Přejít na obsah

Omega "Bondovky"- pomoc

Doporučené příspěvky

Odesláno
Nemyslim, ze ked dam originalnu lunetu na fake, ze budu lepsie. Ale ked dam CAST lunety, hoc nie od vyrobcu, funkcnost a kvalitu hodin neohrozim. Je to to iste, ako ked vymenim remienok, ci sklo...

Jenže u řemínku se předpokládá, že nemusí být originální a často je to na něm vidět(nápisy atd), ale u lunety by mě až do teď ani nenapadlo, že tam bude někdo cpát neoriginální kousek. Tím se ty hodinky znehodnocují. :thumbsdown_anim:

• Odpovědi 63
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
Nemyslim, ze ked dam originalnu lunetu na fake, ze budu lepsie. Ale ked dam CAST lunety, hoc nie od vyrobcu, funkcnost a kvalitu hodin neohrozim. Je to to iste, ako ked vymenim remienok, ci sklo...

Myslím, že takhle uděláš z nošených, funkčních a kvalitních Omeg, poločínského zbastleného křížence, sice funkčního, ale témeř neprodejného. Pokud se ti ještě podaří pokapat vteřiňákem pouzdro, protože pochybuju, že by Ti tam ten plech z konzervy v servisu dali, tak jsi vskutku "ušetřil". Myslím, že ty lunety jsou prima pro " bláznivé fakofily", na jejich rozhrkané stodolarové čínomegy, kde si košilí prodřeli lunetu až na plech, ale ne na OMEGY!!! :thumbsdown_anim:

Odesláno
Skus pozriet na www.ofrei.com, safir s antireflexom stoji cca 160$, komplet cela luneta je za 196$

4 New Milis - mam dojem, ze ked to da hodinarovi, ten tam drbne aj tak takuto vlozku lunety...

Toto by bolo prijateľné, a najlepšie, keby tá luneta bola celonerezová. Myslel som, že tá hliníková modrá vložka je originál.

Odesláno (upraveno)

Pokud nechcete do original servisu, poradim informaci, ktera se ale nemusi nijak prudce ventilovat. Hodinar pan Broz z pasaze Alfa. Bez problemu mi sehnal original modrou lunetu za mnohem nizsi penize. V soucasne dobe u nej mam Seamastery na oprave (objedna cokoli od Ety nebo od Omegy), pote je necha pretesnit a celkove zkontrolovat. Opet za solidni penize - ne za 5 000,- jako Dusak. Pan Broz spolupracuje naprimo s nekym z Omegy. Takze doporucuji.

Upraveno uživatelem Frantik
Odesláno (upraveno)
Myslím, že takhle uděláš z nošených, funkčních a kvalitních Omeg, poločínského zbastleného křížence, sice funkčního, ale témeř neprodejného. Pokud se ti ještě podaří pokapat vteřiňákem pouzdro, protože pochybuju, že by Ti tam ten plech z konzervy v servisu dali, tak jsi vskutku "ušetřil". Myslím, že ty lunety jsou prima pro " bláznivé fakofily", na jejich rozhrkané stodolarové čínomegy, kde si košilí prodřeli lunetu až na plech, ale ne na OMEGY!!! :thumbsdown_anim:

Silne slova, ale... Ten predajca na ebay ponuka, podla popisu, nahradne diely vyrobene vo svajciarsku. Pre porovnanie pripajam obrazky "fejku", originalu a poskodeneho originalu

w022v4dwzltormo45p2h.jpg l4t9728hril3dd0ysmea.jpg ktjzyse8fepa9vowlz6z.jpg

Ja sam som rozdiel nenasiel. Som velky odporca fejkov, ale v tomto pripade problem nevidim. Mas dojem, ze ak sa nahradi poskodena luneta novou za cca 200$, tak sa to pri predaji zohladni?

Edit: ktory obrazok je "fejk" a ktory original? :)

Upraveno uživatelem Jaem
Návštěvník Snow
Odesláno

Jaeme, ty kluku co jsi s tou lunetou vyváděl, že je v takovém stavu :D ?

Odesláno

To som nasiel na webe, je to original, podla predajcu v 99% stave :speak_cool:

Btw, jeden hodinar, oficialny predajca zn. Omega, mi pri rozhovore o nakupe hodiniek zo zahranicia tvrdil, ze vymena celej lunety stoji 15000,-Sk...

Odesláno

No fake bude bez debat ten, kde zpackali tu luminiscenční kuličku, která označuje nulu na lunetě.

Podle mě to je na první pohled poznat.

Mě by to taky kazilo dojem z hodinek a nešel bych do toho.

Odesláno (upraveno)
Silne slova, ale... Ten predajca na ebay ponuka, podla popisu, nahradne diely vyrobene vo svajciarsku. Pre porovnanie pripajam obrazky "fejku", originalu a poskodeneho originalu

w022v4dwzltormo45p2h.jpg l4t9728hril3dd0ysmea.jpg ktjzyse8fepa9vowlz6z.jpg

Ja sam som rozdiel nenasiel. Som velky odporca fejkov, ale v tomto pripade problem nevidim. Mas dojem, ze ak sa nahradi poskodena luneta novou za cca 200$, tak sa to pri predaji zohladni?

