Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Mám jeden dotaz,

dneska mi místo "omeg" přišlo předvolání na zadržovací poštu na Košířích s tím, že celnící nebyli schopni určit cenu hodinek (označeno jako dárek, s cenou na 1800$), už jsem byl docela smířen s clem/dph nebo co se to platí, ale takto svítá naděje něco ušetřit - aspoň tedy doufám.

Můžete mi někdo ze znalejších tohoto procesu poradit o co tam půjde? Popř. nějakou fintu?

Vtipné mi přijde, že hodinky urazily cestu přes půl světa za bezmála 28hodin a na Klamovce nad nima špekulovali tři dny než mi dali vědět...

Díky za jakýkoli hint, do teď jsem to měl vždycky jednoduché, došel jsem na pankrác a zaplatil 22% z ceny na balíku a bylo...

Upraveno uživatelem Monk
Odesláno

22%? hmhm.. myslím že by ti měli normálně vyměřit dph 19% z deklarované ceny - jestli nebyli schopni určit cenu, tak si sebou vem nějaký doklad o zaplacení, fakturu, výpis z účtu apod.

Odesláno
22%? hmhm.. myslím že by ti měli normálně vyměřit dph 19% z deklarované ceny - jestli nebyli schopni určit cenu, tak si sebou vem nějaký doklad o zaplacení, fakturu, výpis z účtu apod.

na ekonoma, ziju porad v jiny sazbe:-)

no volal jsem tam a bylo mi rečeno, že když to je jako darek, takže se s nima mám "nějak domluvit", tak mi jde o to, jestli to znamená flašku pod stolem nebo srdcervoucí historka o hodinkách, které můj dědeček přechovával v hanoi (pulp fiction continues...)...

Odesláno
na ekonoma, ziju porad v jiny sazbe:-)

no volal jsem tam a bylo mi rečeno, že když to je jako darek, takže se s nima mám "nějak domluvit", tak mi jde o to, jestli to znamená flašku pod stolem nebo srdcervoucí historka o hodinkách, které můj dědeček přechovával v hanoi (pulp fiction continues...)...

Nejlepší je opravdu napsat si sám nějakou Invoice na repliku za 300 USD a předložit jim to, že ti to děda koupil v Shanghaii. :whistling:

Odesláno
Nejlepší je opravdu napsat si sám nějakou Invoice na repliku za 300 USD a předložit jim to, že ti to děda koupil v Shanghaii. :whistling:

rekl bych, ze replika z Shangaie by nebyla pojistena na 1800$ :-)

Odesláno (upraveno)

"replika" je nejlepší způsob aby ti hodinky byly zabaveny a zlikvidovány..

mimochodem i dárek od dědy podléhá vyměření příslušných daní.. bohužel

Upraveno uživatelem kubson
Odesláno
"replika" je nejlepší způsob aby ti hodinky byly zabaveny a zlikvidovány..

mimochodem i dárek od dědy podléhá vyměření příslušných daní.. bohužel

takze je nejaka cesta?

Odesláno
jakákoli "rada" mimo řádné deklarace ceny zboží je navádění k trestnému činu krácení daně :D

dostali na to i alCapona a vsici tam jednou musime, ne ;-)

Odesláno
jakákoli "rada" mimo řádné deklarace ceny zboží je navádění k trestnému činu krácení daně :D

Naštěstí ne všechny dobré skutky jsou po zásluze potrestány ;-)

My jsme na tohle kromě fysického dovezení (firma se sítí poboček po celém světě a spoustou lidí, co pořád cestují, není špatná věc) používali trik "koupil jsem to před časem tady a zapomněl jsem si to tam na návštěvě"...

Odesláno

Já jsem toto řešil před pár dny na jiném místě,taky mě celníci zadrželi balíček s hodinkama a dostal jsem tu samou předvolánku jako ty,vůbec se mě nechtělo cestovat do Prahy a díky pomoci některých členů chronomagu jsou již doma.

Řešil jsem to tak že jsem napsal celní prohlášení že je to privát a že obsahem zásilky jsou hodinky i když to tam bylo napsáno a přiložil jsem do mailu kopii platební transakce,hodinky jsem obdržel poštou a musel jsem zapatit nějakých 539kč clo.

• po 4 týdnech...
Odesláno

Já mám zkušenost s Citizenama a myslim, že platbě cla se určitě nevyhneš....nevim jak je to s DPH....já tenkrát neplatil nic...jenom mi přišlo od FedExu, že jim mám poslat okopírovanou občanku, vyplnit nějaký papíry a oni to procleli a kurýr dovezl domu, až pak jsem doplácel to CLO...

Odesláno (upraveno)
Já mám zkušenost s Citizenama a myslim, že platbě cla se určitě nevyhneš....nevim jak je to s DPH....já tenkrát neplatil nic...jenom mi přišlo od FedExu, že jim mám poslat okopírovanou občanku, vyplnit nějaký papíry a oni to procleli a kurýr dovezl domu, až pak jsem doplácel to CLO...

Člověče, já si myslel, že když ti celníci napálí clo, tak k tomu automaticky i DPH. Z jaký země ti posílali ty Citizeny?

Upraveno uživatelem lolohh

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...