Přejít na obsah

Pochlubte se renovací vintage hodinek ...

Dzos

Doporučené příspěvky

No, jestli ses takhle naučil odkoukáním z videí na youtube a k tomu metodou pokus/omyl rozložit a složit strojek s chronografem, tak k tomu snad ani není potřeba nic dodávat. Výborná práce, a ten pocit při poslechu znovu rozběhnutých hodinek si dokážu živě představit!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jj hlavne z tejto 6 dielnej serie 

zakladom mojho uspesneho pokusu bolo z tychto videi pochopit preco rozobera najskor tuto a potom dalsiu cast. Co ma zhruba ktora cast nastarosti. A kedze ten stojcek ma trochu ine usporiadanie, pochopit co namazat a co nie... je tam pekne vidiet ako vysuvat jednotlive casti... a naspat nasadzat.

No nastastie sa nic nezlomilo a jediny problem bol ked mi sroubik spadol na koberec, najst ho :D  No vlastne este jeden problem som mal, ze stopky sa rozbehli iba na par sekund, dve hodiny som pod lupou skumal co je kde zle, az ma napadlo ze stopkova sekundovka trci do hora a opiera sa o sklicko :D

Odkaz ke komentáři

To je frajeřina, klobouk dolů. Gratuluju k odvaze. Tomu říkám udělat renovaci a ne odvézt k hodináři a pak vyzvednout. :-)

...asi s tebou nemůžu úplně souhlasit. Některé věci bych na svých Omegách doma neudělal i kdybych se snažil sebevíc. Jedny Seamastery byly u třech hodinářů a až 4ten čtvrtý - Tondako si s nimi poradil. Teď jsem mu posílal další dvoje Omega Dynamic a ty jedny měly taky hromadu neopravitelných věcí - takže přes pokusy o opravu byly nutné výměny za nové díly. Namazat správně taky není jednoduché atd. atd. Potřebuješ znalosti, přípravky, vercajk a přístup k dílům.

Roky opravuji kola a x-krát nastala chvíle, kdy jsem potřeboval cizí pomoc.

Upraveno uživatelem Sacíbagr
Odkaz ke komentáři

Zdravím pánové, od kolegy jsem dostal tyhle Bullheady. Bohužel nefungují, ale chtěl bych je někomu svěřit k renovaci. Je utržená korunka a sklo je taky potřeba vyměnit. Strojek jsem bohužel neotvíral. Komu bych to mohl na ose Znojmo-Brno-Olomouc svěřit? Poradíte?

post-36157-0-17320400-1471681775_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Jo, je to naštěstí ocel, po pár hlubších děrách tam něco zbylo, ale nechtěl jsem z toho dělat NOS hodinky, když je někdo poctivě nosil, takže mírná patina vítána.

Podobného principu se držím i u repase starých dýmek, prostě to tak cítím.

Odkaz ke komentáři

Jo, je to naštěstí ocel, po pár hlubších děrách tam něco zbylo, ale nechtěl jsem z toho dělat NOS hodinky, když je někdo poctivě nosil, takže mírná patina vítána.

Podobného principu se držím i u repase starých dýmek, prostě to tak cítím.

Ten brus se ti moc povedl. Zbytek už byla určitě rutina. :) 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...