leonid Odesláno 3. března 2008 Nahlásit Odesláno 3. března 2008 Chlapi, nenechte se otrávit, ze zkušenosti mohu říct, že jednou nám budou podobní pochybovači a odsuzovači nabízet své těžce vydělané penízky, abychom jim ty naše skvosty byť i jen ukázali. Natož prodali. Omegy mám taky a když jsem si na Bali nechal čistit boty místním i na jejich úroveň chudým klukem, který měl na zápěstí echtovní seamastery, pochopil jsem, že Bondů je všude plno, ale PRIMitivů hrozně hrozně málo. Takže resume...nechte si své tovární sériové Omegy atd. a nechte nám ty naše Primky. Mimochodem, mé první hodinky od táty byly primky, mám je doteď a doufám, že je jednou předám i svému synovi. Nebo dceři...záleží, kdo z nich mne bude mít radši....aspoň jako sůl
New Milis Odesláno 4. března 2008 Nahlásit Odesláno 4. března 2008 .....Bondů je všude plno, ale PRIMitivů hrozně hrozně málo. ... a taky už ze silnic ubejvá Trabantů. :D
NIGHTinGALE Odesláno 4. března 2008 Nahlásit Odesláno 4. března 2008 Chlapi, nenechte se otrávit, ze zkušenosti mohu říct, že jednou nám budou podobní pochybovači a odsuzovači nabízet své těžce vydělané penízky, abychom jim ty naše skvosty byť i jen ukázali. Natož prodali. Omegy mám taky a když jsem si na Bali nechal čistit boty místním i na jejich úroveň chudým klukem, který měl na zápěstí echtovní seamastery, pochopil jsem, že Bondů je všude plno, ale PRIMitivů hrozně hrozně málo. Takže resume...nechte si své tovární sériové Omegy atd. a nechte nám ty naše Primky. Mimochodem, mé první hodinky od táty byly primky, mám je doteď a doufám, že je jednou předám i svému synovi. Nebo dceři...záleží, kdo z nich mne bude mít radši....aspoň jako sůl Prosím tě, kolik stálo to vyčištění bot tím chudým klukem? Dolar? Dva? Já bych si chtěl spočítat, kolik těch bot musel vyčistit, aby si ty Omegy mohl koupit. Tipuju, že tak cca. 3.000 párů (ovšem jen za předpokladu, že vše dával stranou a nic neutrácel za jídlo a oblečení). A nebo měl bohatého tatínka, co mu je koupil k narozeninám
decebal Odesláno 4. března 2008 Nahlásit Odesláno 4. března 2008 Chlapi, nenechte se otrávit, ze zkušenosti mohu říct, že jednou nám budou podobní pochybovači a odsuzovači nabízet své těžce vydělané penízky, abychom jim ty naše skvosty byť i jen ukázali. Natož prodali. Omegy mám taky a když jsem si na Bali nechal čistit boty místním i na jejich úroveň chudým klukem, který měl na zápěstí echtovní seamastery, pochopil jsem, že Bondů je všude plno, ale PRIMitivů hrozně hrozně málo. Takže resume...nechte si své tovární sériové Omegy atd. a nechte nám ty naše Primky. Mimochodem, mé první hodinky od táty byly primky, mám je doteď a doufám, že je jednou předám i svému synovi. Nebo dceři...záleží, kdo z nich mne bude mít radši....aspoň jako sůl Jojo, asijské Bondovky, ty si může dovolit každý. Myslím, že ses měl lépe podívat.
utrejch Odesláno 4. března 2008 Nahlásit Odesláno 4. března 2008 Mimochodem, mé první hodinky od táty byly primky, mám je doteď a doufám, že je jednou předám i svému synovi. Nebo dceři...záleží, kdo z nich mne bude mít radši....aspoň jako sůl To je prave co si myslim, Prim drzi nad vodou jakasi nostalgie, ktera ovsem postupem casu zmizi a co bude dal? Ja teda nejsem zadnej odbornik pres Primky, ale zda se mi, ze vsechny modely jsou reminiscence starych modelu. Nemuzu v jejich nabidce najit zadne hodinky s modernim designem ... maximalne mozna tak Orlici ... a argument, ze to je rarita (coz ostatne opravdu je) a tudiz vyhoda, ze se jich vyrobi malo, pro me neplati, ja si spis myslim, ze se jich vyrobi malo, protoze by pak lezeli v obchodech ve vitrinach netknute ... Nicmene preju Primu do budoucnosti hodne stesti a dobre vysledky ...
