DaDriva Odesláno 18. května 2008 Nahlásit Odesláno 18. května 2008 Deset let jsem mel bryle Oxydo - mely vybornou optiku, tj. divat se pres ne byla radost. Kupoval jsem sve nastavajici damske pred rokem a taky vyborny! Ted mam Ray-Ban, obcas Oakley a taky vyborny! Takze ze znacek Oxydo (Focus optik je prodava), Ray-Ban nebo Oakley.
Janekx Odesláno 18. května 2008 Nahlásit Odesláno 18. května 2008 Mam cca 8 let RayBan Predator2 a naprosta spokojenost. http://us.movies1.yimg.com/movies.yahoo.co...h/littlegun.jpg
INA Odesláno 19. května 2008 Nahlásit Odesláno 19. května 2008 Pres vsechny mozne predhozi slunecni bryle znacek od no-name pres Relax, Polaroid, Rudy Project, Oakley... jsem ted uz pres dva roky vice nez spokojen s rakouskymi Silhouette mod. no. 5862 (v nove kolekci nahrazeny modelem 8609). Jelikoz jsou bez obroucek, nozky jsou z High-Tech Titania jejich vaha je asi jen 8g a jsou velmi pruzne, takze nehrozi "rozsednuti" ci ulomeni nozicky. Nemaji sroubovany kloub, takze odpadava problem se sroubkama (na druhou stranu se vsak diky tomu velmi spatne nasazuji jen jednou rukou...). Sklicka (plastova) jsou velmi odolna proti poskrabani...
Patrik Odesláno 19. května 2008 Nahlásit Odesláno 19. května 2008 Já to mám jednodušší, nosím dioptrické brýle (na dálku) tak mám tzv. fotosenzitivní - působením ultrafilaového záření se samy ztmavují; komerční názvy jsou různé, za komančů se používalo Heliovar, dneska je moderní Transitions. Už mám třetí a už bych si ani jiné nepořídil, je to úžasná pohoda. Měl jsem je ze všech tří dostupných materiálů - plast, sklo a pak nějaká umělá hmota, na jejíž název si nevzpomenu, snad má v názvu něco jako -carbon-. Největší rozdíly mezi jednotlivými materiály jsou ve váze - což mě nevadí, dokonce můžu říct, že nejtěžší skleněné mi vyhovovaly nevíc - díky váze mi tak nějak nejlíp seděly a druhý rozdíl je v rychlosti reakce na světlo - to ty skleněné měly nejhorší a také ve "zbytkovém zabarvení" - i to je nehorší u skleněných. A pak je rozdíl v tzv. indexu lomu - tedy jak moc tlustá skla na příslušnou dioptrii potřebujete, nejhorší jsou skleněné, plastové mají minimálně 3 třídy (hodně se liší cenově), ona "umělá hmota" je cca na úrovni té nejvyšší třídy plastových. Teď mám ty z té "umělé hmoty", je fakt, že jsou nejdražší - jedno sklo stojí asi 5000 Kč, údajně mají být odolnější vůči poškrábání, na světlo reagují velmi rychle a v místnosti jsou téměř čiré. Nevýhodou reakce na UV záření je to, že např. v autě jsou čiré - obyčejné sklo je velmi účinným filtrem pro UV záření.
Andreas.ks Odesláno 19. května 2008 Nahlásit Odesláno 19. května 2008 Pánové, někteří jste se tady o tom zmínili: lze nakupovat brýle přes eBay? Jak řešíte "velikost" nebo podobné záležitosti? Máte nějaké ověřené prodejce?
landeron Odesláno 19. května 2008 Nahlásit Odesláno 19. května 2008 nazdo je sice pravda, ze pri ray ban sa jedna o zancku, ktora sa specializuje na vyrobu okuliarov, ale i dalsie spominane znacky si nechavaju vyrabat svoje produkty u psecializovanej firme. napr. RAy ban - patri skupine Luxottica a spominane Dior, Gucci....patria zasa do Safillo group, takze kvalita vyrobkov je identicka
Sir doook Odesláno 19. května 2008 Nahlásit Odesláno 19. května 2008 Pls, taky bych se ráád věděl jak řešite pri objednávce přes net velikost apd.. ? a jeste jaky je rozdil to Ray Ban P a Ray Ban to polarizační sklo co je lepšíí v čem je rozdííl pls ?
