Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 14. 6. 2015 v 16:33, tictackate napsal:

TEĎ JSEM TO POSKLÁDAL DOHROMADY...JEŠTĚ SKLÍČKO A BUDU JE NOSIT.....KOUPENO NA BLEŠÁKU PŘED MĚSÍCEM A V PÁTEK MI TO PŘIŠLO POŠTOU ZRENOVOVANÉ...HAPPY AS HELL!!!

hodinky pěkné, ale moc jsi je neponosil..

Odesláno

Někdo je nadšenec, někdo velkopodnikatel. To je každého věc.

Já na tom jenom nechápu, že tady dlouholetý člen to lupne v 11 hod dopoledne na ebay a nám tady večer píše, jak je bude nosit... :yucky:

Odesláno
  V 16. 6. 2015 v 10:00, michalval napsal:

Někdo je nadšenec, někdo velkopodnikatel. To je každého věc.

Já na tom jenom nechápu, že tady dlouholetý člen to lupne v 11 hod dopoledne na ebay a nám tady večer píše, jak je bude nosit... :yucky:

+1

Odesláno

abych to upřesnil, fotky nenašel google, ale prostě pravidelně sleduji prodeje vintage chron na ebay a když jsem to pak viděl zde, tak jsem si vzpomněl

Odesláno

Jiná je nejenom pulsační stupnice (minimálně font čísel),ale taky font číslic na hlavních minutových indexech (5, 10, 15 ...). I písmo nápisu "gradue pour 30 pulsations" je větší a více roztažené. Nápis končí za indexem čísla 5, v originále ještě před ním.

To samé platí i pro číslice na minutovém subciferníku,jsou tenčí a užší.

Nevím, jak to ti renovátoři dělají, ale snad není takový problém udělat scan původního ciferníku a vytvářený návrh podle něj zkontrolovat, zda opravdu sedí. Samozřejmě ne vždy jsou dostupné všechny typy písma a fontů, ale i tak se s tím dá vyhrát. Spíše je to o tom, že to dělají ve velkém počtu a na zachování přesných proporcí se tolik nehledí. 

Alespoň to ale nepoklazili, už tady na fóru byla vidět nepovedená renovace typu původně 15 rubis, nově 16 rubis :) Nebo chyba psaní římských číslic, kdy tuším bylo dvakrát VII, tzn. chyběla osmička. 

Odesláno
  V 18. 6. 2015 v 11:45, Dzos napsal:

Jiná je nejenom pulsační stupnice (minimálně font čísel),ale taky font číslic na hlavních minutových indexech (5, 10, 15 ...). I písmo nápisu "gradue pour 30 pulsations" je větší a více roztažené. Nápis končí za indexem čísla 5, v originále ještě před ním.

To samé platí i pro číslice na minutovém subciferníku,jsou tenčí a užší.

Nevím, jak to ti renovátoři dělají, ale snad není takový problém udělat scan původního ciferníku a vytvářený návrh podle něj zkontrolovat, zda opravdu sedí. Samozřejmě ne vždy jsou dostupné všechny typy písma a fontů, ale i tak se s tím dá vyhrát. Spíše je to o tom, že to dělají ve velkém počtu a na zachování přesných proporcí se tolik nehledí.

Alespoň to ale nepoklazili, už tady na fóru byla vidět nepovedená renovace typu původně 15 rubis, nově 16 rubis :) Nebo chyba psaní římských číslic, kdy tuším bylo dvakrát VII, tzn. chyběla osmička.

Kdyz ono to neni jen o technologii a technice pretisku, ale hlavne o penezich. Pokud ma pak nekdo dane hodinky na prodej a uz s tim pocita, udela to tak, aby to vypadalo, ale zase tolik nestalo, protoze ty penize se pak nevrati....

Na druhou stranu nejsem odpurce renovaci, to uz je asi o me zname :-). Hodinky chci nosit a chci aby vypadaly, pokud se vrati osumtelemu kousku zase puvodni lesk, je to hezky pohled :-).

Jen si rikam, ze bych musel byt chobotnice, abych vyuzil vsechny sve hodinmy... a to jsem puvodne chtel ke kapesnim jedny mechaniky na ruku :-)

Odesláno

Pokud je to takto, tak tomu i rozumím, i když nemusím s takovým postupem souhlasit. Já se také přikláním k tomu, že renovace v podstatě mrtvého kousku je lepší, než nechat tak jak to je. Ale pokud to budu dělat pro sebe, tak chci pokud možno co největší věrnost originálu.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...