Ondraj Odesláno 4. března 2008 Autor Nahlásit Odesláno 4. března 2008 Na jednu stranu se jim minulost hodí, na druhou s ní nemají nic společného. Až budou stavět pouze na hodinkách vlastního vývoje, pak se teprve bude lámat chléb úspěchu a neúspěchu. Různé reedice již hotových hodinek, které vždy někoho nostalgicky osloví, nebudou fungovat stále. A celkem by mě zajímalo, kolik se z celkového obratu procentuelně prodá něco nového a kolik různých reedicí časem již prověřených modelů. Pokud pak vyrobí úplně nové hodinky s obyč. Etou, protože do nové produkce kalibr 66 asi nedají, nevím přesně , co hodinky nabídnou navíc, aby cena kolem 90 tis. byla zajímavá. Dnešním vývojem to vidím spíš na výrobu pár kusů drahých hodinek ze zlata nebo platiny, diamanty atd., spíše zlatnická záležitost pro bohatší vrstvu.
cigi Odesláno 5. března 2008 Nahlásit Odesláno 5. března 2008 Ondraji - šperkařství je přeci alfa a omega celého evropského mechanického hodinářství, na tom dneska stojí - technické a měřící záležitosti se řeší jinde. Já myslím, že prim dokonce ani nemusí vyvíjet úplně nové hodinky. Pokud vím, má troje - sport 41, čtverhranné a pneumatiku. Jsou přeci firmy, které stojí a padají s jedním jediným oživeným modelem a do 90.000,- se vejdou s nejobyčejnější etou jen tak tak. Všechno záleží na tom, kolik osloví hejlů, ne na tom, co přesně bude vyrábět.
Ondraj Odesláno 5. března 2008 Autor Nahlásit Odesláno 5. března 2008 (upraveno) A které např.? Odpovím si sám, myslíš určitě OP Pokud tam Prim dá alespoň modifikovanou ETU, přidá COSC, tak pak už stačí vybudovat jen uznání i jinde za hranicemi a neřeknu ani popel. Ale zase na druhou stranu klobouk dolů, když s tím, co předvádí dokáže ukořistit své zákazníky (teď nemám namysli zrovna solitéry). Ovšem, měřitelnými parametry s konkurencí to asi nebude. Možná by ses konečně už mohl pořádně podívat, jak vypadá u hodinek za 100 litrů ETA např. u OP, Omega, UN atd. a pak u Prim. I Ruské strojky ve výrazně nižších cenách mají kalibry opticky dotaženější. Upraveno 5. března 2008 uživatelem Ondraj
Vit Odesláno 5. března 2008 Nahlásit Odesláno 5. března 2008 Také bych si nekoupil nové (drahé) Primky protože hodinky Prim chápe běžná populace (lidi nezajímající se velmi aktivně o hodinky) jako levné hodinky, které nosí důchodci, kteří nemají na nové. Tím nemyslím to, že musím všem v okolí dávat najevo, že nosím drahé zboží, ale to že výraznou část z ceny hodinek (v této cenové relaci) tvoří image značky (u Primu postrádám jakoukoliv snahu o reklamu). Prosím o následující anketu: Udělejte si ve svém okolí malý průzkum ? zeptejte se 10 lidí ze svého okolí, co ví o současné produkci společnosti Prim. Já jsem se ptal cca 10 lidí, většina z nich si myslí, že firma už zkrachovala a nikdo mi nechtěl uvěřit, že vyrábí hodinky v cenové relaci nad 10.000,- Kč.