rorda Odesláno 19. května 2008 Nahlásit Odesláno 19. května 2008 Pls, taky bych se ráád věděl jak řešite pri objednávce přes net velikost apd.. ? a jeste jaky je rozdil to Ray Ban P a Ray Ban to polarizační sklo co je lepšíí v čem je rozdííl pls ?Stačí se podívat po internetu, těch informací k polarizaci je tolik, že nebudeš vědět, co číst dřív ...
Sir doook Odesláno 20. května 2008 Nahlásit Odesláno 20. května 2008 Ať hledáám jak hledáám.. tak nemohu najíít jakej je rozdíl kdyz brajle maji polarizační sklo nebo nemajíí .. to označeníí Ray Ban nebo Ray Ban P u polarizačníh skel pls.. asi hledám špatně, ale jakýý je teda rozdíl mezi těmito dvěma slun. rýlemi ?
Patrik Odesláno 20. května 2008 Nahlásit Odesláno 20. května 2008 Ať hledáám jak hledáám.. tak nemohu najíít jakej je rozdíl kdyz brajle maji polarizační sklo nebo nemajíí .. to označeníí Ray Ban nebo Ray Ban P u polarizačníh skel pls.. asi hledám špatně, ale jakýý je teda rozdíl mezi těmito dvěma slun. rýlemi ? Fyzikální princip neznám, ale snižuje to odlesky a zvyšuje kontrast, stejně jako polarizační filtr u foťáku. Výsledkem je "pohodlnější a přesnější koukání".
rorda Odesláno 20. května 2008 Nahlásit Odesláno 20. května 2008 Ať hledáám jak hledáám.. tak nemohu najíít jakej je rozdíl kdyz brajle maji polarizační sklo nebo nemajíí .. to označeníí Ray Ban nebo Ray Ban P u polarizačníh skel pls.. asi hledám špatně, ale jakýý je teda rozdíl mezi těmito dvěma slun. rýlemi ?Co třeba tohle?!? http://www.bryle.cz/slunecni-bryle/polariz...nich-bryli.html
B.F.G. Odesláno 20. května 2008 Nahlásit Odesláno 20. května 2008 Ať hledáám jak hledáám.. tak nemohu najíít jakej je rozdíl kdyz brajle maji polarizační sklo nebo nemajíí .. to označeníí Ray Ban nebo Ray Ban P u polarizačníh skel pls.. asi hledám špatně, ale jakýý je teda rozdíl mezi těmito dvěma slun. rýlemi ? Já bych ten rozdíl definoval jako: "Je to rozdíl jako prase!" Ostřejší vjem, lepší bary, lepší prokreslení, živější obraz, a některé vychytávky jako "občas ostřejší detaily na makro", "je vidět do aut", tzn. je např vidět přes lesknoucí se čelní sklo protijedoucího auta a jiné blbosti. Ještě k "plastovým sklům" u slunečních brýlí, padlo tu srovnání s objektivem, to mi trochu pokulhává, neb sluneční brýle nemají soustředit světlo, tak jako čočka objektivu.
Patrik Odesláno 20. května 2008 Nahlásit Odesláno 20. května 2008 Já bych ten rozdíl definoval jako: "Je to rozdíl jako prase!" Ostřejší vjem, lepší bary, lepší prokreslení, živější obraz, a některé vychytávky jako "občas ostřejší detaily na makro", "je vidět do aut", tzn. je např vidět přes lesknoucí se čelní sklo protijedoucího auta a jiné blbosti. Ještě k "plastovým sklům" u slunečních brýlí, padlo tu srovnání s objektivem, to mi trochu pokulhává, neb sluneční brýle nemají soustředit světlo, tak jako čočka objektivu. No ty příklady jsou trošku přehnané, takovýto rozdíl lze získat třeba u fotoaparátu a to ještě "správným natočením", ale oko je v tomto směru mnohem dokonalejší (navíc hlavní část obrazu není tvořena okem, ale mozkem), spíše jde o únavu očí. A k těm plastovým čočkám - jejich největší nevýhoda je malá odolnost vůči poškrábání. Jinak z vlastní zkušenosti (dioptrické brýle) bych zase nemusel mít brýle s antireflexem, měl jsem obojí a kromě barvy odlesku - u antireflexních byla do zelena nebo do fialova jsem subjektivně nepocítil podstatný rozdíl.
