jankoxxx Odesláno 3. února 2015 Nahlásit Odesláno 3. února 2015 Vacsina ich modelov mi pride proste sterilna. Nieco ako moderne TH Carrera. Na fotkach parada najvacsia, ale akonahle vidim nazivo tak sklamanie. Nechytili za srdce, no
McStinger Odesláno 3. února 2015 Nahlásit Odesláno 3. února 2015 Vacsina ich modelov mi pride proste sterilna. Nieco ako moderne TH Carrera. Na fotkach parada najvacsia, ale akonahle vidim nazivo tak sklamanie. Nechytili za srdce, no Mám to rovnako. Plus sa hrajú na vyššiu ligu, než v ktorej sú naozaj (napr. hodia na hodinky hranatú sekundovku a už z toho je HH s inouse kalibrom a príslušnou cenou).
Mechac Odesláno 3. února 2015 Nahlásit Odesláno 3. února 2015 On tu asi svoji zkušenost brzy hodí i kolega Spamovec, ale za mě, vzhledem k tomu, že na ně koukám u kolegy na ruce každý den posledních 14 dnů, to vidím shodou okolností zcela opačně, než Micey nebo Bedjasson. Nenašel bych na těch Pontos S nic, kde bych váhal nad kvalitou či precizností, vlastně by mě i zajímalo, v čem ty nedostatky oba spatřujete. Naopak - mi připadají o level dál, než zmíněné TH Akváče, vlastně tomu srovnání nerozumím vůbec, přijdou mi nesrovnatelně zajímavější a originálnější. Pontos S jsou své, pro někoho možná sterilní (??), ale pro jiné - včetně mě - jsou to hodinky zcela jedinečného a neokoukaného vzhledu. Vždyť přece tu jedinečnost a chuť ML se pouštět do netradičního, a neinspirovat se ostatními modely, by mělo být obecně považováno za přínos v oblasti hodinek. Tady má každý druhý (včetně mě) hodinky podobného charakteru a designu, ať je to Rolex, Omega, TH nebo Longines. Všechny jsou větší či menší mírou inspirovány nějakou designovou formou diversek, a pak přiletí Pontos S, který to vezme za úplně jiný konec. Za mě jednoznačně palec nahoru, fandím jim. Co na tom, že mají krátkou historii, když přichází s neotřelým designem a odpovídající kvalitou? Co mi na nich chybí kupříkladu, je fakt, že strojek není ani v úrovni topgrade, v dané cenové bych čekal vlastně cosc. To je možná věc, která mě překvapila. Nicméně, časem kolega jistě rád upřesní odchylku, až si strojek sedne. Já měl naživo u většiny modelů dost podobnej pocit jako Bedjasson, halt kdo jednou vyzkoušel Damasko kvalitku.. Ne vážně, třeba ty Divery, Pontosy S se mi na obrázku strašně líbily, ale naživo to tam prostě nebylo. Přišly mi takový.. fórový, nevim. Když jsem to srovnal třeba s Aquaracerama co se povalovaly vedle, neměly ML šanci. A to TH moc nemusim. Na druhou stranu, ty Divery co jsem od nich měl, to byl naprosto fantastickej poměr cena x výkon. Za kolik tady chodily, za desítku? To pak jo. Anebo z ebaye něco přes dvacet nový Pontosy, třeba ty s tim modrym cifrem, to je paráda. Ovšem za retail? Což je další věc, kterou nemám rád. Pokud za to ty hodinky stojej, proč se prodávaj za třetinový ceny..
Kid_A Odesláno 3. února 2015 Nahlásit Odesláno 3. února 2015 Pontosy je krasna rada. Nova damska kolekce fiaba (rounded) je taky super (skoda absence automat kalibru)
Liqid Odesláno 3. února 2015 Nahlásit Odesláno 3. února 2015 Krom již výše uvedeného mi vadí jejich image, která je velice specifická. Z jejich ambasadorů nikoho neznám a football mě taky nezajímá.
Micey Odesláno 3. února 2015 Nahlásit Odesláno 3. února 2015 Mechac: No a to je na těch hodinkách to krásný, jinak bychom mohli nosit všichni tu samou značku:) Jak píšu, na mě působěj prostě naživo takový fórový. Třeba u oblekovejch Pontosů mi to neva, leč u těch Pontos S jo, prostě mi to nepřijde jako výrobek za 80 litrů. Což samozřejmě může bejt úplně subjektivní. Plus je to pro mě jedna z mála značek, který na mě víceméně všechny působěj líp na fotkách, než na živo. Jak píšu, líběj se mi jejich levnější oblekovky a pak inhousy. Nic mezi tim:)
bandicoot Odesláno 3. února 2015 Nahlásit Odesláno 3. února 2015 V ruce jsem měl možná desítku různých ML od základních modelů po několik Masterpiece a násobně víc jsem jich viděl. Co mi na nich vadilo kdysi bylo, že pod jednou značkou měli krásné automaty (za 40) a kvarcky za pár šupů "v klenotnictví vedle Tesca" (za 10). To bylo období, kdy se začala objevovat řada Masterpiece (za 250) a to ten pocit ještě umocnilo.Jako pozér potřebuju něco jednoznačného, musím si umět značku zařadit (do té zdejší oblíbené pyramidy) a pouhá existence prémiového produktu mi značku mezi top nenahodí. A tak jsem nekoupil LeChronographe za super cenu jen proto, že v té době jsem ten zvuk značky zaprvé potřeboval a zadruhé necítil.Prostě nechci hodinky za kilo byť s parádní komplikací a v dokonalé kvalitě, když tu značku jinde mají za desítku. Dneska už to tak nemám, už jsem pustil z hlavy ty kvarcky. Běžné modely typu Pontos , Pontos Diver, pontos Chrono jsou perfektní a řada Masterpiece v mých očích značku jen umocňuje.Bohužel to jde ruku v ruce s růstem ceny, takže mi nezbývá než si poplakat nad nekoupí LeChronographe. Protnutí křivek "líbí" a "chtěl bych" se stále oddaluje, jako by byly paralelní Pontos S Diver jsem měl v ruce, tlačítka mi teda neupadly ale i přes tu očividnou líbivost, odolnost a kvalitu hodinek jsem nějak neměl pocit, že to za těch 7 pětek stojí. A čestně přiznávám, že to jméno, které jako by vypadlo z blacklistu čínských značek, tomu všemu moc nepřidává. Co mi třeba vůbec nevadí je to, že je to mladá firma. Musí to pro ML být těžký, když na trh vlítli masovkou nižší střední třídy, vyšvihnout se do vyšší střední až vyšší ligy. Na to jsou asi moc mladí, aby to zlomili, to bude trvat generaci.
