Jump to content

Jaké Breitling máte dnes na ruce?

Krrtek

Recommended Posts

Ahoj, je tam 50m, ale byl bych opatrný.

Já je před dvěma lety kupoval i testem vodotěsnosti, tak bych se deště, potu nebál, ale do vody raději  nééé

před 1 minutou, spona napsal:

Ahoj, je tam 50m, ale byl bych opatrný.

Já je před dvěma lety kupoval i testem vodotěsnosti, tak bych se deště, potu nebál, ale do vody raději  nééé

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Díky za informaci. Já myslím, že asi nejnáchylnější místo bude luneta, protože pohybuje vnitřní stupnicí. Je tedy jasné, že nemůže být pouze zvenku na pouzdře, ale musí tam něco pohyblivého fungovat dovnitř, přičemž to má dost velký průměr.

Ale houby průměr - u "Big Case" béček je regulérní zatěsněná hřídelka, která otáčení vnější lunety přes primitivní převod přenáší na vnitřní lunetu (dokonce ne 1:1), takže na rozdíl od klasického Navitimeru s otočným vrškem je zde sklíčko regulérně připevněné k vodotěsnému pouzdru.

A protože opakování známých faktů je zjevně stále potřeba, "WR" index by měl od roku 2007 označovat statický vodní sloupec, který hodinky konstrukčně a při testech dle platné normy ISO 2281 skutečně udrží - samozřejmě za podmínky že těsnění je funkční (guma může věkem zteřet a v případě zdeformované hřídelky prostý test vodotěsnosti taky nemusí odhalit vše), jinak jde o klamavou reklamu. V odkazovaném článku je mimochodem vyvrácena i všemožně papouškovaná legenda o "dynamickém nárůstu tlaku při skoku z 10-metrové věže", který je ve skutečnosti jen 0,7-1,4 Bar :whistle:

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Takže alibistické tabulečky pro kancldivery tvrdící že hodinky s WR pod 200m se rozpustí už při průchodu kolem vany ať si drazí výrobci/prodejci vetknou tam kam slunce nesvítí :shit:

Edited by Radek124

Díky za poučení, to o té hřídelce jsem nevěděl. Konkrétně moje B-1 nechávám přetěsňovat poměrně často a do vody je neberu. Za dobu, co je mám, totiž 2x neprošly testem vodotěsnosti. Že by ta hřídelka?