Přejít na obsah

Zajímal by mě váš názor na značku Maurice Lacroix

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 59
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Jedno im treba uznať, že sa snažia niečo zaujímavé na tie ich hodinky vymyslieť. Akurát meno si nezvolili zrovna šťastne, u mňa sa zaradili do grupy k Jean Marcel, Jacques Lemans apod.

Odesláno

Můžeš to rozvést? Ď.

prej podle zamestnance...čili stejný jak Pietro Filipi...

Odesláno

prej podle zamestnance...čili stejný jak Pietro Filipi...

Název Pietro Filipi je pro mě naprosto šílený, pořád mi tam chybí jedno ?p?. Správně je přece Filippi, když už to má vypadat italsky. Proto bych si od nich nic nekoupil.

Stejný problém mám s Maurice Lacroix. Je to za každou cenu jakože echt francouzské jméno. Přitom si vybavím tu jejich kampaň pro Movember, toho chlápka s tím fajnovým knírem, a najednou začnu pochybovat, jestli je to hodinářská firma anebo vyhlášené pařížské holičství.

A při praktickém osahaní jejich hodinek jsem měl stejný pocit, jak už tady bylo uvedené, za ty peníze to vypadalo nějak moc fórově a na mě moc fashion styl.   

Odesláno

přesně ...z věty "Zkombinoval jsem naše křestní jména - Petr, Filip - a dal jim italský zvuk" rostu

Odesláno

Osobně na názvu Maurice Lacroix neshledávám nic špatného. Je to "umělé" jméno, ale v hodinářském světě zdaleka ne jediné.

Co se mládí týče, to lze někomu jen těžko vyčítat - i nejuznávanější hodinářské značky byly kdysi mladé (některé dokonce založené jen pár desítek let před Maurice Lacroix). 

Nejpodstatnější je, řekl bych, produkce firmy. ML vyrábí vlastní strojky, přichází se zajímavými nápady a inovacemi a designově rozhodně neuráží. V řadě Masterpiece by si podle mě vybral každý.   

Odesláno

Podle mého tu název firmy prostě nemá ten správnej "zvuk". Rolex, Breitling, Tag Heuer, Fortis tu ( myslím v ČR ) zná každej, ale ML prostě ne.

Např. já se o tuhle značku začal zajímat až po vstupu na forum, protože jsem o ní věděl jen to, že hodinky prodávaj u mého hodináře a ač se mě pár kousků líbí a to fakt hodně, ještě jsem se prostě neodhodlal si něco od nich koupit.

Odesláno

Tak on i Rolex je umele jmeno  :lol2:

Jasně, ale o hoooodně líp vybrané. Jméno neexistující osoby je imho dost nešťastná volba. Nutně se vrací otázka "kdo to byl?". Aha, nikdo.

Mně se moc líbí Roue Carre i Gravity, taky Pontos Diver a poslední oblekovky s gilošovaným ciferníkem, ale přes to jméno nějak nejsem schopný se přenést. Plus přes vzpomínku na ten hnusný "m" odznáček na řemínkách starších modelů.

Odesláno

Tak on i Rolex je umele jmeno  :lol2:

A právě na Rolex jsem narážel co do "umělého" jména i značky založené relativně nedávno před ML :-)

Odesláno

A právě na Rolex jsem narážel co do "umělého" jména i značky založené relativně nedávno před ML :-)

Chapu. Ale jak rika Viktor, je to hodne dobrej nazev, dobre rozvrzenej, na pet pismen, libozvucnej, apod,

Ale ja zase tak jmeno ML nekritizuju, nijak me to neurazi.

Odesláno

Chapu. Ale jak rika Viktor, je to hodne dobrej nazev, dobre rozvrzenej, na pet pismen, libozvucnej, apod,

Ale ja zase tak jmeno ML nekritizuju, nijak me to neurazi.

Rolex zní skvěle, o tom žádná. Na druhou stranu nepochybně to není název, čím si Rolex vysloužil za relativně krátkou dobu své existence takové postavení. A na základě stejné logiky si troufám říct, že název není ukazatelem kvality značky Maurice Lacroix.

Mně je ML rozhodně sympatická značka - taková zdravě drzá, tvůrčí a nápaditá. Ale nosím Rolex :-)   

Odesláno

Podle mého tu název firmy prostě nemá ten správnej "zvuk". Rolex, Breitling, Tag Heuer, Fortis tu ( myslím v ČR ) zná každej, ale ML prostě ne.

Súhlasím. Mal som ich 3 a okrem názvu im nemožno nič vytknúť. Dokonca moje prvé mechanické hodinky boli tieto ML:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Návštěvník Snow
Odesláno

Všem děkuji za příspěvky, kterých bylo o hodně víc než jsem čekal. Dozvěděl jsem se několik zajímavých informací, které mě překvapily. Jedna z nich nepříjemně. No, nic není dokonalé.

Odesláno

Všem děkuji za příspěvky, kterých bylo o hodně víc než jsem čekal. Dozvěděl jsem se několik zajímavých informací, které mě překvapily. Jedna z nich nepříjemně. No, nic není dokonalé.

Veď sa trochu rozpíš, takto nám bude vŕtať chrobák :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...