Přejít na obsah

Jaké digitálky máte dnes na ruce

Návštěvník Chilliluk

Doporučené příspěvky

V 22. 9. 2023 v 8:55, bleriot11 napsal:

20230922_081147.thumb.jpg.b3cce2ebea689d23cb2e9ba50db2bc40.jpg

Jééé... Montana. Ty mám taky.
Mám k nim nostalgický vztah. Tyto hodinky asi můžou za to, že sbírám digitálky s kalkulačkou.
Je to starý příběh, který započal ještě před revolucí. Už nevím přesně, ale bylo to asi roku 1986, když mě oslovila jedna opálenější spoluobčanka před prodejnou Tuzex v Hodoníně a nabídla mi tyto hodinky s kalkulačkou a 7 melodiemi. Jediné, co na nich uměla ovládat, bylo to pouštění melodií. To asi aby ukázala, jak hrají. A chtěla za ně 350,- Kčs. Já jsem však u sebe tolik neměl. Ale vzhledem k tomu, že tehdy jsem byl v 7. třídě ZŠ, tak jsem byl v Tuzexu pochopitelně s rodiči. Takže jsem ukecal rodiče a částečně i "obchodnici" a ta přistoupila na cenu 300,- Kčs a všichni byli spokojení.
A tak vznikl základ mé současné sbírky. Tehdy jsem je ještě nesbíral. To přišlo asi až tak v první polovině 90. let. Ale tyto Montany mám pořád. Mají už nový pásek a tlačítka se mačkají trochu hůře, ale pořád fungují a pořád hezky hrají. Jen automatický kalendář byl jen do roku 1999. Takže aby zobrazovaly správě den v týdnu, tak je nastavuji o 28 let zpátky. :)

Montana.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 8 hodinami, Hantronix napsal:

Jééé... Montana. Ty mám taky.
Mám k nim nostalgický vztah. Tyto hodinky asi můžou za to, že sbírám digitálky s kalkulačkou.
Je to starý příběh, který započal ještě před revolucí. ......

Super, vždy si rád přečtu takový příběh. 👍

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...