Rudina Odesláno 3. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2007 quote name='PRIM' date='2.8.2007 - 11:53' post='105534'] Mohu-li se stručně připojit k diskuzi: Pozorně jsem si teď přečetl celé vlákno a věřte mi, že jsem si z něj vzal některé připomínky k srdci. Na druhou stranu, nečekejte od nás, že otočíme kormidlem o 180°. Důsledně se budeme držet naší vlastní linie, orientované na zákazníka. Tedy respektive na naší cílovou skupinu zákazníků, protože nemůžeme, ani nechceme uspokojit všechny milovníky hodinek. Již nyní podnikáme některé kroky k návratu plnohodnotné výroby hodinkových strojků, ale celý projekt je zatím mimo naše finanční možnosti. Budeme si snažit na to vydělat, případně sehnat pro tento projekt podporu z jiných fondů. Rozhodně si na realizaci nechceme půjčovat a zadlužovat se. Přečetl jsem si příspěvek pana Prim a musím říci, že jsem z něho trochu smutný, i když musím říci, že jej plně chápu. Je mi líto toho, že taková firma s takovou minulostí už nemůže a nechce uspokojit všechny milovníky hodinek. Podívejte se - mám po svém pradědovi památku - kapesní hodinky Omega (Prim v té době ještě nebyl), po svém dědovi mám památku - hodinky Prim, které si koupil jako nové. Po mém otci mám památku - hodinky Prim, které si koupil jako nové. Mám i hodinky od tchána - hodinky Prim, které si také koupil jako nové. Všechno to jednou dostane můj syn a doufám, že mu i já dám na památku do sbírky svoje hodinky. Má to ale jen jednu vadu, jak to tak vypadá nebudou to Primky. Vím, že je to i mou chybou, když jsem svoje první Primky, které dostalo asi 90% dětí v ČSSR, někdy na konci 80-tých let vyhodil, protože jsem si koupil super digitálky. No ale věkem člověk moudří, alespoň to říkají klasici. Takže dostane nějaké Aviatory nebo Poljoty. Je mi líto, že to nebudou, jak to tak vypadá, české hodinky. Amíci tomu říkají patriotismus. Ale snad se dožiji ještě lepších časů, tak starý zase nejsem. Přeji Eltonu hodně úspěchů, ať jim to šlape jak hodinky, a nám nové krásné modely a nízké ceny.
cigi Odesláno 3. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2007 Rudine, proboha - tak si kup primky - budeš mít radost a odkážeš je synovi - nejlevnější je asi renovace prim sport II - tak do čtyrky jsi z toho venku, hodinky jsou v podstatě nový, možná lepší, než nový - strojek je řádně zapracován, hrany obroušený, vše sedí - a ty nezničíš!!! Pánové, prostudujte si tu ta vlákna o přesnosti 68 a 66 - to nejsou zlý hodnoty ani pro laboratorní krysy, natož pro běžnýho uživatele. Vysvětlete mi pak, k čemu investovat desítky milionů, abych vyráběl něco, co je zanedbatelně lepší, než to, co si můžu ve frcu koupit za kilo a repasovat za tři tácy, případně něco, co je stejně dobré, jako ETA? Podle mě má smysl jít do vlastního kalibru jen když: 1. Investice mi zaplatí někdo jiný - dojatý západní Bruder, EU, strategický partner - Richmond, Gucci, Komárek, Bakala ....... 2. Vymyslím nějaký nový fígl, který nikdo nemá - a budu mu šíleně věřit, že si ho někdo koupí, miluju riziko a nevadí mi roky žrát trávu a ukrývat se před věřiteli. 3. Nebudu mít žádný efektivnější zdroj kalibrů 4. Kamikadze
Rudina Odesláno 3. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2007 Nejde o to koupit si starý Primky, ale jde o to mít tu možnost koupit si nové Primky za normální cenu, tak jak to bylo dřív.
steel Odesláno 3. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2007 Rudina napsal: Nejde o to koupit si starý Primky, ale jde o to mít tu možnost koupit si nové Primky za normální cenu, tak jak to bylo dřív. spousta veci uz neni jako driv - a mam pocit, ze ku prospechu veci. a mezi nami - mas moznost koupit primky za celkem normalni cenu, nekoukej na pavouky a podobne blbosti. model sport , nejakych 7 tisic, linea 36 a super sport 14 tisic linea 40 16 tisic - to jsou celkem normalni ceny
Rudina Odesláno 3. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2007 7.000 u nových Primek beru, ale Sporty jsou bohužel quartz.