cigi Odesláno 5. března 2008 Nahlásit Odesláno 5. března 2008 (upraveno) Mě vždycky fascinuje, jak lidi místo vyhovující přesnosti strojku a desetiletími ověřené trvanlivosti chtějí nic neříkající certifikát, místo užitné kvality a technické střídmosti strojku chtějí optickou dotaženost strojku (konkrétně třeba paneraipaneraipaneraipaneraipaneraipanraipanerai), jak místo krásy a ladnosti hodinek chtějí reklamní klišé v médiích, místo přirozeného uznání okolí obdiv k image své značky ............. jste konzumní čeládka, pánové. Pro takové, uznávám, prim nemá co nabídnout. Víte - všichni mí známí, kteří vydělávají víc než já, mají o současném primu víceméně jasné povědomí a obdivují moje kousky, všichni mí známí, co vydělávají míň než já, se potutelně posmívají mé bláhovosti. Ovšem zdaleka to neplatí jen pro hodinky, jde i pro sbírečku koberců, židlí, fotografií a tak. Upraveno 5. března 2008 uživatelem cigi
Onisan Odesláno 5. března 2008 Nahlásit Odesláno 5. března 2008 (upraveno) je to bohužel tak. Niktera se Prim nesnaží o image značky!!! Jak jsem už popisoval na shora uvedeném příkladu, Primky jsou analogií pro levné a nikterak kvalitní hodinky... Lidé prostě odmítají uvěřit, že by se za primky mohlo dávat více než pár stovek. Nikde žádný ambasador, nikde žádný sponzoring! To všechno by mělo patřit k dobrému a zvučnému jménu...... I knížata v minulých stoletích obdarovávala chudé a to se mohli na dobré jméno před plebsem pěkně vyprdnout Upraveno 5. března 2008 uživatelem Onion
leonid Odesláno 5. března 2008 Nahlásit Odesláno 5. března 2008 Mě vždycky fascinuje, jak lidi místo vyhovující přesnosti strojku a desetiletími ověřené trvanlivosti chtějí nic neříkající certifikát, místo užitné kvality a technické střídmosti strojku chtějí optickou dotaženost strojku (konkrétně třeba paneraipaneraipaneraipaneraipaneraipanraipanerai), jak místo krásy a ladnosti hodinek chtějí reklamní klišé v médiích, místo přirozeného uznání okolí obdiv k image své značky ............. jste konzumní čeládka, pánové. Pro takové, uznávám, prim nemá co nabídnout. Má úcta a bezmezný souhlas. Líp se to snad ani napsat nedalo.
Návštěvník YPO Odesláno 5. března 2008 Nahlásit Odesláno 5. března 2008 Mě vždycky fascinuje, jak lidi místo vyhovující přesnosti strojku a desetiletími ověřené trvanlivosti chtějí nic neříkající certifikát, místo užitné kvality a technické střídmosti strojku chtějí optickou dotaženost strojku (konkrétně třeba paneraipaneraipaneraipaneraipaneraipanraipanerai), jak místo krásy a ladnosti hodinek chtějí reklamní klišé v médiích, místo přirozeného uznání okolí obdiv k image své značky ............. jste konzumní čeládka, pánové. Pro takové, uznávám, prim nemá co nabídnout. cigi to nebyl zrovna dobrý příklad : přesnost,trvanlivost,tradice,střídmost x Panerai
Onisan Odesláno 5. března 2008 Nahlásit Odesláno 5. března 2008 to cigi: kde by si byl bez konzumní čeládky? I tvoji klienti chtějí tvojí dobrou práci ve valné většině nikoliv aby prokázali znalost a cit, ale aby ukázali, že jsou víc než zbytek konzumní čeládky, že mají na to koupit si něco echt ....
Onisan Odesláno 5. března 2008 Nahlásit Odesláno 5. března 2008 (upraveno) nevím na co si vždycky lidi hrajeme? Za svoje prachy chceme i jistou míru exklusivity. Ani v bordelu si nikdo z nás nevybere šlapku Marii kterou ojelo celé fotbalové mužstvo, ale budeme chtít Ivetku, která je trošku dražší, všichni jí neměli a tak pokud na to budeme mít, tak si připlatíme A pak máme pocit, že jsme něco lepšího... jenom to někteří z nás nepřiznáme na plnou hubu, totiž pardon, ústa ale současně chceme aby ono zmíněné fotbalové mužstvo vědělo, že MY jsme měli něco lepšího!!!!! Upraveno 5. března 2008 uživatelem Onion
Onisan Odesláno 5. března 2008 Nahlásit Odesláno 5. března 2008 co se týká Primu tak jsem byl nedávno na jednání a z jistého"patriotismu" jsem se zmínil o hodinkách Prim, že by je dotyčná organizace mohla používat jako odměňování zaměstnanců.. Pan ředitel si se zájmem podiskutoval o mých Stowa co jsem měl na ruce, pak si otevřel www.prim.cz a pronesl "To je snad fór, tohleto" prostě jak Prim nedělá reklamu, jak nebuduje všeobecné povědomí o značce a její kvalitě, tak je prostě pro většinu národa smbolem starého šuntu Takže s hodinkama Prim na ruce (pokud vynecháme úzký okruh informovaných) budeš vypadat minimálně jako podivín, který si bere k drahému obleku hodinky po dědečkovi z jeho nočního stolku z místa vedle sklenice vodou a plastovými zuby
