Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Mám jeden dotaz,

dneska mi místo "omeg" přišlo předvolání na zadržovací poštu na Košířích s tím, že celnící nebyli schopni určit cenu hodinek (označeno jako dárek, s cenou na 1800$), už jsem byl docela smířen s clem/dph nebo co se to platí, ale takto svítá naděje něco ušetřit - aspoň tedy doufám.

Můžete mi někdo ze znalejších tohoto procesu poradit o co tam půjde? Popř. nějakou fintu?

Vtipné mi přijde, že hodinky urazily cestu přes půl světa za bezmála 28hodin a na Klamovce nad nima špekulovali tři dny než mi dali vědět...

Díky za jakýkoli hint, do teď jsem to měl vždycky jednoduché, došel jsem na pankrác a zaplatil 22% z ceny na balíku a bylo...

Edited by Monk
Posted

22%? hmhm.. myslím že by ti měli normálně vyměřit dph 19% z deklarované ceny - jestli nebyli schopni určit cenu, tak si sebou vem nějaký doklad o zaplacení, fakturu, výpis z účtu apod.

Posted
22%? hmhm.. myslím že by ti měli normálně vyměřit dph 19% z deklarované ceny - jestli nebyli schopni určit cenu, tak si sebou vem nějaký doklad o zaplacení, fakturu, výpis z účtu apod.

na ekonoma, ziju porad v jiny sazbe:-)

no volal jsem tam a bylo mi rečeno, že když to je jako darek, takže se s nima mám "nějak domluvit", tak mi jde o to, jestli to znamená flašku pod stolem nebo srdcervoucí historka o hodinkách, které můj dědeček přechovával v hanoi (pulp fiction continues...)...

Posted
na ekonoma, ziju porad v jiny sazbe:-)

no volal jsem tam a bylo mi rečeno, že když to je jako darek, takže se s nima mám "nějak domluvit", tak mi jde o to, jestli to znamená flašku pod stolem nebo srdcervoucí historka o hodinkách, které můj dědeček přechovával v hanoi (pulp fiction continues...)...

Nejlepší je opravdu napsat si sám nějakou Invoice na repliku za 300 USD a předložit jim to, že ti to děda koupil v Shanghaii. :whistling:

Posted
Nejlepší je opravdu napsat si sám nějakou Invoice na repliku za 300 USD a předložit jim to, že ti to děda koupil v Shanghaii. :whistling:

rekl bych, ze replika z Shangaie by nebyla pojistena na 1800$ :-)

Posted (edited)

"replika" je nejlepší způsob aby ti hodinky byly zabaveny a zlikvidovány..

mimochodem i dárek od dědy podléhá vyměření příslušných daní.. bohužel

Edited by kubson
Posted
"replika" je nejlepší způsob aby ti hodinky byly zabaveny a zlikvidovány..

mimochodem i dárek od dědy podléhá vyměření příslušných daní.. bohužel

takze je nejaka cesta?

Posted
jakákoli "rada" mimo řádné deklarace ceny zboží je navádění k trestnému činu krácení daně :D

dostali na to i alCapona a vsici tam jednou musime, ne ;-)

Posted
jakákoli "rada" mimo řádné deklarace ceny zboží je navádění k trestnému činu krácení daně :D

Naštěstí ne všechny dobré skutky jsou po zásluze potrestány ;-)

My jsme na tohle kromě fysického dovezení (firma se sítí poboček po celém světě a spoustou lidí, co pořád cestují, není špatná věc) používali trik "koupil jsem to před časem tady a zapomněl jsem si to tam na návštěvě"...

Posted

Já jsem toto řešil před pár dny na jiném místě,taky mě celníci zadrželi balíček s hodinkama a dostal jsem tu samou předvolánku jako ty,vůbec se mě nechtělo cestovat do Prahy a díky pomoci některých členů chronomagu jsou již doma.

Řešil jsem to tak že jsem napsal celní prohlášení že je to privát a že obsahem zásilky jsou hodinky i když to tam bylo napsáno a přiložil jsem do mailu kopii platební transakce,hodinky jsem obdržel poštou a musel jsem zapatit nějakých 539kč clo.

• 4 weeks later...
Posted

Já mám zkušenost s Citizenama a myslim, že platbě cla se určitě nevyhneš....nevim jak je to s DPH....já tenkrát neplatil nic...jenom mi přišlo od FedExu, že jim mám poslat okopírovanou občanku, vyplnit nějaký papíry a oni to procleli a kurýr dovezl domu, až pak jsem doplácel to CLO...

Posted (edited)
Já mám zkušenost s Citizenama a myslim, že platbě cla se určitě nevyhneš....nevim jak je to s DPH....já tenkrát neplatil nic...jenom mi přišlo od FedExu, že jim mám poslat okopírovanou občanku, vyplnit nějaký papíry a oni to procleli a kurýr dovezl domu, až pak jsem doplácel to CLO...

Člověče, já si myslel, že když ti celníci napálí clo, tak k tomu automaticky i DPH. Z jaký země ti posílali ty Citizeny?

Edited by lolohh