hciq Odesláno 3. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2007 (upraveno) Rudina napsal: Nejde o to koupit si starý Primky, ale jde o to mít tu možnost koupit si nové Primky za normální cenu, tak jak to bylo dřív. ach jo.... miluju to ..... "tak jako dřív". Já nechci, aby to bylo jako dřív. A snad ani žádnej rozumnej člověk (vyjma pošahanejch komančů a nějakejch senilních důchodců). Ty hrůzný levný modely jsou (nebo donedávna byly) vlastně stejně drahý jako prímky za vlády těch rudejch komárů, no a to si asi někteří neuvědomujou. Upraveno 3. srpna 2007 uživatelem hciq
cigi Odesláno 3. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2007 Bez ohledu na rudý sentiment, máme tu dokonce nový ekonomický pojem - NORMÁLNÍ CENA !! Strašně se mi líbí, protože zcela subjektivním přístupem jaksi půvabně paušalizuje a není mezi tím rozporu Ondraji a ostatní ekonomové, co vy na to ?
X-Bob Odesláno 3. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2007 ikdyž, já bych chápal "normální cenu" jako cenu beze slev (množstevních, bonusů atd.) Elton má normální ceny. Neb jejich nabídka se zjevně setkává s poptávkou, tak proč by z rovnovážného bodu sklouzávali jinam????
31682 Odesláno 3. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2007 Jsem zcela popleten, tuto scénu až tak nesleduji, ale pokud jsem dobře četl, jsou někteří zákazníci Prim žádáni, aby se o cenách dále něšířili. Vše je prý idivindi. To jsou ty normální ceny?
cigi Odesláno 3. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2007 :D další definice - normální je TAJNÁ cena Ale vždyť to sdělování cen renovací a soliterů přece nemá logiku, pánové - já mám taky ceny jiný při každý stavbě - a zásadně je nikomu nesděluju, abych řekl pravdu, profesionálové se na to zásadně neptají (vědí, co by slyšeli a chtějí zůstat profesionály) a amatérům lžu - indivindy přístup a kalkulace má prostě svoje zavedená pravidla.
Rudina Odesláno 3. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2007 (upraveno) Sklouzlo to jinam něž jsem myslel, chtěl jen říci, že možností koupit si nové Primky za normální cenu, tak jak to bylo dřív, jsem myslel jen to, že příjdu k hodináři a koupím si u něho český Primky, za který nedám 165.000 korun. Československo dřív bylo hodinářská velmoc a kde jsme teď. A rozvíjet diskuzi s hcig o tom co bylo a nebylo a co je a není nemá cenu. Upraveno 3. srpna 2007 uživatelem Rudina
grga_pitic Odesláno 3. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2007 cigi napsal: :D další definice - normální je TAJNÁ cena Ale vždyť to sdělování cen renovací a soliterů přece nemá logiku, pánové - já mám taky ceny jiný při každý stavbě - a zásadně je nikomu nesděluju, abych řekl pravdu, profesionálové se na to zásadně neptají (vědí, co by slyšeli a chtějí zůstat profesionály) a amatérům lžu - indivindy přístup a kalkulace má prostě svoje zavedená pravidla. Ted nevim jestli si delas prdel nebo te Prim nejak prikrmuje nebo co. Mam pocit ze kdyby Prim rekl ze nejlepsi hodinky jsou z hovna tak tady zacnes psat studie o tom jak jsis to stejne dycky myslel a ted uz jsi presvedceny ze hovno je hodinarsky material budoucnosti. U vsech znacek probirame vsecko kolik kdo kde dal za opravu, kolik stoji autorizovany servis, vycisteni prelesteni atd. ale kdyz se zmini Prim a jeho ceny renovaci (a sluzeb) tak vyskocis jak cert z krabicky a zacnes tady vehementne (a dost nesikovne) hajit to proc prave o cenach Primu mame byt zticha...... saaaakra nejak tomu nerozumim...ale posledni dva dny jsem dost drsne kalil tak je to mozna i tim.....
babaq Odesláno 3. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2007 cigi napsal: Ale vždyť to sdělování cen renovací a soliterů přece nemá logiku, pánové - já mám taky ceny jiný při každý stavbě - a zásadně je nikomu nesděluju, abych řekl pravdu, profesionálové se na to zásadně neptají (vědí, co by slyšeli a chtějí zůstat profesionály) a amatérům lžu - indivindy přístup a kalkulace má prostě svoje zavedená pravidla. No jo, ale když oni nesdělují cenu ani potenciálnímu zákazníkovi, to už je pak opravdu těžké. Takže profesionál se na cenu neptá... a já si vždycky říkal, jak že se ten profík pozná. A už to vím...
babaq Odesláno 3. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2007 cigi napsal: babaqu - teď přece nemáš pravdu - prim by klidně dodal vlastní kalibry, ale na ty jsme "nechtěli mít" Ne že bych to teď chtěl hledat, možná máš i pravdu, ale Prim opravdu není schopen dodat pár svých kalibrů pro svou L.E.? A těmi vlastními kalibry asi myslíš ETU?