Edit: ktory obrazok je "fejk" a ktory original? :)

Fejk je samozřejmě na tom posledním obrázku. Kdyby se mě někdo pokoušel prodat bondovky s tímhle, tam mu to i s tou lunetou otřískám o ksicht. :D

Upraveno uživatelem New Milis
Odesláno
Koukám je lépe asi koupit hodinky bez lunety :D Člověk si ušetří spoustu starostí...

Aj to je riešenie, hoci by stačilo, tak ako som už spomínal, použiť celoocelovú lunetu s vyrytými indexami a číslami, namiesto tej s hliníkovým nafarbeným plieškom. U takej lunety nevidím problém ju preleštiť bez poškodenia farby na vyrytých číslach. A pritom cena orig. luniet v oboch prípadoch je podobná.

Odesláno

To je fakt jedno, kdyby tam ta luneta nebyla, tak člověk podělá sklíčko a case, takhle je to alespoň vyměnitelný a při tom poškození, které schytala luneta na fotce by člověk case stejně nerozleštil. Já myslím, že to zase tolik náchylné není, pokud člověk neupadně nebo něco podobnýho, na což tohle vypadá.

Odesláno
To je fakt jedno, kdyby tam ta luneta nebyla, tak člověk podělá sklíčko a case, takhle je to alespoň vyměnitelný a při tom poškození, které schytala luneta na fotce by člověk case stejně nerozleštil. Já myslím, že to zase tolik náchylné není, pokud člověk neupadně nebo něco podobnýho, na což tohle vypadá.

To nie sú hodinky do salónu, ale pre aktívne žijúceho človeka, aj pre prípadné extrémne situácie. Na tej možnosti výmeny však niečo pravdy bude.

Odesláno (upraveno)

Na mě to spíš působí jako nějaká totální havárka, ne jako škrábnutí. To muselo odnést i sklo ( to poškoení je na obou stranách proti sobě, takže ta rána šla přímo na safírové sklo), a možná i ciferník, a ručky. To by i vysvětlovalo, proč na to chce dát tu příšernou plechovou lunetu s polovičním, a nakřivo strčeným indexem, se zřejmě poloviční svítivostí, a dost možná i jinak barevnou. Na mě to nepůsobí jak běžně škrábnutá luneta. Je tu myslím dost lidí, kteří Bondy měli, a mají, a rozhodně je nijak nešetří, a normálně nosí, a nic podobného neviděli. Jako já. Měl jsem kovovou lunetu na mnoha hodinkách, a tohle se normálně člověku nestane. To vypadá jak na bouračku na motorce, nebo pád ze skály....myslím, že jestli hodinky dostali takovouhle ránu, tak v prvé řadě bych se staral o strojek, a né o fejkovou lunetu. Ale každý to má holt jinak....

Upraveno uživatelem Cyber
Odesláno
Na mě to spíš působí jako nějaká totální havárka, ne jako škrábnutí. To muselo odnést i sklo ( to poškoení je na obou stranách proti sobě, takže ta rána šla přímo na safírové sklo), a možná i ciferník, a ručky. To by i vysvětlovalo, proč na to chce dát tu příšernou plechovou lunetu s polovičním, a nakřivo strčeným indexem, se zřejmě poloviční svítivostí, a dost možná i jinak barevnou. Na mě to nepůsobí jak běžně škrábnutá luneta. Je tu myslím dost lidí, kteří Bondy měli, a mají, a rozhodně je nijak nešetří, a normálně nosí, a nic podobného neviděli. Jako já. Měl jsem kovovou lunetu na mnoha hodinkách, a tohle se normálně člověku nestane. To vypadá jak na bouračku na motorce, nebo pád ze skály....myslím, že jestli hodinky dostali takovouhle ránu, tak v prvé řadě bych se staral o strojek, a né o fejkovou lunetu. Ale každý to má holt jinak....

Jaem písal, že ten obrázok zničenej lunety je z netu a tú neoriginálnu vložku na orig. Seamaster samozrejme nikto dávať nebude.

Odesláno

No ak to znicil pri nehode, tak nechcem vediet, ako dopadla jeho ruka. Ale skor mam dojem, ze je to vysledok "odbornej" demontaze priborovym nozom, ci srubovakom. A to je tiez na dolamanie ruk...

Odesláno

Prepacte ale toto vlakno vo mne (a myslim ze nie len vo mne) zabija posledne zbytky iluzii o vyzname kvalitnych hodiniek. Ked mi do najpotapacskejsich hodiniek vsetkych cias natecie pri cvachtani sa na plazi a to este ku vsetkemu cez ten uzasny heliovy ventil ktory je predsa znakom hodiniek pre tych najtuhsich potapacov, tak to uz je asi nieco spatne :)

Kupme si vsetci G-shoky a zacnime zbierat napriklad znamky, tie su tiez k nicomu ale jejich zberatelia sa za to aspon nehanbia :D

Odesláno
Jaem písal, že ten obrázok zničenej lunety je z netu a tú neoriginálnu vložku na orig. Seamaster samozrejme nikto dávať nebude.

Aha, tak to vysvětluje mnohé. Sorry za nepozornost...ale to co jsem psal o tom obrázku si myslím platí. Třeba ta jeho luneta je jen lehce škrábnutá, to bych jí potom nechal být :-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...