právě kvůli tomu a jejich malé historii i když některý modely jsou moc pěkný. Osobně je stavím někam k Longines, ale právě kvůli historii by u mě Longines asi vždy vyhrály a to i když Longines nemá v podstatě vlastní strojky. .
bohus76 Odesláno 3. února 2015 Nahlásit Odesláno 3. února 2015 ...no já se zamiloval do těchto Pontosů, jenže pak jsem je vzal na Vienna time do ruky a bylo po lásce. Měl jsem strach, že ten čudlík upadne, korunka taky divná. možná, že kdybych neměl Damaska, tak by bylo vše ok, ale jakmile ochutnáš preciznost, tak máš jiný pohled. Jinak se mi ale líbí Pontosy pořád.Líbí se mi,jen nebýt těch vystouplých "bradavic" /myšleno korunka a ten druhý čudlík/.Mám rád funkčnost nad designem.O preciznosti to nebude Tome.
Návštěvník Snow Odesláno 3. února 2015 Nahlásit Odesláno 3. února 2015 Profláknutost je diskutabilní, to by se potom nemohly prodávat třeba Orisy. Pobavil mě Bedjasson, D. ortodox se nezapře
bohus76 Odesláno 3. února 2015 Nahlásit Odesláno 3. února 2015 Tom je trochu podrážděný "rezivějícím vláknem" .Mě Damaska přijdou trochu moc "strohé".Jaké ML se líbí nejvíc Tobě Snowe? /prosím fotku/.
Návštěvník Snow Odesláno 3. února 2015 Nahlásit Odesláno 3. února 2015 (upraveno) Hned dva modely. Ten první jsem měl v ruce a strašně mě mrzel nedostatek hotovosti. Edit - byl na kovovém tahu a to já nejradši. Upraveno 3. února 2015 uživatelem Snow
villain83 Odesláno 3. února 2015 Nahlásit Odesláno 3. února 2015 Z rady Masterpiece bych si sakra umel vybrat,ale jak pise Honza,me se libi hlavne oblekovky a ty ja nemam k cemu nosit.
Micey Odesláno 3. února 2015 Nahlásit Odesláno 3. února 2015 Já měl naživo u většiny modelů dost podobnej pocit jako Bedjasson, halt kdo jednou vyzkoušel Damasko kvalitku.. Ne vážně, třeba ty Divery, Pontosy S se mi na obrázku strašně líbily, ale naživo to tam prostě nebylo. Přišly mi takový.. fórový, nevim. Když jsem to srovnal třeba s Aquaracerama co se povalovaly vedle, neměly ML šanci. A to TH moc nemusim. Na druhou stranu, ty Divery co jsem od nich měl, to byl naprosto fantastickej poměr cena x výkon. Za kolik tady chodily, za desítku? To pak jo. Anebo z ebaye něco přes dvacet nový Pontosy, třeba ty s tim modrym cifrem, to je paráda. Ovšem za retail? Což je další věc, kterou nemám rád. Pokud za to ty hodinky stojej, proč se prodávaj za třetinový ceny..
panedge Odesláno 3. února 2015 Nahlásit Odesláno 3. února 2015 Snow-ty chrona jsou skvely,kolik staly?
Ohm-Aztec Odesláno 3. února 2015 Nahlásit Odesláno 3. února 2015 ML mám rád - jejich nový model Les Classiques Date se myslím moc povedl.
Návštěvník Snow Odesláno 3. února 2015 Nahlásit Odesláno 3. února 2015 (upraveno) 70000Kč a 105000 Upraveno 3. února 2015 uživatelem Snow
ivan_989 Odesláno 3. února 2015 Nahlásit Odesláno 3. února 2015 Pre mna je to mlada firma bez uctyhodnej historie a tradicie. Mam doma jedny ML z mojich hodinkovych zaciatkov, oblekove kvarcky, nic im nemozem vytknut, aj celkovo portolio modelov je z mojho pohladu super. Akurat ze mi tam chyba to iracionalne "nieco".
JaRooN Odesláno 3. února 2015 Nahlásit Odesláno 3. února 2015 Měl jsem 2x ML a musím přiznat, že mě vůbec nechytly. Dal jsem je na ruku a nic. Hodinky... Nevýrazné, nic neříkající, něco jim prostě chybělo, aby mě přesvědčily. Nakonec skončily jedny v USA a druhé ve Vietnamu
walter10 Odesláno 3. února 2015 Nahlásit Odesláno 3. února 2015 Mně je tento výrobce sympatický, některé modely má (či i měl) velice hezké. Už jsem to v nějakém vlákně zmiňoval. Když mrknu do krabičky mých oblíbených hranatých hodinek k obleku, vzpomínám si, že nebýt někdo rychlejší (zlínský Monmar, den/dva před 27. srpnem 2004), byl bych dnes vlastníkem jednoho kousku z řady Pontos (viz níže).
Návštěvník tolja Odesláno 3. února 2015 Nahlásit Odesláno 3. února 2015 Ty dvoje chronografy jsou moc hezký, takovej univerzální dyzajn prověřenej časem, ale problém vidím v konfekční strojovně, potažmo ceně za ni, tyhle strojky se dají koupit v hodinkách za cca o nulu méně, alespoň co jsem viděl.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se