dagou Odesláno 21. května 2008 Nahlásit Odesláno 21. května 2008 No ty příklady jsou trošku přehnané, takovýto rozdíl lze získat třeba u fotoaparátu a to ještě "správným natočením", ale oko je v tomto směru mnohem dokonalejší (navíc hlavní část obrazu není tvořena okem, ale mozkem), spíše jde o únavu očí. A k těm plastovým čočkám - jejich největší nevýhoda je malá odolnost vůči poškrábání. Jinak z vlastní zkušenosti (dioptrické brýle) bych zase nemusel mít brýle s antireflexem, měl jsem obojí a kromě barvy odlesku - u antireflexních byla do zelena nebo do fialova jsem subjektivně nepocítil podstatný rozdíl. Antireflexní vrstva se na brýle dává hlavně kvůli ostatním, člověku je vidět do očí a při jednání se nejeví odtažitě a nad věcí. Alespoň takhle mi to vysvětlil optik. Podle jeho vysvětlení jde o to, že člověk s brýlemi se trochu za brýle schová a okolním lidem to podvědomě vadí natolik, že se mohou i vyhýbat komunikaci. S antireflexem je vidět do očí a drobná komunikační zábrana odpadá.
Andreas.ks Odesláno 21. května 2008 Nahlásit Odesláno 21. května 2008 Není antireflex náhodou proti záření monitoru?? Ještě jsem nepostřehl, že bych lidem bez anitreflexu neviděl do očí...
vor Odesláno 21. května 2008 Nahlásit Odesláno 21. května 2008 Na brejle se dává antireflex vnitřní nebo vnější, máš to jako antireflex na hodinkách, sklo bez antireflexu se leskne, bez antireflexu ne ( je více průhledné).
Šimon Stoklasa Odesláno 21. května 2008 Nahlásit Odesláno 21. května 2008 Já osobně bych se stavěl za Oakley.. Mám s nima samé dobré zkušenosti
vaba Odesláno 21. května 2008 Nahlásit Odesláno 21. května 2008 Jak pise YPO - sklo je sklo Mam 2 x Ray-Ban Outdoorsman s flexi nozickami (jedny kupovane 1991, po rozlomeni obroucek sednutim na ne, kupovane druhe 1997, oboje jeste BL skla). Protoze mam problem se sirkou korene nosu, tak tam zadne jine nedam. A hledal jsem dloouho. Ted jsem nasel Xezo (vim, nekdo poznamena, ze delaji taky vsechno), ale na jejich strankach jsou u modelu i rozmery "mostu" tj. na nose) a jiz vlastnim dva modely - Airacobra 180 a Architect 2950 Titanium. Oba dva modely OK na noseni a optika prijatelna (lehke Ti, polarizovany ). Na zaklade tohoto vlakna jsem objednal na zkousku Oakley Nanowire 1.0 Polarized, mozna se potom objevi v sekci "Ostatni prodej", kdyz nebudou sedet
Hanz21 Odesláno 21. května 2008 Nahlásit Odesláno 21. května 2008 Na zaklade tohoto vlakna jsem objednal na zkousku Oakley Nanowire 1.0 Polarized, mozna se potom objevi v sekci "Ostatni prodej", kdyz nebudou sedet Dobrá volba, sám je nějaký pátek nosím a pokud jsou za rozumnou cenu, tak moc pěkná záležitost
vaba Odesláno 21. května 2008 Nahlásit Odesláno 21. května 2008 Dobrá volba, sám je nějaký pátek nosím a pokud jsou za rozumnou cenu, tak moc pěkná záležitost Myslim, ze jsem platil kolem $240 i s dopravou a pojistenim, ale cekam, zda to zachyti celnice.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se