Chorche Odesláno 3. února 2015 Nahlásit Odesláno 3. února 2015 (upraveno) Mně se spoustu hodinek od ML líbí, ale značka a poté zákonitě i její hodinky pro mě mají naprosto nulovou ...jak to nazvat...auru? Asi to bude nejpřesnější a asi to bude tím, že jsou relativně mladí.Stejný problém mám s Raymond Weil i Frederique Constant - taky se mi od těchto značek líbí spoustu hodinek, ale kouzlo značky nula. Když to hodně přeženu - vezmu Pontos diver, který jsou moc povedený a vedle dám Seika SKX007, tak pro mě mají větší koule a kouzlo ty Seika, protože tam vidím potápky, který se dělají někdy od 80.let a vedle nich technicky i vizuálně skvělé ML bez příběhu... Upraveno 3. února 2015 uživatelem Chorche
p3k Odesláno 3. února 2015 Nahlásit Odesláno 3. února 2015 Pontos S s subcifry na 6 9 12 jsou dle mého gusta pěkná chrona a pokukuji stále po nich.
vanderB. Odesláno 3. února 2015 Nahlásit Odesláno 3. února 2015 Pontosy jsou super, ale já mám tudle značku spojenou s Harapesem a s tím, jak si vybrali jméno...tím pro mě skončili
baza Odesláno 3. února 2015 Nahlásit Odesláno 3. února 2015 (upraveno) Měl jsem kdysi masterpiece, a byly to fajné hodiny (mechanický budíček, vnitřní pohyblivá luneta...) za málo peněz (nemyslím ceníkovou cenu). Tyto: Edit: Ale stejně jsem je taky prodal... Upraveno 3. února 2015 uživatelem baza
bandicoot Odesláno 3. února 2015 Nahlásit Odesláno 3. února 2015 Pontosy jsou super, ale já mám tudle značku spojenou ... s tím, jak si vybrali jméno...Můžeš to rozvést? Ď.
ivan_989 Odesláno 3. února 2015 Nahlásit Odesláno 3. února 2015 Můžeš to rozvést? Ď.Podla svojich zamestnancov, tusim vratnika a este dakoho.
tano Odesláno 3. února 2015 Nahlásit Odesláno 3. února 2015 Nejak mne zatim neoslovili, treba se to zmeni . Kdyz jsem si je naposledy prohlizel v Koskomu, byly jejich modely nemastne, neslane.
Funthom95 Odesláno 3. února 2015 Nahlásit Odesláno 3. února 2015 To mě oslovily velice výrazně - jak esteticky (mám moc rád oblekovky, takže od Les classiques, přes pontos jours/date) přes pontosy s až po řadu masterpiece. Nejsem žádný designér ani PR odborník, takže nedokážu pojmenovat to, co u nich vidím - totiž vzhled, u kterého vím, že to je ML bez ohledu na to, že nevidím značku hodinek. Nevím jestli jsem to vysvětlil smysluplně.A taky se mi líbí to, co dokážou hodinářsky- jak komplikacemi (roue carreé, nebo seconde mystériuse), tak i materiálem, ze kterého strojky dělají - viz gravity řada.
stosi Odesláno 3. února 2015 Nahlásit Odesláno 3. února 2015 Dělají krásné kousky, které bych si klidně ponosil, ale taky dělají kousky, co by asi světlo světa spatřit nemusely (za ty prachy rozhodně ne). Na jedné oslavě byly darovány jako hlavní dar quartzky jejich výroby, které byly nechány kolovat... Já být oslavenec, tak brečím. Pořizovací cena necelých 20 tis, což je celkem dost za baterkáče, které nebyly vůbec ničím zajímavé - nic, co by aspoň na okamžik zaujalo zrak. Takže mají zmáknuté zajímavé hodinky, stejně jako reklamu.
JAJA Odesláno 3. února 2015 Nahlásit Odesláno 3. února 2015 Je to stejné jako p"a"ssy, buď těsní nebo v ní lítáš jak myška v medvědím brlohu....ale i tak se mi líbí, to nemohu říct.Tos zabil :-)
obchodnik-o3 Odesláno 3. února 2015 Nahlásit Odesláno 3. února 2015 zastupenie tu maju aj ked slabe...spracovanie mozem hodnotit ako velmi dobre az na to triafanie zavitu na korunke co spomenul bedjasson...
Kid_A Odesláno 3. února 2015 Nahlásit Odesláno 3. února 2015 ... značka a poté zákonitě i její hodinky pro mě mají naprosto nulovou ...jak to nazvat...auru? Asi to bude nejpřesnější a asi to bude tím, že jsou relativně mladí.+1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se