Bembeg Odesláno 4. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2015 A myslím, že mezi quartzem nebo automaty je volba jasná, páč některý automaty stojí strašný prachy, tak radši quartz.Nejlépe automaty. Nejlépe automaty. ;-) ;-) ;-) Ajta krajta,to se nám to krapet zvrhhlo!! ;-) ;-) ;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mrazik Odesláno 5. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2015 No, ale zase jiný automaty nestojej majlant a jsou už poměrně hodně slušný. Nemá cenu se nechat otrávit tím, že je nízkej rozpočet atp. Za 5,5k jde už udělat spousta parády. Chce to hlavně hledat na shopech mimo ČR, popř. tady v inzerci. Prostě vybírej očima a teprve potom řeš techniku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 5. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2015 Nevim jak je na tom 4R.. od Seika, ale 7S26 je lety proverena klasika, ktera se jen tak neceho nezalekne! A ze nema hacking a rucni natahovani? Pseudohacking staci a zamavat hodinkama ve vzduchu zvladne kazdy. Stejne budes mit nove hodinky furt na ruce Podivej se na ty Seika. Hlavne SKX radu, 007/009. Tohle kdyz koupis, tak je mas nafurt Bral bych je spis, nez ty Steiny (Ocean 1). Neco si tady o nich pocti a verim, ze te chytnou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lalalák Odesláno 5. února 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2015 Takže automaty nejsou tak odolné ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 5. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2015 To nejsou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KankX Odesláno 5. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2015 v automatech je dost složitý strojek, jemná mechanika, v quartzech je spíš jen takové relátko a když neuklepeš hřídelku od ručiček, jsou nezničitelné... skoro Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lalalák Odesláno 5. února 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2015 Já mám právě možná takovej zlozvyk, tahat se s hodinkama naprosto všude, takže to vypadá, že si koupím některé z těch, co jste mi doporučovali, a pak půjdu ještě do těch g-schocků někam na hory, do fitka, na zahradu atp. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mrazik Odesláno 5. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2015 Odolné vůči čemu? Vydrží 5 let - ano. Můžu v nich 5 let rubat uhlí - ne. Můžu s nima jezdit na kole, plavat a běhat - ano. Během 5 let určitě každý hodinky dostanou víc pohulit na povrchu, než při běžném používání uvnitř. 100% budou šrámy na pouzdru a i na sklu. To že by se mechaniky za tři roky rozpadly nebo nečekaně zastavily asi nehrozí. Pokud tedy neděláš toho horníka. Ten by dal zahulit i quartzu, takže pro něj digi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 5. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2015 Český horníci fasovali mechanické Prim sport a rubali s nimi na ruce a hodinky to vydržely mnoho let. Mechanik a ani automatů bych se nebál. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 5. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2015 Vím, že chceš spíš automaty, ale ted jsem koukal do prodejního vlákna a máš tam např. Trasery v quartzu \) tuším strana č.3 ) a to jsou hodně odolný hodinky. \jinak se tam podívej, udělej si představu, na nějaké automaty v tvém rozpětí se tam dá narazit. A upřesníš si zároveň s tím, co si "múžeš" dovolit, i to, co přesně chceš, stejně nakonec přetáhneš svou cílovou částku , jako ostatně každej tady. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vareka Odesláno 5. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2015 asi tak před víc jak 30ti roky jsem dostal na základce natahovací Primky. Celou základku jsem je nosil na ruce, pak na řetízku v kapse. Záhul asi dostaly. Teď je nosí můj 6tiletý syn a asi tomu i budete věřit, JDOU STÁLE :-). Za celou dobu jen letmá údržba. Žádné velké rozebírání a promazávání nebo výměny opotřebovaných koleček a součástek. Do quartzu bych už nešel. 80 léta 20.století jsou pryč a 2x do stejné řeky nevstoupíš.Automaty, manuály se dají zase prodat(pokud se omrzí), quartz jen velmi problémově. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marcus Odesláno 5. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2015 asi tak před víc jak 30ti roky jsem dostal na základce natahovací Primky. Celou základku jsem je nosil na ruce, pak na řetízku v kapse. Záhul asi dostaly. Teď je nosí můj 6tiletý syn a asi tomu i budete věřit, JDOU STÁLE :-). Za celou dobu jen letmá údržba. Žádné velké rozebírání a promazávání nebo výměny opotřebovaných koleček a součástek. Do quartzu bych už nešel. 80 léta 20.století jsou pryč a 2x do stejné řeky nevstoupíš.Automaty, manuály se dají zase prodat(pokud se omrzí), quartz jen velmi problémově. Přesně vím, o čem píšeš. Naprosto s tebou souhlasím. A v jedné větě jsi vystihnul, proč i já mám v dnešní době problém, brát quartzové hodinky vážně. Je to pro mě uzavřená kapitola a nezachrání to ani žádný termokompenzovaný quartz a superpřesnost. Kdo s tím problém nemá, může směle do nich. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bembeg Odesláno 5. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2015 Tak kdyby jsi náhodou chtěl ty Wengery,tak jedny se povalují v prodejním vlákně.A ještě ti zbude dvojčička na digitálky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
101330 Odesláno 2. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2015 Koukni na značku Swiss Eagle, dle mého názoru poměr kvalita - cena nevidanej.Do 10.000,- nemá smysl přemýšlet nad mechanikou, solar nebo kinetic, je úplně zcestná volba. Běžný quartz je pro tebe nejekonomičtější cesta, jak při pořizování, tak z hlediska provozu. Kolem 6.500,- už by byl i nějaký lepší chronograph. Při výběru davej pozor především na materiál pouzdra (pouze ocel nebo titan) safir sklo a 10ATM vodotěsnost. Vyraž do ulic a někde si hodinky osahej, podle obrázku na webu je nevybereš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomson Odesláno 3. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. března 2015 Ještě bych ti také doporučil změřit si ruku v zápěstí a podle rozměru také zvažovat průměr hodinek. Také je třeba dívat se na výšku hodinek, třeba by ti vyšší mohly vadit a taky sledovat váhu...já bych třeba na ruce 190 gramový hodinky nesnesl. Ale to je individuální a musí se to před koupí také zvážit. Hodinky váží různě, rozptyl může být od 50 do 250 gramů a nelze obecně říci, že kvarzky jsou lehčí než mechaniky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ruiz.aw Odesláno 5. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2015 Koukni na značku Swiss Eagle, dle mého názoru poměr kvalita - cena nevidanej.Do 10.000,- nemá smysl přemýšlet nad mechanikou, solar nebo kinetic, je úplně zcestná volba. Běžný quartz je pro tebe nejekonomičtější cesta, jak při pořizování, tak z hlediska provozu. Kolem 6.500,- už by byl i nějaký lepší chronograph. Při výběru davej pozor především na materiál pouzdra (pouze ocel nebo titan) safir sklo a 10ATM vodotěsnost. Vyraž do ulic a někde si hodinky osahej, podle obrázku na webu je nevybereš. Prohlásit, že do 10000,- nemá cenu uvažovat o mechanických hodinkách a doporučit zde pravděpodobně navoněnou Čínu ( wus) je velmi odvážné :-( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
YvanD Odesláno 5. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2015 rozhodne by som sa solarov nebal, podla mna v tej cenovej kategorii sa daju zohnat pekne prakticky bezudrbove ecodrivy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se