cigi Odesláno 5. března 2008 Nahlásit Odesláno 5. března 2008 (upraveno) Pochopitelně, onione, i estét mého kalibru občas zatouží po luxusu podlehnout svodům konzumní společnosti :D ...... Hluboce se ovšem pleteš v tom, že na tom profituju, já totiž takový ty prvoplánově efektně dizajnovaný věcičky a domečky bohužel neumím, ani kdyby mi plotili zlotem a tak rád bych!! Ať dělám, co dělám, přizpůsobuju se, vždycky z toho nakonec vyleze buď cigi, nebo fádní obyčejnost, nebo obojí. Nejsem zrovinka profesionál, v tomhle ohledu. To je výbornej příklad, onione, zase jsi jeden z mála, s kým tu má cenu si dopisovat - ten šéf se choval racionálně - přesně tak, jak říkám - kdyby jsi ho chtěl zlomit na hodinky pro něj, nebo jemu rovné parnery (obchodńí, firemní....) dostaneš ho - dá neprofláklou krásnou skoro osobní věc, ale na hodinky pro zaměstnance, nebo běžné drobné zákazníky ne - tam je potřeba to reklamní image. Já s ním velmi souhlasím. YPO - ta OP je tam schválně. Provokuje to. Je to výstižný známý a jasný příklad - pokud jde o srovnatelný přístup k firemní historii,či okrášlování můstků obyčejných eta kalibříků. A potom, nebudu srovnávat prim s kde čím, že. Takže další moje oblíbená značka je jaksi na ráně. Upraveno 5. března 2008 uživatelem cigi
Ondraj Odesláno 5. března 2008 Autor Nahlásit Odesláno 5. března 2008 (upraveno) Mě vždycky fascinuje, jak lidi místo vyhovující přesnosti strojku a desetiletími ověřené trvanlivosti chtějí nic neříkající certifikát, místo užitné kvality a technické střídmosti strojku chtějí optickou dotaženost strojku (konkrétně třeba paneraipaneraipaneraipaneraipaneraipanraipanerai), jak místo krásy a ladnosti hodinek chtějí reklamní klišé v médiích, místo přirozeného uznání okolí obdiv k image své značky ............. jste konzumní čeládka, pánové. Pro takové, uznávám, prim nemá co nabídnout. Víte - všichni mí známí, kteří vydělávají víc než já, mají o současném primu víceméně jasné povědomí a obdivují moje kousky, všichni mí známí, co vydělávají míň než já, se potutelně posmívají mé bláhovosti. Ovšem zdaleka to neplatí jen pro hodinky, jde i o sbírečku starožitných koberců, židlí a tak. Ano promiň, je to asi zvláštní chtít po Primkách něco, co mají i jiné značky i navíc něco z toho co píšeš ty. A když se z nouze udělá ctnost a šikovně se to podá, tak pak je to jasné Ohledně COSC, mě osobně říká tolik a ze zkušenosti vím, že strojek je schopen udržet určitou konstantní odchylku při různých typech nošení. Je to dáno tím, že ve strojku jsou použity stabilnější lepší materiály např. na pero a vlásek. To mám rád. Já nepotřebuji vědět na minutu kolik je hodin, ale potřebuji vědět, že čas je v určité mé toleranci, což bohužel není třeba minuta denně. Užitná kvalita, střídmost, krása, ladnost, přirozené uznání, jsou keci, kterým můžeš a nemusíš věřit. Nicméně tu zaznamenávám o několika původních členů, že už nemají Prim tak v lásce, jak by bylo přáno. Ano, vydělávám také méně peněz než ty, jsi lepší a tímto se před tebou klaním. A pak že to nemáš přes peníze, když víš, kolik vydělávají všichni tví známí Já to třeba nevím, nezajímá mě to, možná chyba. Máš rybičky? Jsi homosexuál. Upraveno 5. března 2008 uživatelem Ondraj
Vit Odesláno 5. března 2008 Nahlásit Odesláno 5. března 2008 všichni asi chápeme na jakých základech staví Glasshuette (na co ve své minulosti se odvolává), ale minimálně já nechápu na čem staví Prim. Kolik starých pavouků si mohl člověk koupit za průměrnou výplatu x kolik průměrných výplat potřebuje na něco průměrného od Primu v současnosti. Připadá mě to, že za moc peněz v současnosti získám pouze jistotu, že si dnes Prim nikdo levně nekoupí - o tom ale ví jen hrstka zasvěcených šílenců.
Onisan Odesláno 5. března 2008 Nahlásit Odesláno 5. března 2008 from cigi: Víte - všichni mí známí, kteří vydělávají víc než já, mají o současném primu víceméně jasné povědomí a obdivují moje kousky, všichni mí známí, co vydělávají míň než já, se potutelně posmívají mé bláhovosti. Ovšem zdaleka to neplatí jen pro hodinky, jde i pro sbírečku koberců, židlí, fotografií a tak. to cigi: já ho sice nemám největšího, ale zato nejtvrdšího
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se