NIGHTinGALE Odesláno 3. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2007 grga_pitic napsal: Ted nevim jestli si delas prdel nebo te Prim nejak prikrmuje nebo co. Mam pocit ze kdyby Prim rekl ze nejlepsi hodinky jsou z hovna tak tady zacnes psat studie o tom jak jsis to stejne dycky myslel a ted uz jsi presvedceny ze hovno je hodinarsky material budoucnosti. U vsech znacek probirame vsecko kolik kdo kde dal za opravu, kolik stoji autorizovany servis, vycisteni prelesteni atd. ale kdyz se zmini Prim a jeho ceny renovaci (a sluzeb) tak vyskocis jak cert z krabicky a zacnes tady vehementne (a dost nesikovne) hajit to proc prave o cenach Primu mame byt zticha...... saaaakra nejak tomu nerozumim...ale posledni dva dny jsem dost drsne kalil tak je to mozna i tim..... Ale jo, rozumíš tomu dobře
Blekota Odesláno 3. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2007 asi cena renovacie zavysi od majetnosti/nemajetnosti majitela hodiniek a mozno sa prim rozhoduje podla toho z akeho auta vystupi majitel ziadajuci o renovaciu v kazdom priapade aj ked rekonstruujes stary dom tak vies povedat uz len z cisteho pohladu nan pribliznu cenu a to aj vratane zhnitych tramov, starej elektriky, potrubia atd.. cize sa odvolavat stale na rozdielnu cenu je nezmysel a nepochopitelne tajnoskarstvo..
yen Odesláno 3. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2007 Zatím nemám vlastní zkušenost s Eltonem, ale pokud si firma buduje jméno mimo jiné na základě výlučně individuálního jednání se zákazníkem, tak dokážu psychologicky pochopit, že se o ceně odmítá bavit veřejně. Zejména s ohledem na to, že je Prim občas v pozici "on" a občas v pozici "vy" - že se totiž účastní diskusí tady na fóru. A tohle je přece jen spíš veřejný než soukromý prostor. Možná je ta motivace ještě nějaká jiná, ale zdá se mi, že celá řada věcí je veřejná (domlouvání l.e., ceník na stránkách u o.e.). Jen tam, kde jde o ty osobní zakázky zůstávají detaily na úrovni osobní.
JJ Odesláno 3. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2007 cigi napsal: 1. Investice mi zaplatí někdo jiný - dojatý západní Bruder, EU, strategický partner - Richmond, Gucci, Komárek, Bakala ....... 2. Vymyslím nějaký nový fígl, který nikdo nemá - a budu mu šíleně věřit, že si ho někdo koupí, miluju riziko a nevadí mi roky žrát trávu a ukrývat se před věřiteli. 3. Nebudu mít žádný efektivnější zdroj kalibrů 4. Kamikadze 5. Chci se presentovat jako něco extra i mimo svoje tradiční trhy a odlišit se od spousty "ETA x-krát jinak" výrobců či spíše sestavovačů hodinek. Elton zakládá svoji pověst převážně na tom, že si, na rozdíl od mnoha jiných, sám vyrábí pouzdra. Jenže potenciálního zákazníka bude IMHO daleko víc zajímat právě ten kalibr.
BUBÁK Odesláno 4. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2007 Tak koukám zase ,,plodná" a ,,příjemná" diskuse na omleté téma PRIM-Elton.. Budoucnost PRIM či lépe ELTON Hodinářská a.s. ; ať se v Eltonu Hodinářská a.s., mají jak chtějí a jak si představují akcionáři, je to jejich věc, jsou soukromá firma a jestli zítra začnou vyrábět místo hodinek sekačky, letadla, nebo renovovat tanky, tak mě to bude vcelku jedno a určitě se s tím smířím. Ceny čehokoliv neřeším, pokud mě něco připadá moc drahé, tak to nekoupím a je to. A hodinky PRIM, nějaké nosím, když je nezapomenu na stole , pár jich vlastním, ale výhradně PRIM- Made in Czechoslovakia- ČSSR a jsou pro mě synonymem éry končící rokem 1989. Primky jsou pro mě připomenutím časů a příhod dávno minulých, i když čas měří pořád obstojně.
BUBÁK Odesláno 4. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2007 (upraveno) . Upraveno 4. srpna 2007 uživatelem BUBÁK
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se